Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γερμανοί κατά της Ελλάδας

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ασχετος δεν είναι κατά κανέναν τρόπο ο Γερμανός τραπεζίτης Γιέργκ Ασμουσεν. Κάθε άλλο. Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Φαίνεται όμως ότι είναι αδίστακτος ψεύτης, αφού για να υποστηρίξει τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις προβλέψεις του μνημονίου, ισχυρίστηκε ότι ο μέσος μισθός των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων είναι... 3.000 ευρώ! Στην πραγματικότητα -και μιλάμε για τα μεικτά- ο μέσος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται στο μισό του ποσού που ανέφερε ο Ασμουσεν: στα 1.600 ευρώ.

Δεν είναι όμως ο Ασμουσεν ο μόνος Γερμανός αξιωματούχος που δείχνει προκατάληψη κατά της Ελλάδας. Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο άλλος Γερμανός που έχει διοριστεί... «αποικιακός κυβερνήτης» της χώρας μας εκ μέρους της ΕΕ, επισκέφθηκε προχτές τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε και μάλιστα με ιδιαίτερη επιμονή ήταν... γιατί ανασυστήθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας! Στη χώρα που είναι πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο, ο Γερμανός υπονοούσε ότι θεωρεί περίπου... σκάνδαλο το ότι έχει η Ελλάδα υπουργείο Ναυτιλίας! Λες και φτιάξαμε... υπουργείο Αντιμετώπισης Χιονοστιβάδων ή υπουργείο Προστασίας από τις Αμμοθύελλες!

Δεν σταματάει εδώ ο κατάλογος. Μας είχαν φάει τα αυτιά προεκλογικά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πλειάδα Γερμανών υπουργών και αξιωματούχων πάσης φύσεως ότι αν οι Ελληνες εκλέξουν πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, θα μας διώξουν ουσιαστικά από το ευρώ και θα χρεοκοπήσουμε.

Μάλιστα. Τελικά οι Ελληνες ψηφοφόροι, πειθόμενοι εν μέρει και τοις Γερμανών ρήμασι, εξέλεξαν πρωθυπουργό τον ομοϊδεάτη των Μέρκελ, Σόιμπλε και λοιπών δεξιών Γερμανών, Αντώνη Σαμαρά.

Τι κέρδος είχαμε; Ας απολαύσουμε τι γράφει το δεξιό γερμανικό περιοδικό «Φόκους», διαβόητο πλέον για την εχθρότητά του απέναντι στη χώρα μας και στον λαό μας: «Αν παραμείνουμε σκληροί, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στα μέσα Αυγούστου»! Αυτό αναφέρει σε τίτλο του τεύχους του που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα και υποτίθεται ότι αυτή είναι δήλωση «υψηλόβαθμου αξιωματούχου» του γερμανικού κράτους.

Το περιοδικό επικαλείται και «αυτήκοο μάρτυρα» για το τι είπε την Παρασκευή ο Σόιμπλε στους δεξιούς βουλευτές: «Χωρίς εξωτερική υποτίμηση, οι Ελληνες δεν θα τα καταφέρουν»! Το «Φόκους» εξηγεί στους αναγνώστες του: «Τι εννοούσε με αυτό ο Σόιμπλε, οι βουλευτές το κατάλαβαν πολύ καλά: την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ήδη φέτος»!

Εξοχα. Οι Ελληνες έβγαλαν πρωθυπουργό τον δεξιό Σαμαρά και οι δεξιοί Γερμανοί μας λένε ότι θα χρεοκοπήσουμε τον Αύγουστο και θα βρεθούμε εκτός ευρώ πριν τελειώσει η χρονιά! Εκτακτα! Αυτό σημαίνει γερμανική, ευρωπαϊκή και δεξιά αλληλεγγύη!

Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι θα γίνουν αυτά που αναφέρει το «Φόκους». Τα αναπαράγουμε όμως για να δείξουμε ότι, παρά την εκλογική νίκη της ΝΔ και τον σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά, η γερμανική προπαγανδιστική υπονόμευση της Ελλάδας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, χωρίς κανέναν φραγμό. Οι Γερμανοί δεν υπονομεύουν τον αριστερό Τσίπρα, υπονομεύουν ανενδοίαστα τον δεξιό Σαμαρά.

Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική πολιτική είναι εχθρική απέναντι στην Ελλάδα όχι από ιδεολογική προκατάληψη αναλόγως του αν στην Αθήνα υπάρχει αριστερή ή δεξιά κυβέρνηση. Είναι εχθρική επειδή πηγάζει από στρατηγικές επιλογές του Βερολίνου, άρα το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο και πολύ πιο δυσεπίλυτο.

Και κάτι τελευταίο. Θυμάστε βέβαια εκείνο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που ήταν να μας δώσει η ΕΕ τον Μάιο για την ελληνική οικονομία και δεν μας το έδωσε; Προχτές καταλάβαμε γιατί οι Ευρωπαίοι απατεώνες δεν το εκταμίευσαν τον Μάιο: μας «έφαγαν» τα 450 εκατομμύρια ως... συνεισφορά της Ελλάδας στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης! Μας τα χρέωσαν και τα κράτησαν οι ίδιοι! Για να μη νομίζουμε ότι «λαμόγια» έχει μόνο η Ελλάδα...

ΝΕΟΝΑΖΙ - Ιδού με ποιούς έχουμε να κάνουμε

Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση του επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας Χάιντς Φρομ, εξαιτίας της βαρύτατης υποψίας ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας αυτής συγκάλυπταν τη δράση νεοναζιστικής συμμορίας Γερμανών δολοφόνων που είχε σκοτώσει οκτώ Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία, έναν Ελληνα και μία αστυνομικό.
Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μία ημέρα αφότου ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας παρήγγειλε να του παραδοθούν όλα τα έγγραφα για τη δράση αυτής της νεοναζιστικής ομάδας, ο επικεφαλής τμήματος της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας κατέστρεψε επτά φακέλους της υπηρεσίας αυτής! Οποιος νομίζει ότι ο ναζισμός ανήκει αμετάκλητα στο παρελθόν της Γερμανίας, κάνει λάθος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά εμείς δεν τους λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν.
    Το θέμα είναι το τι περνάνε στον λαό τους και κυρίως στον υπόλοιπο κόσμο....
    Υπάρχει καμμία αντίδραση σε όσες προφορικές και γραπτές προσβολές που γίνονται στην Ελλάδα και αναπαράγονται διεθνώς από τα ...αδιάβλητα ΜΜΕ, από την.....επίσημη Ελληνική συγκυβέρνηση ?
    Ούτε μία, ποτέ.....σιγά μη και το τολμήσουν οι θλιβεροί υπαλληλίσκοι τους που μας ...κυβερνούν.
    Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και από τους .....πνευματικούς μας ταγούς, φυσικό θα μου πείτε αν δούμε ποιοί είναι οι θεωρούμενοι ως πνευματικοί ταγοί.....Σκουπίδια γενικώς, ανθρωπάρια αδίστακτα για τον πλουτισμό και την προσωπική τους καλοπέραση....
    Ανύπαρκτοι, σάπιοι και επικίνδυνοι.....
    Εμείς οι ....Έλληνες τους δημιουργήσαμε όλους αυτούς μαζί με τους ανάξιους και προδότες πολιτικούς και τους αφήσαμε να μας υποβιβάζουν και να μας φτύνουν συνεχώς......
    Τώρα ας τα λουστούμε όλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τα λουστουμε , αλλα με φωτια και σταχτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]