Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτόματες μειώσεις στους μισθούς αν αποτύχουν τα μέτρα

Με μισθολογικές περικοπές απειλούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι αν δεν πετύχει το πακέτο των 11,5 δισ…
 
Με το όπλο των δανειστών στον… κρόταφο είναι η ελληνική κυβέρνηση η οποία απειλείται πως αν δεν εφαρμόσει κατά γράμμα το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. τότε θα τεθούν σε εφαρμογή αυτόματες μειώσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους.

Η τρόικα εμμένει να ενσωματωθεί στη συμφωνία ρήτρα «απόκλισης» προκειμένου να αποδεχθεί μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο και για τα οποία εκτιμά ότι δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Σε περίπτωση, λοιπόν, κατά την οποία εντός του 2013 παρουσιαστούν αποκλίσεις στην υλοποίηση του πακέτου με τις περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι αυτόματη.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν πως αν στο τέλος της επόμενης χρονιάς υπάρχει απόκλιση από τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 600 εκ. ευρώ, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογες περικοπές στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου από Ιανουάριο του 2014. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι αν υπάρξει μαύρη τρύπα, θα καλυφθεί από τους μισθούς και όχι τις συντάξεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», οι τροϊκανοί δεν έχουν ξεχάσει και τις απολύσεις στο δημόσιο, στις οποίες επιμένουν  σε κάθε επαφή με το οικονομικό επιτελείο. Από το υπουργείο εξάλλου ξεκαθαρίζουν πως η τρόικα θα θέσει εκ νέου ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο εάν οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό είναι πολύ μεγάλες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμεναν για περικοπές 5% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μέτρο που όμως τελικά δεν συμπεριελήφθη στο πακέτο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, αποδεχόμενη τη ρήτρα «απόκλισης», θα επιχειρήσει να περάσει και την  ρήτρα «ισοδύναμων». Θα επιχειρήσει δηλαδή να πείσει του δανειστές πως αν μέσα στο 2013 τα έσοδα από φοροδιαφυγή ή τη διεύρυνση της φορολογική βάσης είναι υψηλότερα του αναμενομένου, τότε θα πρέπει να διαγραφεί μέρος των σκληρών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ε, νισάφι πια! Βαρέθηκαν οι άνθρωποι να παρακαλάνε τους βουλευτές τους να ψηφίζουν. Δε φτάνει που τους βάζουν στα κόμματα-μαγαζιά τους, δε φτάνει που τους μπουκώνουν με ευρώ κι αυτούς και τις οικογένειές τους - μέχρι τρίτου βαθμού συγγένειας - δε φτάνει που τους εξασφαλίζουν σύνταξη με 4 χρόνια καθισιού, έχουν την απαίτηση να ψηφίζουν κιόλας;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]