Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί είναι τώρα η ευκαιρία να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ


Ένα άρθρο στο έγκυρο στρατιωτικό site «defencenet» με προβλημάτισε με τον συλλογισμό και την πρότασή του, και με βρίσκει τελείως αντίθετο. Υποστηρίζει ότι ο κ. Α. Σαμαράς, αντίθετα με ό,τι έλεγε προεκλογικά δεν πρόκειται να προκηρύξει ΑΟΖ άμεσα. Οι υπαναχωρήσεις των πολιτικών δεν είναι το σημερινό μας θέμα. Άλλωστε αυτές είναι που απαξίωσαν πολιτική και πολιτικούς.

Εκείνο που προβλημάτισε είναι το επιχείρημα του στρατιωτικού site, γιατί δεν πρέπει να ανακηρυχθεί τώρα η ΑΟΖ. Διαφέρει από αυτά που δηλώνουν το ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Ροζάκης-Ροζενστάιν, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ πρέπει να γίνει μετά από συνεννόηση με τους Τούρκους.

Το «defencenet» γράφει: «Είχαμε σημειώσει -προεκλογικά- ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα ανακήρυξης ΑΟΖ για να μην "καεί το χαρτί", αλλά ούτε και η Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή προετοιμασία σε επίπεδο επενδύσεων ασφάλειας την στιγμή που η περιοχή είναι σε πρωτοφανή αναβρασμό».

Και καταλήγει ότι θα πρέπει να «περιοριστούμε αναγκαστικά σε έρευνες στην Δ. Ελλάδα και νότια της Κρήτης. Το Ελ Ντοράντο της Α. Μεσογείου θα περιμένει μέχρις ότου η Ελλάδα να μπορεί να προστατέψει μια τέτοια κίνηση».

Ποια είναι η ένστασή μου. Είναι κανόνας στη γεωστρατηγική πριν από κάθε ενέργεια να επιδιώκεις την εξασθένιση του αντιπάλου. Αυτό το πράττουν πάντοτε οι Τούρκοι, όσον αφορά τις επιθετικές ενέργειές τους εναντίον μας. Το 1964 εκμεταλλεύθηκαν την αστάθεια της πολιτικής ζωής της χώρας μας και δημιούργησαν τα γεγονότα στην Κύπρο, εκδιώκοντας και την πλειονότητα των εναπομεινάντων Ελλήνων σε Κωνσταντινούπολη και Ίμβρο-Τένεδο. Το ίδιο έπραξαν και το 1974.

Σήμερα, η Τουρκία έχει ανοίξει ένα μέτωπο με το Ισραήλ-Κύπρο, έχει μόνιμη πληγή τους Κούρδους (τώρα και τους Κούρδους της Συρίας) και ετοιμάζεται -αν την βοηθήσει το ΝΑΤΟ, δηλαδή κι εμείς από τη Σούδα- να επιτεθεί στη Συρία. Ποιος είναι περισσότερο ανασφαλής; Η Ελλάδα ή η Τουρκία;

Τι θα πράξει η Τουρκία, αν η Ελλάδα ανακηρύξει την ΑΟΖ της, τη στιγμή που τα τουρκικά στρατεύματα θα εμπλακούν σε επιχειρήσεις με τα συριακά; Έχει την πολυτέλεια να μεταφέρει στρατιωτικές μονάδες και στο Αιγαίο, και να κηρύξει και κατά της Ελλάδας πόλεμο; Σε αντίθεση λοιπόν με το επιχείρημα του στρατιωτικού site, υποστηρίζω ότι αν επιτεθεί η Τουρκία στη Συρία, η Ελλάδα οφείλει χωρίς καθυστέρηση δευτερολέπτου να ανακηρύξει την ΑΟΖ. Τα άλλα όλα είναι υπεκφυγές, που δεν ξέρω που αποβλέπουν.

Για να γίνει αντιληπτό, πόσα πράγματα θα είχαν επιλυθεί αν δεν υπήρχαν φοβικοί ή «δεσμευμένοι» πολιτικοί την κατάλληλη στιγμή, να μου επιτραπεί να υπενθυμίσω αυτό που συνέβη το 2001, με τη σύρραξη Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια. Η ελληνική κυβέρνηση πήρε σαφή θέση υπέρ της σκοπιανής κυβέρνησης και σε βάρος των Αλβανών. Έστειλε μάλιστα και οπλομηχανήματα.

Ρωτήθηκε τότε από δημοσιογράφο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ρέππας, αν ζητήθηκε κάποιο αντάλλαγμα έναντι της βοήθειας που προσφέραμε στη σκοπιανή κυβέρνηση, αφού ήταν ευκαιρία να αιτηθεί να υποχωρήσουν στις επεκτατικές τους βλέψεις. Η απάντηση του κ. Ρέππα, είναι μνημείο διαστρέβλωσης: «Δεν είναι ηθικό, είπε, να εκμεταλλευθούμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Σκόπια». Φυσικά, δεν θα μπορούσε να πει ότι η ελληνική κυβέρνηση εκτελούσε εντολές των Η.Π.Α., παρά την επί 20ετία αντιαμερικανική ρητορική.

Αν είχε ίχνος σοβαρότητας η τοποθέτηση του κ. Ρέππα, θα έπρεπε ο μέλλων να επιτεθεί κατά μίας χώρας, να αναμένει πότε θα δυναμώσει ο αντίπαλος, επειδή «δεν είναι ηθικό να εκμεταλλεύεται την ασθενή του θέση». Τότε, το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, οπότε σε περίπτωση που αποβληθεί ένας παίκτης, πρέπει η αντίπαλη ομάδα να αποσύρει και έναν δικό της, «επειδή δεν είναι ηθικό να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αντιπάλου». Κάτι παρόμοιο πρέπει να κάνει και ένας επιχειρηματίας, όταν ο ανταγωνιστής του έχει δυσκολίες.

Είναι επομένως ιδανική η περίπτωση να ανακηρυχθεί η ελληνική ΑΟΖ, χωρίς να επακολουθήσει ελληνοτουρκικό πόλεμος, αν εμπλακεί η Τουρκία σε σύρραξη με την Συρία. Εκτός και αν, είναι αληθή όσα λέγονται στο παρασκήνιο, ότι ήδη έχουμε από καιρό συμφωνήσει με τους Τούρκους για συνεκμετάλλευση, και οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να μας «δουλεύουν». Και είναι αλήθεια ότι αυτό το πράττουν άριστα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]