Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Blut und Ehre», Αίμα και Τιμή (των Ζόμπι)

Τα νέα απ’ τη Γερμανία δεν είναι καλά, και για τη Γερμανία, και για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με έρευνα (που αποδείχθηκε έρευνα σοκ) στα σχολεία της Ομοσπονδίας, το 50% των μαθητών έχει θετική άποψη για τον Χίτλερ. Επίσης, πολλοί Γερμανοί μαθητές αδυνατούν να αντιληφθούν τις διαφορές της δημοκρατίας από τη δικτατορία, ενώ ένα σεβαστό ποσοστό μαθητών από οικογένειες μουσουλμάνων μεταναστών αντιμετωπίζει τον εθνικοσοσιαλισμό θετικά.

Σοκαρισμένος ο κ. Κλάους Σέντερ, ένας απ’ τους τέσσερις ερευνητές του φαινομένου, ζητά επανεξέταση του τρόπου διδασκαλίας της σύγχρονης ιστορίας στα σχολεία.

Κι έχει δίκιο! Απ’ όταν τα κριτήρια της πολιτικής ορθότητας πρυτάνευσαν στη συγγραφή των βιβλίων της ιστορίας σε πολλές χώρες της Δύσης, άρχισαν να αναφύονται φαινόμενα ιστορικής και συνεπώς πολιτικής αποβλάκωσης σε ευρεία κλίμακα.

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι καινοφανή, έχουν ήδη ιστορικό βάθος. Οταν, φερ’ ειπείν, η Γαλλία και η Γερμανία αποφάσισαν ήδη προ εικοσαετίας να «συμφιλιώσουν» στα σχολεία την ιστορία τους, απαλείφοντας ή στρογγυλεύοντας ό,τι θα μπορούσε να παράγει «μίσος», διαπίστωσαν, λίγα χρόνια μετά, ότι οι Γάλλοι μαθητές άρχισαν να θεωρούν «ευγενικό» το να χαιρετούν τους Γερμανούς συμμαθητές τους ναζιστικά...!

Τρόμαξαν οι ιθύνοντες; δεν το γνωρίζω. Πάντως, εκπαιδευτική πολιτική δεν άλλαξαν. Τώρα τα επίχειρα εμφανίζονται ακόμα πιο μαύρα - και χαιρετούν κι αυτά ναζιστικά.

Οταν η Ιστορία, στην εκπαίδευση, αλλά και στον δημόσιο λόγο προσπαθεί να βασισθεί στη λήθη (το αντίθετο της α-λήθειας), παρά τις τυχόν καλές προθέσεις (για τις οποίες πολύ αμφιβάλλω), το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Αν, για παράδειγμα, ξεχασθούν τα κρεματόρια, απλώς θα επαναληφθούν.

Αυτό οι εκπαιδευτικοί το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους, αλλά η τριακονταετής πλέον «αναθεώρηση του τρόπου διδασκαλίας της Ιστορίας» δεν αναθεωρείται εκ νέου, διότι οι πολιτικοί λόγοι για τους οποίους καλλιεργείται η λήθη και η ομογενοποιημένη σκέψη είναι ισχυρότεροι.

Τα ίδια πάνω-κάτω συνέβησαν και στη χώρα μας με το περίφημο και δυσώνυμο βιβλίο Ρεπούση. Το βιβλίο αυτό ανατέθηκε σε μια καθηγήτρια των Γαλλικών με μεταπτυχιακά στην ιστορική εκπαίδευση (ούτε καν ιστορικό δηλαδή), ύστερα απ’ τη συμφωνία Γιωργάκη (ως υπουργού Εξωτερικών) - Τζεμ για άμβλυνση του «μίσους» μεταξύ των δύο λαών. Οταν όμως η Ιστορία γράφεται με πολιτική σκοπιμότητα, τότε δεν είναι ιστορία, είναι προπαγάνδα.

Που μάλιστα δημιουργεί πολιτικά προηγούμενα.

