Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απίστευτη γκάφα της Βουλής για τις αγοραπωλησίες ακινήτων σε νησιά


Αφιερωμένο σε όσους ακόμα πιστεύουν ότι κάποιοι, έστω, από τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των μνημονίων, τα είχαν διαβάσει πριν τα ψηφίσουν...
 
Πώς επί 70 ημέρες (μέχρι ένας υποθηκοφύλακας στην Κρήτη να ανακαλύψει τον λάθος νόμο) όλες οι μεταβιβάσεις ήταν παράνομες!

Μνημείο για την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η Βουλή, αλλά και την άγνοια νόμου που επιδεικνύουν δημόσιες υπηρεσίες, αποτελεί η ανεπανάληπτη γκάφα που αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Η απίστευτη ιστορία ελληνικής τρέλας αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη στην Επιτροπή Παραγωγής της Βουλής. Πολλοί πίστεψαν ότι μια διάταξη απλώς επαναλάμβανε γνωστή διάταξη, σύμφωνα με την οποία, για να αγοράσει ή να μεταβιβάσει κάποιος ένα ακίνητο σε ιδιωτικό νησί ή νησίδα, για λόγους εθνικούς απαιτείται και άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ακριβώς από κάτω, ωστόσο, μια άλλη διάταξη όριζε ότι «συμβολαιογραφικές πράξεις που συντάχθηκαν το διάστημα από 22 Μαρτίου έως και 31 Μαΐου 2012 αφορούν την απόκτηση δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικά ακίνητα που βρίσκονται σε μη ιδιωτικές νήσους ή νησίδες της ελληνικής επικράτειας και εκδόθηκαν χωρίς άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι έγκυρες και ισχυρές».

Οι βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας εξηγήσεις. Όταν, όμως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, εξήγησε τι είχε συμβεί, οι πάντες έπεσαν από τα σύννεφα. Στο άρθρο 33 του επενδυτικού νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 4061/2012, επί υπουργίας Σκανδαλίδη, που ψηφίστηκε στις 21/03/2012, τα «σαΐνια» της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου, στη διάταξη η οποία ορίζει ότι στα ιδιωτικά νησιά είναι υποχρεωτική η προηγούμενη άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενέταξαν και τα μη ιδιωτικά νησιά.

Με απλά λόγια, αν κάποιος ήθελε να αγοράσει έστω μια αποθήκη στην Εύβοια, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα ή οποιοδήποτε άλλο νησί ανήκει στο Δημόσιο, θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής συνελήφθη αδιάβαστη, οι βουλευτές το ίδιο, με αποτέλεσμα το «λάθος» να γίνει νόμος του κράτους στις 21 Μαρτίου.

Κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες όλα τα παραπάνω μπορούσαν να είχαν τινάξει στον αέρα την οικονομική δραστηριότητα, αφού θα πάγωναν οι αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις ακινήτων σε όλα τα νησιά της Ελλάδας, όλα συνεχίστηκαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Τα υποθηκοφυλακεία επέδειξαν παντελή άγνοια νόμου, με αποτέλεσμα στα δημόσια νησιά να συνεχίζουν να μη ζητούν άδεια από το ΥΠΕΘΑ, μολονότι ο νόμος – έστω εκ παραδρομής – είχε αλλάξει. Και όπως παραδέχθηκε ο υπουργός, αν δεν είχε αντιληφθεί το λάθος ένας υποθηκοφύλακας στην Κρήτη, ακόμη και σήμερα θα συνεχιζόταν το αλαλούμ. Γι’ αυτό τον λόγο ήρθε η νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία ισχύουν ως έγκυρες όλες οι συμβολαιογραφικές πράξεις στο χρονικό διάστημα…

Ελλάς, το μεγαλείο σου!

Πηγή: ΚυριακάτικηΔημοκρατία, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ένα από τα ολίγα.....
    Περισπόυδαστα και βαρύγδουμπα αθύρματα της πλάκας.
    Και περιμένετε αυτοί ...να μας σώσουν....
    Ένα να γνωρίζουν οι βουλευτές είδικά της συγκυβέρνησης του τρίο Στούτζες....
    αν ψηφίσουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα δεν θα υπάρξει τρύπα να κρυφθούν, ούτε και στο μέλλον.
    Να θυμούνται την κατάληξη του Καντάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]