Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τις αμερικανικές εκλογές, είτε θα πέσουμε στα γόνατα είτε θα βγούμε από το ευρώ;

Όλα δείχνουν πλέον πως το θέμα της δόσης των 31,5 δις ευρώ που τόσο πολύ αναμένουν οι ελληνικές τράπεζες και οι προμηθευτές του Δημοσίου, θα κριθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές. Οι ξαφνικές νέες απαιτήσεις της τρόϊκας, η χαλαρότητά της σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, η αποχώρησή της από την Αθήνα κ.λ.π., δείχνουν ότι η τρόϊκα θέλει να πάει τις όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα μετά τις Αμερικανικές εκλογές. Προφανώς, έπειτα και από απαίτηση του Ομπάμα, για να μην προκληθεί πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το τελευταίο μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο, αφού εάν επρόκειτο να ληφθεί ευνοϊκή… για την Ελλάδα απόφαση, τότε γιατί να μην λαμβανόταν αυτή πριν τις εκλογές;

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το νέο άρθρο του γερμανικού περιοδικού SPIEGEL, σχετικά με την τρύπα στο δημόσιο έλλειμμα της χώρας μας το οποίο ανεβάζει από τα 11,6 δις στα 20 δις ευρώ, διευκρινίζοντας μάλιστα πως αν αυτό δεν κλείσει τότε δεν θα μπορεί να δοθεί η πολυπόθητη για το πολιτικοοικονομικό σύστημα δόση. Μάλιστα άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για καταβολή της δόσης όχι εφάπαξ αλλά σε δόσεις και ανάλογα με την εκτέλεση του προγράμματος εξαθλίωσης.

Είναι απόλυτα βέβαιο πως η ελληνική κοινωνία δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά μέτρα 11,6 δις ευρώ, πολλώ δε μάλλον 20 δις ευρώ!!!! Επομένως αν η τρόϊκα φανεί πιο σκληρή και απαιτητική, όπως διαφαίνεται μέσα από το δημοσίευμα του SPIEGEL τότε είτε η Ελλάδα θα πέσει στα γόνατα ξεπουλώντας την ίδια τη χώρα, είτε κάποιος θα αναλάβει την ευθύνη να βγούμε από το ευρώ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εκεινοι μας ετοιμαζουν για τον Καιαδα εμεις ετοιμαζομαστε για ν ανοιξει κανα αλεξιπτωτο;
    φετος που ηταν καλη η σοδεια στο σιταρι, να μη γινουν εξαγωγες, να μεινει ολο ΕΔΩ.Τι να τα κανουμε τα ευρω αμα βγουμε και δεν υπαρχει ψωμι, δεν τρωγονται...Αλλωστε οι καταστασεις που θαρθουν δεν θα διασωσουν ουτε τα λεφτα στο εξωτερικο.
    Η κυβερνηση πρεπει διακριτικα να κανει κινησεις για εκτακτη αναγκη και να μην περικοψει τιποτα απο το στρατευμα.Και ο καθενας απο κει και περα ο,τι του κοβει το νιονιο του.Για καυσιμα ουτε λογος.

    Ο μοναδικος λογος που διακωμωδουν το γεροντα Παισιο ειναι γιατι φοβουνται αυτα που εχει προβλεψει και δεν θελουν ο κοσμος να τα παρει στα σοβαρα.Το αντιθετο πετυχαινουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]