Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοικτή επιστολή προς την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)


Αυτή μου η επιστολή, ίσως πικράνει πολλούς, αλλά είναι αναγκαίο κακό. Πριν 3 περίπου χρόνια, είχα στείλει ένα ανάλογο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ΕΥΠ, το οποίο πέρασε στα… “υπ’ όψιν”.
Σήμερα όμως οι καιροί έχουν αλλάξει και όπως είναι λογικό, αλλάζει και το ύφος της επιστολής. Θέλησα να γίνει “ανοικτή”, ώστε να μην μπορεί κανείς να πει “δεν ήξερα”.

Η ΕΥΠ, στα πρώτα της βήματα (και ως ΚΥΠ αλλά και παλαιότερα), έκανε φιλότιμες προσπάθειες να διαφυλάξει την ακεραιότητα του Ελληνικού Κράτους. Παλεύοντας με τα μεγαθήρια του χώρου, όπως η CIA, n Mossad, n Intelligence Service και n KGB (η οποία πλέον έχει αντικατασταθεί από την FSB) κατάφερε να σταθεί επάξιος αντίπαλος ακόμη και της ΜΙΤ (τουρκική αντικατασκοπεία) η οποία υποστηρίζονταν κατά κόρον από τη CIA.

Αυτά όμως, μέχρι εποχής Μαυραγάνη. Τότε, είχε συμβεί το εξής παράδοξο. Υπήρχαν δύο αδέλφια: ο Αντώνης Μαυραγάνης κι ο Νίκος (αν θυμάμαι καλά) Μαυραγάνης, με καταγωγή από ένα χωριό έξω από το Κιάτο. Τα δύο αδέλφια ξεχώριζαν για τις ικανότητές τους.
Ωστόσο, η Intelligence Service, πήρε τον Αντώνη Μαυραγάνη, τον εκπαίδευσε άριστα και στην συνέχεια του άλλαξε το θρήσκευμα αλλά και το όνομα. Ο Αντώνης Μαυραγάνης μετονομάστηκε σε Εμβέρ Χότζα, παντρεύτηκε μουσουλμάνα κι έγινε δικτάτορας της Αλβανίας. Από την άλλη πλευρά όμως, ο Νίκος Μαυραγάνης εξελίχθηκε στον Ελλαδικό χώρο κι έγινε Αρχηγός της ΕΥΠ (τότε ΚΥΠ) κάνοντας πολλά ταξίδια στην Αλβανία. Τότε όμως είχε επέλθει η αρχική διάβρωση από την Intelligence Service στην ΚΥΠ.

Λίγα χρόνια αργότερα και με τη βοήθεια του Ανδρέα Παπανδρέου, η ΚΥΠ έγινε ξέφραγο αμπέλι για την CIA. Τώρα πλέον η ΕΥΠ έχει χωριστεί σε 5 κομμάτια:
1. Εκείνους που καθοδηγούνται από την CIA,
2. Εκείνους που καθοδηγούνται από την Mossad,
3. Εκείνους που καθοδηγούνται από την Intelligence Service
4. Εκείνους που καθοδηγούνται από τον πατριωτισμό τους και
5. Εκείνους που λειτουργούν με το κακώς εννοούμενο συναίσθημα του δημοσίου υπαλλήλου.
Κοινώς, πρόκειται για ένα μπάχαλο. Δεν παύουν να υπάρχουν όμως και τα λαμπρά παραδείγματα όπως ο Στηβ Λάλας.

Ωστόσο, δεν είναι να κατηγορείται κανείς σας για τα παραπάνω. Η σαθρή πολιτική ηγεσία, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να ευνουχίσει τον εγκέφαλο της εθνικής μας ασφαλείας, την ΕΥΠ. Τσάκισε κυριολεκτικά το ηθικό των Ελλήνων κατασκόπων, “λευκών” και “μαύρων”. Η Υπηρεσία, έχασε την υπόληψη της και αποδυναμώθηκε.
Ωστόσο, γνωρίζω πως ο Στηβ Λάλας δεν είναι μοναδικός. Στην Υπηρεσία υπάρχουν κι εκείνοι που αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάποιοι δέχτηκαν σοβαρές απειλές. Κάποιοι άλλοι έσκυψαν υπομονετικά το κεφάλι καρτερώντας εκείνον που θα έρθει για να φέρει και πάλι στην ΕΥΠ την αίγλη και την αξιοπρέπεια, στέλνοντας τους κηφήνες στον αγύριστο. Ξέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία θέλει την κάθαρση στην Υπηρεσία.

