Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει;


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην τρικολόρε μνημονιακή συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος, συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και την παρακολούθησαν από τηλεοράσεως πολλοί περισσότεροι πολίτες από άλλες παρόμοιες φορές. Όμως εκείνο το μήνυμα που πέρασε στο λαό ήταν ένα και μοναδικό «Το Σύστημα ποτέ δεν πεθαίνει».

Εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε όλους τους πολιτικούς «ηθοποιούς», παλιούς και προσαρμοσμένους νέους, να παίζουν τον ρόλο τους, έτσι ακριβώς όπως τους έχουμε συνηθίσει επί 38 μεταπολιτευτικά χρόνια. Καθόλου δεν άγγιξε την πολιτική τους σκέψη και τον πολιτικό τους λόγο…. η κρίση που μαστίζει τους πολίτες. Δεν συζητάμε τόσο για τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία λειτούργησαν όπως τα περιμέναμε, αλλά για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με εξαίρεση τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος μίλησε όπως ακριβώς μιλούσε και προεκλογικά και το ΚΚΕ, με τον γνώριμο και παρωχημένο ξύλινο λόγο του, τα υπόλοιπα κόμματα απογοήτευσαν τους ψηφοφόρους τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε ήδη να φέρεται ως η επόμενη συστημική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί ήδη από τώρα να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ των ντόπιων και ξένων «προστατών» του σάπιου και διεφθαρμένου ελληνικού πολιτικού συστήματος και των ιθαγενών ψηφοφόρων – εκλογικών πελατών. Αντί να ασχοληθεί και να καταγγείλει τις παθογένειες του συστήματος που μας έφεραν στο σημερινό χάλι, απεναντίας ως ένα νέο ΠΑΣΟΚ των κομματοσυνδικαλιστών της δεκαετίας του 80, που θέλει να αποτελέσει τον άλλο πόλο του κομματικού διπολισμού, απλά απειλούσε με φυλακές για τις αποκρατικοποιήσεις και προανήγγειλε επανακρατικοποιήσεις. Εννοείται ότι τίποτε από όλα αυτά δεν πρόκειται να κάνει όταν γίνει κυβέρνηση, αλλά απλά χαϊδεύει τα αυτιά της εκλογικής του πελατείας και των κομματικών συνδικαλιστών του παλαιού ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στις τάξεις του.

Δεν ακούσαμε όμως καμία αναφορά που να θίγει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Μόνο θεατρικές σκιαμαχίες μέσα στο ίδιο το σύστημα. Αυτό είναι άραγε το κόμμα που θα φέρει για παράδειγμα την απλή αναλογική όταν γίνει κυβέρνηση; Ας το αφήσουμε καλύτερα.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επίσης, δεν ήταν αυτή που ανέμεναν οι ψηφοφόροι της. Με εκπληκτική ευελιξία προσαρμόστηκε αμέσως στις απαιτήσεις του πολιτικού συστήματος και ο πολιτικός της λόγος αντί για καταγγελτικός ήταν μια χαριτοδιπλωμένη συστημική παρουσίαση, που δεν ανησυχεί καθόλου το Σύστημα.

Μετά από όλα αυτά το γνωστό εμβατήριο «Η Ελλάδα ποτέ δεν παθαίνει» θα πρέπει να αλλάξει πλέον στο ορθό: «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Απάντηση στον τίτλο του άρθρου, Κωνσταντίνε

    Κι ένας να μείνει,φτάνει!!!! ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
    http://youtu.be/8cEesPXl1Xk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η Ελλάδα ....χαροπαλεύει πλέον....
    Εφόσον δεν υπάρχει αντίσταση από τον Λαό, τι να περιμένουμε πλέον ???
    Τους συστημικούς ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ να μας σώσουν ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι και να υπογραψουν , ειναι παρανομο .
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ .
    Πολλοι εβαλαν υπογραφες Θανατου , αλλα η Ελλας ΔΕΝ πεθανε .
    Ετσι θα γινει και τωρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]