Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν άρχισε να βλέπει εχθρούς σε γειτονικά κράτη της Τουρκίας


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε "εχθρικά κράτη" για την κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων με συμμετοχή Κούρδων αυτονομιστών στην Τουρκία, χωρίς όμως να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες, αναφέρουν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων αναφέρουν πως το συριακό καθεστώς υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) σε επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της Δαμασκού προμηθεύουν με όπλα τους κούρδους αντάρτες.

Στην ανατολική Τουρκία, τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μαχητές του PKK και στρατεύματα, μετέδωσε χθες το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, 115 μέλη του PKK έχουν σκοτωθεί σε μάχες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Έτσι, λοιπόν, αρχίζει ο "πρόλογος" και η δημιουργία συναισθημάτων στον τουρκικό λαό (και όχι μόνο) προκειμένου ο τούρκος πρωθυπουργός να διατάξει επίθεση (κυρίως) κατά της Συρίας. Οι τελευταίες του δηλώσεις αποδεικνύουν πως υπάρχει πολιτική βούληση της Άγκυρας να προχωρήσει στο "μεγάλο βήμα" και να θέσει σε πλήρη πολεμική λειτουργία τον στρατιωτικό της μηχανισμό. Βέβαια, υπάρχουν μερικές επιφυλάξεις ως προς το επίπεδο απόδοσης του τουρκικού στρατού, αφού με την τελευταία δικαστική απόφαση έχουν τεθεί εκτός στρατεύματος όλοι οι τούρκοι στρατηγοί και αξιωματικοί που συμμετείχαν στην περιβόητη "Βαριοπούλα".

Οι εξελίξεις δείχνουν πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να έχει μέγεθος, μπορεί να έχει σύγχρονα όπλα, αλλά αυτή τη στιγμή -τουλάχιστον- πάσχει από ηγεσία και κυρίως ηθικό. Αυτό αποδείχθηκε στην αποτυχημένη απόπειρα ανακατάληψης μίας τουρκικής πόλης από τους Κούρδους, οι οποίοι όχι μόνο αντιστάθηκαν, αλλά κατόρθωσαν και άλλα συντονισμένα χτυπήματα κατά τουρκικών φυλακίων.

Προφανώς ο τούρκος πρωθυπουργός έχει την θέληση (ή την εντολή από τον Ομπάμα), όμως η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για τον ίδιο. Και το ερώτημα που δημιουργείται εύλογα είναι: αφού ο στρατός της Τουρκίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους Κούρδους, πώς θα μπορέσει να κάνει μία επιτυχημένη πολεμική επιχείρηση κατά ενός συγκροτημένου Συριακού στρατού; Φαίνεται πως η όποια απόδειξη θα δοθεί στο πεδίο της μάχης, το οποίο προς το παρόν και πέρα από τα μεγάλα λόγια, ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να αποφύγει...

ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
8 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, 20 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ PKK


Οι μάχες ανάμεσα στο PKK και τον τουρκικό στρατό είναι σαν να υπάρχει κανονικός πόλεμος.

Τελευταίο παράδειγμα η στην πεόλη Χακάρι, όπου Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε τρία φυλάκια και μια στρατιωτική βάση του τουρκικού στρατού. Με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άτομα , 6 στρατιώτες και δυο ένοπλοι φύλακες, και να τραυματιστούν άλλα 20 άτομα, 15 στρατιώτες 3 ένοπλοι φύλακες και δυο περαστικοί.! Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως στις μάχες «σκοτώθηκαν» 13 Κούρδοι. Δεν ξεκαθαρίζουν αν έχουν σκοτωθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κούρδοι του PKK επιτέθηκαν με ρουκέτες στα σημεία αυτά με τους τούρκους στρατιώτες, να μην μπορούν να αντιδράσουν. Μετά από αρκετές ώρες ήρθαν ενισχύσεις με ελικόπτερα και η επίθεση τελείωσε.

ΣΕΜΝΤΙΝΛΙ «ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παράλληλα οι μάχες στην περιοχή Σεμντίνλι , για 14 η ημέρα συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στα 500 μέλη του PKK και τους άνδρες της στρατοχωροφυλακής. Τουρκικές εφημερίδες όπως η Taraf γράφουν πως σε κάποια σημεία ο τουρκικός στρατός αναγκάζεται να υποχωρήσει και οι αντάρτες έχουν πλησιάσει ακόμη και 500 μέτρα στην περιοχή. Στόχος του PKK, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, είναι η κατάληψη της πόλης από τους Κούρδους. Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ενισχύσεις 2000 ανδρών. « Ηθελαν να πουν πως εδώ δεν υπάρχει το κράτος αλλά το PKK, δεν τα κατάφεραν» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικων της Τουρκίας Ιντρίς Ναίμ Σαχίν. Στις δηλώσεις του, ανέφερε πως «η τρομοκρατική οργάνωση είχε έναν ακόμη στόχο, παράλληλα με τις εξελίξεις στη Συρία, να δημιουργήσει μια ευαίσθητη περιοχή στην Τουρκία, και έχει αυτό το στόχο». Ο τούρκος υπουργός υποστήριξε πως 115 μέλη του PKK έχουν σκοτωθεί στις μάχες του Σεμντίνλι αλλά δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των θυμάτων του τουρκικού στρατού.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]