Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλ. Τσίπρας: Εθνική ανάγκη, να μπει φρένο στον κατήφορο της οικονομίας


Είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο στην ολισθηρή πορεία της οικονομίας και να σχεδιαστεί η μετάβαση στη «μετα-τροϊκανή εποχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Η ΔΕΘ αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για τη χώρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Αντικατοπτρίζει την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης, αντικατοπτρίζει την εικόνα του κόσμου της παραγωγής και της δημιουργίας. Φέτος λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η παρατεταμένη ύφεση, αυτή η πρωτοφανής κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας. Ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας κρίσης και μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής. Αποτελεί εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο σε αυτή την ολισθηρή πορεία για την οικονομία, για τον τόπο και για τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας. Και οφείλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, οφείλουμε να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης για την οικονομία. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετάβασης στη μετα-τροϊκανή εποχή. Και ταυτόχρονα να δώσουμε όραμα και προοπτική σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγική ανασυγκρότηση για τον τόπο. Να ξανασταθεροποιήσουμε την οικονομία και να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια για την κοινωνία και για τον λαό μας».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνοδευόμενος από βουλευτές και κομματικά στελέχη, συναντήθηκε αρχικά με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρίες. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η προοπτική των δύο εταιριών και οι συζητήσεις μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνένωση τους με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), για την οποία υπάρχουν ενστάσεις.

Μετά το τέλος των δύο συναντήσεων και υπό βροχή ξεναγήθηκε σε Περίπτερα. Στάθηκε στο σταντ της υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ και σημείωσε πως «θα πούμε το νερό νεράκι», ενώ στο σταντ του Μετρό εξέφρασε ανησυχία για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο ύστερα από τις συνεχείς καθυστερήσεις.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και στις 7.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Στη 1 αύριο το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο «Ι. Βελλίδης».



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. πως ρε??πωωωως?θα μπει φρενο στον κατηφορο,με το να προσκαλεις και τους Συριους να ερθουν λαθρομεταναστες σαυτο το ταλαιπωρο τοπο?τι μυαλα φορατε ρε καφροι?Το χρημα και η εξουσια σας στραβωνει και δεν μπορειτε να δειτε την αληθεια,τι σκατα εχετε να προσφερετε σαυτο το ρημαγμενο τοπο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα ειναι κατι περισσοτερο απο γελοιο να ακουτε τον Ανδρεα Παπανδρεου σε νεα εκδοση,με κατι γενικολογιες και αοριστολογιες,και επαναλειψεις,με φωτοβολιδες και βαθια χοντρη φωνη τυπου Ανδρεα προσπαθησε να σαγηνεψει τον Πασοκικο κοσμο το επικοινωνιακο επιτελειο του Τσιπρα,στην ομιλια στην ΔΕΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]