Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μόντι επιβεβαιώνει τον Γέροντα Παΐσιο


"Η οικονομική δυσπραγία πυροδοτεί το διχαστικό εθνικισμό"
Μόντι
"Θα βγεί στην επιφάνεια ο εθνικισμός και τότε..."
Γέροντας Παΐσιος

Ο Μόντι είπε πως πρότεινε να γίνει μια σύνοδος κορυφής στη Ρώμη για να συζητήσει την άνοδο του αντι-ευρωπαϊκού λαϊκισμού, τις διαιρέσεις...
ανάμεσα στο βορρά και στο νότο και τις εθνικιστικές προκαταλήψεις που έχουν καλλιεργηθεί από τη δυσαρέσκεια απέναντι στα μέτρα λιτότητας.

Ο Γέροντας Παΐσιος είχε πεί ότι:
"– Είναι αδύνατο, καί θά φανεί αυτό αργότερα, νά υπάρξει ποτέ συνεργασία τών Αγγλων, τών Γάλλων, τών Γερμανών, τών Ιταλών, τών Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πού χάσανε στόν Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τούς πατεράδες καί τούς θείους τους.
Είναι ποτέ δυνατόν νά ονομάζει ό ένας τόν άλλο «σύμμαχε» καί νά τό εννοεί;
Μή βλέπουμε τά πράγματα κοντόφθαλμα καί μόνο χάριν τής Οικονομίας. Θά βγεί ό Εθνικισμός στήν επιφάνεια καί τότε…"



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο φορτωμένος με πτυχία Μόντι είναι σε θέση να κάνει ιστορικούς παραλληλισμούς του τότε με το τώρα, αφού όλα γύρω μας θυμίζουν έντονα τα τέλη της δεκαετίας του '30 σε Ιταλία και Γερμανία. Ο Γέροντας Παΐσιος, με μόνο εφόδιο την καθαρότητα της ψυχής και της ματιάς του που του έδωσε η Πίστη, είδε πολύ μπροστά από την εποχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γερμανία πέτυχε με το ευρώ όσα δεν μπόρεσε να επιτύχει με τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Να μετατρέψει δηλαδή σταδιακά τους ευρωπαϊκούς λαούς σε δούλους των Γερμανών. Ο Γέροντας είχε καθαρότητα ψυχής και ματιάς να το δει εμείς πάλι χαιρόμασταν σαν γύφτικα σκεπάρνια που η χώρα μας γέμιζε με δανεικά ευρώ και έτσι ανήκαμε στο κλαμπ των ισχυρών - ηλιθίων στην πραγματικότητα. Οσο για τους νεκρούς μας από την γερμανική θηριωδία, αυτά τα ξεχάσαμε και τα κρύβαμε από τον εαυτό μας, όπως κρύβει κανείς τα σκουπίδια κάτω από το χαλί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτο κι ο γ Παϊσιος ειπε: ειναι νωπο ακομα το αιμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]