Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιράν: "Mην εξοπλίζετε τους εξεγερμένους στη Συρία, παίζετε με τη φωτιά"


Η προμήθεια όπλων στους Σύρους εξεγερμένους θα έχει "πολύ σοβαρές συνέπειες στην περιοχή", προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αχμαντ Βαχιντί, η χώρα του οποίου είναι ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ στη Μέση Ανατολή.

"Είναι πολύ κακό το ότι οι χώρες έχουν πλημμυρίσει τη Συρία με όπλα εξοπλίζοντας τις τρομοκρατικές ομάδες. Αυτό θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην περιοχή", δήλωσε ο Βαχιντί σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης.

"Ο εχθρός θέλει να δημιουργήσει μια νέα ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και των μουσουλμανικών χωρών της περιοχής βγάζοντας τη Συρία από το μέτωπο της αντίστασης" στο Ισραήλ, εκτίμησε.

Τεχεράνη και Δαμασκός κατηγορούν τακτικά τις χώρες του Κόλπου, ειδικά τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ότι χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τους αντάρτες στη Συρία.

Το Ιράν και η Ρωσία δακτυλοδεικτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους ότι έχουν προμηθεύσει όπλα στο καθεστώς.

"Το Ιράν δεν έχει ένοπλες δυνάμεις στη Συρία και η συριακή κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα" διαβεβαίωσε ο Ιρανός υπουργός, προειδοποιώντας για την ενδεχόμενη αποστολή ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας.
"Η περιοχή θα αντιμετωπίσει τότε μια μεγάλη κρίση", σημείωσε.

Αγριότητες αντικαθεστωτικών στη Συρία - Εκτέλεσαν παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης

Ένας παρουσιαστής της συριακής κρατικής τηλεόρασης, ο Μοχάμαντ αλ Σάιντ, που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουλίου από την οικία του στη Δαμασκό, εκτελέστηκε, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μια γνωστή προσωπικότητα της συριακής κρατικής τηλεόρασης εκτελέστηκε από το Μέτωπο αλ Νόσρα, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η αλ Νόσρα επιβεβαίωσε την απαγωγή και την εκτέλεση του παρουσιαστή επισημαίνοντας ότι «οι ήρωες της δυτικής Γούτα (επαρχία της Δαμασκού) συνέλαβαν αυτόν τον παρουσιαστή σαμπίχ (μέλος της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής) στις 19 Ιουλίου και τον σκότωσαν αφού τον ανέκριναν».

Η ομάδα αυτή ανέβασε την ανακοίνωση σε έναν ιστότοπο όπου κυματίζει η σημαία της αλ Κάιντα, ενώ το κείμενο συνοδεύεται από μια φωτογραφία του δημοσιογράφου με μπλε μπλουζάκι και την πλάτη σε έναν τοίχο.
«Αυτό ας γίνει μάθημα σε όσους στηρίζουν το καθεστώς», κατέληγε η ανακοίνωση.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής της συριακής κρατικής τηλεόρασης Μάαν Σάλεχ απάντησε: «δεν έχουμε απτές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τον θάνατό του».
Η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα είχε εκφράσει στις 24 Ιουλίου την ανησυχία της για την τύχη του παρουσιαστή, ενώ είχε ζητήσει από τους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν. Υπενθύμισε άλλωστε ότι «τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι, επαγγελματίες ή πολίτες, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνουν στο στόχαστρο των αντιμαχόμενων πλευρών».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]