Μπήκατε στην ΕΥΠ, προκειμένου να ζήσετε στον επικίνδυνο και παράλληλο κόσμο της κατασκοπείας, για να βοηθήσετε την Ελλάδα. Το θέλετε με την ψυχή σας.
Δεκάδες πράκτορες μας έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στα πεδία των κρυφών μαχών. Άντρες και γυναίκες που πιθανόν ποτέ δεν θα μάθουμε που βρίσκονται. Κάθε ημέρα, δεκάδες πράκτορες παίζουν κορώνα – γράμματα τη ζωή τους στα πεδία των αγνώστων μαχών. Άνθρωποι που ποτέ η οικογένειά τους δεν θα δει να παίρνουν παράσημα ή πιθανόν ποτέ να μην μάθει αν ζουν. Άνθρωποι που ρισκάρουν τι ζωή τους για το ιδανικό που λέγεται Πατρίδα, σ’ έναν διαρκή αόρατο πόλεμο.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αξίζει μία πράξη ως φόρος τιμής.
Αξίζει η ΕΥΠ ν’ ανεβεί και πάλι ψηλά γιατί έχει γερές ρίζες. Τις ρίζες σου πότισε το αίμα των πρακτόρων που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος.
Τους το χρωστάτε.
Τιμήστε τους όπως τους αρμόζει.
Η εποχή σας καλεί…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ΚΩΝ/ΝΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΙΝΤΙΔΟΧΑΣΙΚΛΟΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΒΛ. WIKILEAKS) ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΠ... ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΡΑΒΙΛΛΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, το πέρασμα συγκεκριμένων ανθρώπων επέφερε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα, που ακόμη και σήμερα είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί το μέγεθος της ζημίας που φαίνεται (σύμφωνα με τα Wikileaks) πως έκαναν απολύτως συνειδητά και εν πλήρη εθνική ασυνειδησία. Φυσικά και η νέα ηγεσία της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελεί ελπίδα πως θα υπάρξει επανάκαμψη, μία επιτόπια αναστροφή και πορεία μακριά από την ηθική εξαθλίωση της ΕΥΠ. Η ελπίδα, βέβαια, είναι κάτι που ποτέ δεν πρέπει να λείπει. Δυστυχώς, όμως όταν η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει φθάσει στο σημείο να στηρίζεται στην ελπίδα, τότε κάτι πάρα πολύ άσχημο έχει συμβεί σε αυτήν. Πώς ο κ. Δραβίλας θα επαναφέρει την ειρήνη στην υπηρεσία που δυναμιτίστηκε από κάποιους που δεν ήθελαν να είναι εθνικά αποδοτική, δεν την ήθελαν να μπορεί να αναπτύσσει ανεξάρτητες δράσεις και περιόρισαν την επιχειρησιακή της δραστηριότητα; Πώς ο κ. Δραβίλας θα μπορέσει να ανασυντάξει το υπάρχον προσωπικό και να παραμερίσει τους ογκόλιθους δυσκολιών που του άφησαν οι προκάτοχοί του; Το έργο της ΕΥΠ είναι εθνικό και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που στοχοποιήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες -αποδεδειγμένα πλέον και ασχέτως της παραγραφής που υφίστανται- εργάστηκαν προκειμένου να ζήσουμε αυτά που σήμερα συμβαίνουν. Αν με ρωτήσει κάποιος, πως συνέβησαν όλα αυτά, η απάντησή μου είναι μονολεκτική: κομματισμός. Η καταστροφή των πάντων σε αυτή την χώρα. Και όμως, η ΕΥΠ σήμερα θα πρέπει να βρει πρώτη τις δυνάμεις για την οχύρωση της πατρίδας μας. Είτε θέλουμε να το κατανοήσουμε είτε όχι, αυτοί οι άνθρωποι (που όπως πολύ καλά γράφει η Φιλονόη) πολλές φορές δίνουν την ζωή τους σε έναν μυστικό πόλεμο, ενώ δεν έχουν ούτε την τυπική επίσημη αναγνώριση λόγω της φύσης των δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Οι καινοτόμες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσεις ο κ. Δραβίλας είναι κάτι απαιτητό. Ευελπιστώ να είναι και ο κύριός του στόχος...

      Διαγραφή
  2. Με συγχωρείτε κύριε Κωνσταντίνε, όμως θεωρώ πως εσείς ή η Φιλονόη είστε υποχρεωμένοι να δώσετε κάποιες απαντήσεις, εφόσον μπαίνετε στον κόπο να μιλήσετε για το χώρο των ΜΥΣΤΙΚΩΝ υπηρεσιών: α) Από ποια στοιχεία προκύπτει ότι ο Εμβέρ Χότζα ήταν Έλληνας με το όνομα Αντώνης Μαυραγάνης; β) Πώς γίνεται να είστε σίγουροι για το μικρό όνομα του αδελφού που αλλαξοπίστησε, ενώ δεν είστε βέβαιοι για το μικρό όνομα του αδελφού (Νίκος;) που έγινε αρχηγός της ΚΥΠ; γ) Πώς είστε σε θέση να γνωρίζετε λεπτομέρειες για τις ελληνικές μυστικές (ο θεός να τις κάνει) υπηρεσίες; Είστε πρώην ή νυν πράκτορες ή υπάρχει εμφανής διαρροή από την ΕΥΠ προς εσάς;

