Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πείραμα του Mengele στην χώρα του Ιπποκράτη


  • Γενόσημα - δολοφόνοι έρχονται για τα «πειραματόζωα» της Ευρώπης
  • Πλαστά και αμφίβολης ποιότητας φάρμακα έρχονται στην Ελλάδα!
Τον επερχόμενο εφιάλτη σκιαγραφεί η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: τα εισαγόμενα, ανώνυμα γενόσημα απειλούν σοβαρά τη Δημόσια Υγεία. Τριπλό χτύπημα στον Έλληνα πολίτη θα επιφέρει η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας(ΠΕΦ): 1. Θα δημιουργήσει μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά φαρμάκου, αυξάνοντας τη φαρμακευτική δαπάνη και επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία. 2. Θα πλήξει τη δημόσια Υγεία, εκθέτοντας τον Έλληνα ασθενή σε ανώνυμα, αμφιβόλου ποιότητας, εισαγόμενα γενόσημα. 3. Θα πλήξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που επενδύει στη χώρα, δημιουργεί θέσεις εργασίας και δίνει δουλειά τους Έλληνες επιστήμονες. Όπως εξηγεί η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ, κυρία Φαίη Κοσμοπούλου «οι γιατροί, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν την ποιότητα της θεραπείας των ασθενών τους, θα προτιμήσουν για τις ίδιες ενδείξεις να συνταγογραφήσουν τα ακριβότερα πρωτότυπα με προστασία πατέντου».
Αυτή η εξέλιξη θα δώσει εκρηκτικές διαστάσεις στο φαινόμενο της υποκατάστασης, δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου και μεσοπρόθεσμα θα προκαλέσει-αναπόδραστα-αύξηση της δαπάνης.
Σα να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα πάντα με την κυρία Κοσμοπούλου, ανοίγει η πόρτα στην αθρόα εισαγωγή ποιοτικά υποδεέστερων ή ακόμη και πλαστών φαρμάκων και αφήνει τον Έλληνα ασθενή απόλυτα εκτεθειμένο στα ανώνυμα, αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα!

«Η χώρα μας μ' αυτόν τον τρόπο θα γίνει απόλυτα εξαρτημένη από τα εισαγόμενα φάρμακα, τόσο στα πρωτότυπα όσο πλέον και στα γενόσημα, ενώ οι μεγαλοεισαγωγείς αφού αλώσουν την αγορά θα μπορούν να αυξήσουν τις τιμές. Η εξέλιξη αυτή φαντάζει εφιαλτική, εντούτοις θα αποτελέσει αναπόφευκτη πραγματικότητα σε περίπτωση που τελικά προωθηθεί η εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική», εξηγεί η ίδια.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δε θα είναι δυνατόν να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά φάρμακα ανταγωνιζόμενη επίπεδα τιμών που συναντά κανείς σε χώρες του Γ’ Κόσμου.
Άλλωστε, οι ελληνικές παραγωγικές μονάδες διατηρούν πάνω από το 50% των θέσεων εργασίας του κλάδου, έχουν τεράστια πάγια έξοδα, υψηλό κόστος συμμόρφωσης στα αυστηρά ευρωπαϊκά ποιοτικά πρότυπα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν δεσμεύσει σημαντικούς πόρους σε επενδύσεις.

«Σε ένα περιβάλλον πλήρους αποβιομηχάνισης και αφελληνισμού της αγοράς, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία παράγει, εξάγει και επενδύει στη χώρα, δημιουργεί θέσεις εργασίας, πραγματοποιεί έρευνα, κατοχυρώνει ελληνική τεχνογνωσία και κυρίως σέβεται τον Έλληνα ασθενή. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί μέρος της λύσης, όχι μόνο για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει η κυρία Κοσμοπούλου.


Υ.Γ.: Να θυμίσουμε ότι τα γεννόσημα απαγορεύθηκαν στην Γαλλία; Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και ο Έλληνας είναι ανθεκτικός…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλα να κανουν. Αφου βρεθηξαν ανθρωποι να τους νομιμοποιησουν δια της ψηφου των. Ισως αν εξοντωθούν αυτοί οι υπανθρωποι 9untermenschen) κατι να αλλάξει στη χωρα αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]