Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος είναι αυτός που πληρώνει πάντα τα λάθη που άλλοι κάνουν εις βάρος του;



Διαβάζω (22/9, www.in.gr):
«Ρήτρα με βάση την οποία η κυβέρνηση θα αναγκαστεί τον Ιανουάριο του 2014 να πάρει μέτρα από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα αν υπάρχει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ώστε οι εκπρόσωποι των δανειστών να αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα από την ελληνική πλευρά μέτρα και να κλείσει το πακέτο».
Δηλαδή, ό,τι στραβό, όποια ζημιά κι αν γίνει, ο λογαριασμός στους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Όπως στην ατομική ιδιοκτησία.
Ο ιδιοκτήτης φέρει το βάρος αποκατάστασης όλων των ζημιών του ακινήτου του.
Ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιεί ο ίδιος, αλλά το έχει ενοικιασμένο, και πάλι ο λογαριασμός της ζημιάς πάει στον ιδιοκτήτη.
Το ίδιο συμβαίνει και με τούτο το Κράτος.
Ό,τι ζημιά κάνει, ό,τι στραβό κάνει, τον λογαριασμό τον στέλνει πάντα στους ίδιους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, βεβαίως και τους γονατίζει οικονομικά, μα την ίδια στιγμή πιστοποιεί ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και ποιοι οι ενοικιαστές τούτου του κράτους.

Λοιπόν, και μιας κι εμείς οι ιδιοκτήτες παρά την υπομονή μας και τη καλή μας θέληση, στάθηκε των αδυνάτων αδύνατο να συνεφέρουμε τους ενοικιαστές και να τους πείσουμε να σέβονται την ξένη ιδιοκτησία, που πάντως τους παρέχει πλήθος διευκολύνσεων, περισσότερων ακόμα και από τους ίδιους του ιδιοκτήτες, σκέφτομαι : μήπως ήρθε η ώρα, να τους κάνουμε έξωση από την ιδιοκτησία μας, να ησυχάσουμε επιτέλους από δαύτους, και την επόμενη φορά, να είμαστε πιο προσεκτικοί, ποιους βάζουμε νοικάρηδες στο σπίτι μας;

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα που βγαίνει απ’ το ρεπορτάζ;
Για ακόμα μια φορά, πιστοποιεί το πόσο ανάλγητη και ανήθικη είναι η μνημονιακή πολιτική.

Στην ουσία τις μας λένε; αυτό που ούτως ή άλλως εφαρμόζεται εδώ και 2,5 χρόνια.
Πώς κάθε «αστοχία» στην επίτευξη των αντικειμενικά και σκόπιμα ανέφικτων στόχων του μνημονίου, αυτοί που άμεσα και ορατά θα σφαγιάζονται θα είναι όσοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στη δημιουργία του προβλήματος, καμία συμμετοχή στην απόκλιση των στόχων, που οι στόχοι αυτοί αφορούν αποκλίσεις άλλων τομέων της οικονομίας, και που παρ’ όλα αυτά, τις αποκλίσεις και τις αστοχίες που αφορούν άλλους τομείς της οικονομάς θα τις πληρώνουν όσοι ήδη έχουν πληρώσει και με το παραπάνω τη δικιά τους πραγματική ή υποτιθέμενη συμμετοχή στο πρόβλημα του χρέους, των ελλειμμάτων και της ύφεσης.

Για να το κάνουμε πιο λιανά το πράγμα:
Τι λέει τούτος ο κυνισμός;
Λέει:
Δεν «μπορούμε», να πιάσουμε τα 2 δις του λαθρεμπορίου καυσίμων;
Θα το πληρώσεις εσύ! Ο μισθωτός και συνταξιούχος.

Δεν «μπορούμε», να εξυγιάνουμε το κύκλωμα των φαρμάκων και να κλείσουμε τις μαύρες τρύπες που προέρχονται αυτό;
Θα το πληρώσεις εσύ! Ο μισθωτός και συνταξιούχος.

Δεν «μπορούμε», να πατάξουμε ΙΔΙΩΣ τη ΜΕΓΑΛΗ φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή; («Ιδίως»: διότι όσα χρωστά αυτή, η Α΄ Κατηγορία του «σπορ», δεν χρωστούν όλοι μαζί οι υπόλοιποι που παίζουν στις παρακατιανές κατηγορίες)
Θα το πληρώσεις εσύ! Ο μισθωτός και συνταξιούχος.

Δεν «μπορούμε», να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή γενικότερα;
Θα το πληρώσεις εσύ! Ο μισθωτός και συνταξιούχος.

Δεν «μπορούμε», να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία του Κράτους;
Θα το πληρώσεις εσύ! Ο μισθωτός και συνταξιούχος.

Δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε τα 10 δις που κατά πως λέγεται προέρχεται απ’ τη διαπλοκή, χτυπώντας την;
Θα το πληρώσεις εσύ! Ο μισθωτός και συνταξιούχος.

Δεν μπορεί παρά τις μειώσεις των μισθών (και άρα την σύμφωνα με τα επιχειρηματικά κριτήρια «εκλογίκευση» του εργατικού κόστους) ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας να γίνει πιο ανταγωνιστικός;
Κι αυτό θα το πληρώσεις εσύ! Ο μισθωτός και συνταξιούχος, σαν να ήσουν εσύ ο επιχειρηματίας!