    Εάν δεν απαντήσετε στα παραπάνω, όπως και σε άλλες δευτερεύουσες απορίες που γεννώνται από το κείμενό σας, τότε τα όσα γράφετε αναδεικνύονται ως απλή συνωμοσιολογία και μάλιστα με πολύ ύποπτα κίνητρα. Μάθετε τελικά να στηρίζετε με hard evidence τα όσα γράφετε. Η ανέξοδη αερολογία έχει κοστίσει στη χώρα μας πολλά, περισσότερα ίσως κι απ' τον κομματισμό που ορθώς καταγγέλλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπόν, Κωστή Ανετάκη, τις απορίες σου για τα όσα γράφει η Φιλονόη μπορείς να τις καταθέσεις στην ίδια. Αν ψάχνεις για πράκτορες, μπορείς να πηγαίνεις στις κομματικές συγκεντρώσεις και όχι εδώ. Τέλος, αν παρακολουθείς (που δεν παρακολουθείς) το παρόν ιστολόγιο, θα ήξερες πλήθος άρθρων που έχουν γραφτεί (για ένα από αυτά έγινε και ΕΔΕ μέσα στην ΕΥΠ) και στα οποία καταγράφονται τα χάλια αυτής της υπηρεσίας. Και να είσαι σίγουρος πως ΔΕΝ έχουν καταγραφεί και καταστάσεις τραγελαφικές που θα μείωναν στο ελάχιστο την αξιοπιστία της ΕΥΠ (δεν το κάναμε, επειδή η ηλιθιότητα προσώπων δεν μπορεί να συμπαρασύρει και το μεγάλο υγιές κομμάτι αυτής της υπηρεσίας). Και θα σε παρακαλούσα, τις αιχμές σου και τις υποψίες σου για πράκτορες, να τις αφήσεις σε κομματικές συγκεντρώσεις ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, κι εσύ ομολογείς πως "ο Θεός να τις κάνει μυστικές" αυτές τις υπηρεσίες. Και τα γραφόμενα (μπορώ να αναφερθώ μόνο για τα δικά μου) δεν είναι αποτελέσματα διαρροών, αλλά είτε έρευνας είτε γεγονότων στα οποία ήμουν παρών. Αλήθεια, όμως, αναρωτιέσαι για το αν υπάρχουν μπλόγκερς πράκτορες και δεν αναρωτιέσαι για το αν υπάρχουν δημοσιογράφοι, πετυχημένοι και ίσως συνωνόματοί μου...! Για πράκτορες, λοιπόν, ψάξε ανάμεσα στους επιτυχημένους δημοσιογράφους, που "ξετρυπώνουν" διάφορα και όχι ανάμεσα σε ιστολόγους που καταγράφουν γεγονότα

      Διαγραφή
  3. Στις ύψιστες λειτουργίες μιας ποιοτικής Δημοκρατίας ασπάζομαι μόνο μια θέση . Δεν υπάρχουν ευκαιρίες για δεύτερα και τρίτα μεροκάματα , ούτε κρυφές αποδοχές ευγενών χορηγιών ξένων πατρώνων . Υπηρετείς τον λαό και το Έθνος σου κι όχι τα εκάστοτε εποχιακά φρούτα που στέλνουν οι αγορές , με την λάμψη μόστρα και την χόρτο γεύση . ( πότε θα αποβάλλουμε την κάκιστη δουλοπρεπή συνήθεια να τα λέμε πανεύκολα Εθνάρχες ή χαρισματικούς ηγέτες ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΩ Κ ΕΓΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ κο ΑΝΕΤΑΚΗ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙ "ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ"?.ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΥΦΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΆΤΟΡΑ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΉΣΟΥΜΕ ? ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ? ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΏ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΎΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΕ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΤΟ BLOG TOY ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΙΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.
    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΝΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΥΠ δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί εάν δεν αποκτήσει θεσμικό μηχανισμό που να τη θέσει de jure υπερκομματική υπηρεσία. Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη μπορεί να συμπεράνει ότι ο μόνος τρόπος είναι να αναλάβει την παραγωγή στρατηγικής μέχρι -εάν και εφόσον...- αλλάξει το πολίτευμα σε Προεδρική Δημοκρατία. Το πώς ακριβώς είναι μονόδρομος και δε μπορεί να συζητηθεί δημοσίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόταση άκρως εποικοδομητική. Αλλά περιμένω και λεπτομέρειες, για να καταλάβω το πως θα είναι και θα λειτουργεί υπερκομματικά

      Διαγραφή
    2. Αυτό δεν μπορεί να γίνει δημόσια.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]