Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

IFO: Ανταγωνιστική Ελλάδα μόνο με δραχμή

Η χώρα θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της μόνο μέσω της εξόδου της από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο ευρώ, εκτιμά ο οικονομολόγος και επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (IFO), Χανς – Βέρνερ Ζιν.

Χαρακτήρισε λανθασμένες τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και προειδοποιεί ότι «η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο».

Ήδη οι επιστήμονες – οικονομολόγοι ετοιμάζουν έκκληση προς την Άνγκελα Μέρκελ και σχέδιο της οποίας δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας απειλείται με βάρη ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, εάν διαλυθεί η Ευρωζώνη, καθώς προβλέπεται πλέον συλλογική ανάληψη της ευθύνης για τα χρέη των τραπεζών της Ζώνης του ευρώ. «Θα υποφέρουν ακόμη και τα παιδιά και τα εγγόνια μας», επισημαίνουν με τρόμο αλλά διευκρινίζεται από τους δημοσιογράφους του περιοδικού ότι η συγκεκριμένη φράση απουσιάζει από το τελικό κείμενο της έκκλησης.

Παραμένει ωστόσο η παραίνεση προς τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν στους αιρετούς εκπροσώπους τους, οι οποίοι, τονίζεται, «πρέπει να γνωρίζουν από ποιους κινδύνους απειλείται η οικονομία μας».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]