Τι είναι λάθος η Μνημονιακή πολιτική, και δεν μπορεί να παράξει τίποτα άλλο εξόν από καινούργια και περισσότερα χρέη, καινούργια ελλείμματα, καινούργια ύφεση;
Χεστήκαμε! (Με το μπαρντόν δηλαδή, αλλά, πρέπει κάτι να πούμε για να μη σκάσουμε στο τέλος!)
Κι αυτό θα το πληρώσεις εσύ! Ο μισθωτός και συνταξιούχος, σαν να ήσουν εσύ ο επιχειρηματίας!

Διότι τα συνήθη υποζύγια, δεν είναι ένας «κανονικός» ιδιοκτήτης. Είναι ένας ευνουχισμένος ιδιοκτήτης, στην υπηρεσία της Αυτού Αυτοκρατορικής Μεγαλειότητας της τάξης των πινόντων στην υγεία του ως κορόϊδου.

Έχετε δει την ταινία ο «Τελευταίος Αυοκράτορας» (της Κίνας);
Λοιπόν, εκεί, δείχνει το πιτσιρικάκι που το ‘φερε η τύχη να γίνει αυτοκράτορας της Κίνας (ο τελευταίος) ενώ ακόμα φόραγε πάμπερς.

Όταν λοιπόν τούτο το μωρό στη αρχή, τούτος ο νεαρός στη συνέχεια, έκανε καμία αταξία, επειδή βεβαίως ήταν έγκλημα τιμωρούμενο με θάνατο ν’ απλώσει χέρι στον παιδαρέλι αυτοκράτορα, τι κάνανε; Για κάθε αστοχία του, δέρνανε κι έναν ευνούχο στη θέση του!

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο, ο λογαριασμός ν πηγαίνει στους μισθωτούς και συνταξιούχους, φταίνε δε φταίνε, είναι ως φαίνεται copy paste, από ανάλογες περιπτώσεις.
Ένα πάντως είναι βέβαιο: η ρύθμιση αυτή, ξεκαθαρίζει πώς έχει γίνει η διανομή του καστ στο έργο που παίζεται: ποιοι θα είναι οι ευνούχοι και ποιοι θα τυγχάνουν αυτοκρατορικής αντιμετώπισης.

Και το πρόβλημα, είναι ακόμα πιο βαθύ:
Ζητάμε να επιτευχθούν όλα αυτά, (δηλαδή: ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός του κράτους, πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, επιβολή σοβαρών αναπτυξιακών πολιτικών, κ.λπ.) από ποιους;

Από ένα πολιτικό σύστημα και ένα εν πολλοίς (τουλάχιστον σε επίπεδο κομματικών ηγεσιών) πολιτικό προσωπικό το ίδιο, που τα τελευταία 30 χρόνια σταθερά εξετάζεται στα ίδια αυτά θέματα, και σταθερά κρίνεται ανεξεταστέο και εν τέλει στάσιμο!
Τα τελευταία 30 χρόνια (μένω σ’ αυτά, γιατί αν πάω πιο πίσω θα ξημερωθούμε εδώ), το πολιτικό σύστημα έχει παστωθεί στο χωράφι της ανικανότητας και της διαφθοράς, έχει παραμείνει στην 6η Δημοτικού! 30 χρόνια αγωνίζεται να εισέλθει στη 1η Γυμνασίου, αλλά του κάκου! 30 χρόνια, διαγωνιζόμενο στα ίδια θέματα, κάνει μονίμως τα ίδια λάθη!
Δεν είναι απλά ανεπίδεκτο μαθήσεως. Έχει καταστεί το ίδιο, πολύ σοβαρότερο πρόβλημα απ’ τα προβλήματα που καλείται να λύσει!

Όμως, αυτή η ΤΑΞΗ των συνήθων υποζυγίων, έχει και μια άλλη ιδιότητα, όχι τόσο προβεβλημένη, αλλά, εξαιρετικά κρίσιμη και σημασία.
Μιας και στα εύκολα και ΚΥΡΙΩΣ στα δύσκολα είναι η τάξη που κατ΄ αποκλειστικότητα χρηματοδοτεί τα κρατικά projects «εξόδου απ‘ τη κρίση», είναι σαφές, ότι λειτουργεί στη λογική του δανειστή της τελευταίας καταφυγής, μια λειτουργία που κάποτε ανήκε στις Κεντρικές Τράπεζες, πριν το νεοφιλελεύθερο Μάαστριχ τις καταργήσει και υποχρεώσει τα κράτη να δανείζονται απ’ τις αγορές.

Αλλά, αν είναι η τάξη αυτή, ο δανειστής της τελευταίας καταφυγής, -που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι- τότε, θα πρέπει και ως τέτοιος να αντιμετωπίζεται. Με άλλα λόγια, η τάξη αυτή, είναι ο κατ’ εξοχήν αιματοδότης, πιστωτής του κράτους αυτού, και συνεπώς, τα οφέλη από κάθε μελλοντική ανάκαμψη, θα πρέπει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα να πηγαίνουν στην εξόφληση των υποχρεώσεων προς αυτόν το δανειστή της τελευταίας καταφυγής.
Αυτό επιτάσσει το δίκαιο, η δημοκρατία, αλλά και οι νόμοι της αγοράς!
Μιλάμε:
Για τον απόλυτο πολιτικό κυνισμό…
Για την απόλυτη κουρελοποίηση του Συντάγματος που επιτάσσει ο καθείς να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του…
Για την απόλυτη δημοκρατική εκτροπή…
Για την απόλυτη υποταγή του ντόπιου πολιτικού συστήματος εξουσίας στον ξένο κατακτητή…
Πρέπει το συντομότερο να απαλλαγεί η χώρα από τούτο το πολιτικό άγος…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]