Μόλις προ ολίγων ημερών η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε επισήμως γιατί στο νέο σχολικό εγχειρίδιο, που αντικαθιστά το δυσώνυμο Ρεπούσιο, η σφαγή της Σμύρνης δεν χαρακτηρίζεται «συνωστισμός». Ενώ στη Θράκη οι φιλοτουρκικοί παράγοντες της Μουσουλμανικής μειονότητας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εμφάνιση εκ νέου του «μίσους» στα σχολικά βιβλία.

Κατ’ αρχήν, το μίσος δεν είναι κάτι από χέρι κακό, όπως όταν φερ’ ειπείν μισεί κανείς και αποστρέφεται τον ναζισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τον πόλεμο κι άλλα ομοειδή.

Κατά δεύτερον, για να αδελφωθούν πραγματικά οι δύο λαοί, ο τουρκικός και ο ελληνικός, πρέπει να ξέρουν την πραγματική ιστορία τους ώστε να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη - όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν- και τρίτον πρέπει οι δύο λαοί να κυβερνώνται οι ίδιοι από κυβερνήσεις λαϊκές κι όχι ανθυποϊμπεριαλιστικές.

Εχουμε λοιπόν μακρύ δρόμο έως τότε να διανύσουμε και η αυτογνωσία βοηθάει περισσότερο απ’ τις πολιτικώς ορθές αυταπάτες (αλλά και απάτες, αν στα κόλπα αυτά συνυπολογίσουμε τον μίστερ Σόρος και διάφορες χρυσοβόρες ΜΚΟ).

Ομως, γύρω μας το κακό καλπάζει. Πυρήνας τριών νεοναζιστών στη Γερμανία δρούσε υπό (παρα)κρατική κάλυψη 11 ολόκληρα χρόνια, δολοφονώντας μετανάστες, οκτώ Τούρκους κι έναν Ελληνα - εννιά αδικοχαμένες ψυχές.

Προχθές το απόγευμα οι παρ’ ημίν νεοναζί Χρυσαυγίτες έκαναν επίδειξη στην Κοκκινιά πηγαίνοντας μπροστά από μικροκαταστήματα μεταναστών, φωνάζοντάς τους να φύγουν.

Η μέρα που θα αρχίσουν οι νεοναζί στη Ελλάδα να ζωγραφίζουν «κίτρινα αστέρια» στις προθήκες των καταστημάτων υπό ιδιοκτησία «ξένων», όπως έκαναν οι ναζί στα μαγαζιά των Εβραίων τη δεκαετία του 1930, μπορεί να έρθει στο ορατό μέλλον και μαζί της τα πογκρόμ, οι «νύχτες των κρυστάλλων» και οι φόνοι - η ατίμωση της πατρίδας μας.

Ο ρατσισμός φουντώνει στους δρόμους, ο φασισμός μπήκε στο Κοινοβούλιο και ώσπου να βγει η κατάσταση είναι σοβαρή.

Ωσπου να διαπιστώσουν οι πολίτες ότι ο φασισμός και ο εθνικισμός είναι η μαύρη χειρ των Αφεντικών, η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να ψαρεύει στα θολά νερά της ανεργίας, της απελπισίας και της εθνικής ταπείνωσης. Αλλά και της αμορφωσιάς. Διότι η πολιτικώς ορθή «κατασκευή» της Ιστορίας (στην οποίαν συμμετείχαν και κάποιοι αριστεροί) παράγει την πρώτη ύλη για την ακροδεξιά διαστρέβλωσή της.

Τέλος, ο ανθρωπιστικός τρόπος με τον οποίον η Αριστερά κι όχι μόνον, προσεγγίζει το πρόβλημα της μετανάστευσης στη χώρα μας, μπορεί να είναι θεάρεστος, μπορεί να είναι αναγκαία συνθήκη για τη λύση του, δεν είναι όμως και ικανή. Οχι πλέον! Η Αριστερά πρέπει να προτείνει στον λαό ένα πρόγραμμα για τη λύση αυτού του προβλήματος σε εύλογο χρόνο και με στέρεον τρόπο.

