Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Fath: Η Τουρκία χρηματοδοτεί την τρομοκρατία

Το ότι η Τουρκία είναι ένα περίεργο κρατικό μόρφωμα που ζει στην παραμεθόριο μεταξύ νομιμότητας και διεθνούς ανομίας είναι επισήμως γνωστό από το περιβόητο ατύχημα στο Σουσουρλούκ τη δεκαετία του 90.

Η Τουρκία , λόγω του ανύπαρκτου νομικού πλαισίου για τον έλεγχο της προέλευσης οικονομικών στοιχείων και του ότι δεν διαθέτει κανένα μέτρο για την Καταπολέμηση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, είχε ως αποτέλεσμα να μπει σε μαύρη λίστα μαζί με άλλες επτά χώρες.

Στη συνάντηση που είχε η Ομάδα Χρηματοοικομικής Δράσης (FATH) στη Ρώμη από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου, διαπιστώθηκε, όπως τονίστηκε, ότι η Τουρκία αδιαφορεί για τη χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δικαιολογήθηκαν ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κρίσιμη διαδικασία για τη νομοθέτηση της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας. Στην ίδια κατάσταση των λεγόμενων «Επικίνδυνων Χωρών» βρίσκονται η Κένυα, το Μιανμάρ, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Αιθιοπία. Σημαντικές ελλείψεις έχουν διαπιστωθεί στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας από τους φορείς του δημοσίου, όπως είναι το υπουργείου Οικονομικών, και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Να θυμίσουμε το δημοσίευμα των NY Times το οποίο έλεγε για τη χρηματοδότηση και προώθηση μισθοφόρων στη Συρία (άρα τρομοκρατών) ενάντια στην κυβέρνηση Ασσαντ. Επίσης είναι γνωστές οι διαμαρτυρίες της Ρωσίας που κατηγορούν τη Τουρκία για υπόθαλψη της Τσετσενικής τρομοκρατίας(οι Τσετσένοι είναι Τούρκοι για όσους δεν το γνωρίζουν) οπότε μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι τόσο λόγω αδυναμίας που η Τουρκία είναι ύποπτη χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων όσο ότι μέσω αυτής εξυπηρετούνται συμφέροντα, και μάλιστα όλως τυχαίως ενάντια ρωσικών επιδιώξεων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]