Είναι απ’ τα κρίσιμα προβλήματα που η έκβασή του προς τα δεξιά ή τα αριστερά θα καθορίσει σημαντικά την πορεία της χώρας προς τα δεξιά ή τα αριστερά επίσης...

ΥΓ.: Οταν νεαροί Μουσουλμάνοι στη Γερμανία βλέπουν θετικά τον εθνικοσοσιαλισμό, δηλαδή το θηρίο που θα τους φάει αν επικρατήσει, κι όταν στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή ανοίγει (εκτός από κεφάλια) και κοινωνικά παντοπωλεία για «Ελληνες» εξ αίματος, η κατάσταση έχει γίνει πολύπλοκη - ούτε με ευχολόγια αντιμετωπίζεται ούτε με ξεπερασμένα στερεότυπα. Για να υπερισχύσει η ανθρωπιά, θέλει πολιτική με στρατηγική. Στόχους, σχέδιο και τρόπους...


Του Στάθη από enikos
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Εξομοίωση εθνικισμού και φασισμού!!!!Αυτή είναι η καραμπινάτη διαστρεύλωση των "προοδευτικών". Βρήκαμε τώρα τη Χρυσή Αυγή ως μπαμπούλα για να φιμωθεί κάθε αληθινά πατριωτική φωνή. Σε βαφτίζουν ακροδεξιό και χρυσαυγίτη και αφού σε καταστήσουν πολιτικά λεπρό σε φιμώνουν και αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς έχει και χειρότερα.......Ωραία δημοκρατία πρεσβεύει η αριστερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ ρε Στάθη, Αχ ρε Στάθη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τον γνωριζω τον κυρ-Σταθη , αλλα σιγουρα ειναι αμορφωτος .
    Οποτε και σιγουρα , κοινως αποδεκτος και καταξιωμενος .
    Και σιγουρα μπερδευη την βουρτσα με την ....

    Εθνικισμος=φασισμος ;
    Δηλαδη να μην ειμαι υπερηφανος επειδη το Γενος μου ειναι το Α και το Ω , του πολιτισμου ΟΛΩΝ των λαων ; Αυτο αυτοματως με κανει φασιστα ;
    Τι σχεση εχει αυτη η Αγαπη , με τον φασισμο των Ουννων ; Επειδη καποιος Αγαπαει την Πατριδα του , θα σφαξει και τον κοσμο ;
    Αγαπη = ειρηνη .

    Η δικτατορικη ολιγαργικη συμμορια , Α-θεων , ανωμαλων , προσκυνημενων και αχυρανθρωπων που καταστρεψαν την Πατριδα μας , με τις αμπελοφιλοσοφιες των αναρχο-αριστερων-κομμουνιστων , που μπηκαν και ΠΑΛΙ στην δηδεν βουλη των Ελληνων , παρ'οτι ο λαος τους εδωσε την ΔΙΑΤΑΓΗ να ξεκουμπιστουν διαλυοντας τα μαντρια τους , δεν τον ενοχλη ;
    Οι λαθρεποικοι και οι μισθοφοροι δολοφονοι που σφαζουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ελληνες δεν πρεπει ΚΑΠΟΙΟΣ να τους σταματηση ;
    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ της Χρυσης Αυγης ειναι το προβλημα της κοινωνιας μας που την ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ;

    Αλλα αυτο το γελοιο που λεει οτι το μισος δεν ειναι κακο , αν αποστρεφεσαι τον σεξισμο ! τον ΠΟΛΕΜΟ ! ( Ο Ηρακλειτος ηταν ηλιθιος μαλλον) τον ρατσισμο ! Δηλαδη ειναι μεγαλο κακο να αγαπας την ρατσα σου .
    Εβαλε και τον φασισμο πρωτον πρωτον , για τυρι .
    Αλλα και το να αδελφωθουμε και με τους τουρκους ; Το Φως με το σκοταδι ;

    ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ'Ω ΕΤΑΧΘΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Στὰθης,ως γελοιογρὰφος ὴταν κατὰ παρασὰγγας καλὺτερος απ´ὸτι ως πολιτικὸς σχολιαστὴς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]