Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς προς Τσίπρα: Είστε αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής


Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των αποκρατικοποιήσεων και τρων μεταρρυθμίσεων εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στη Βουλή.

«Αφήστε τις απειλές για φυλακίσεις. Είμαι εδώ έτοιμος να με βάλετε φυλακή», είπε αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις που απηύθυνε χθες ο κ. Τσίπρας ενόψει των αποκρατικοποιήσεων και χαρακτήρισε δις τον ΣΥΡΙΖΑ «αβανταδόρο του λόμπι της δραχμής».

Οι ομιλίες των αρχηγών

Τσίπρας: Είστε η τελευταία μνημονιακή στάση
«Το Μνημόνιο είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα που επιβάλλεται από την τροϊκα, με την ευθύνη εκείνων που μας κυβερνάνε» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του. Απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών σημειώνοντας ότι «πλέον είναι υπουργός Οικονομικών και όχι εκπρόσωπος του ΙΟΒΕ ούτε μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου» και προειδοποιώντας ότι το κόμμα του θα σταματήσει το έγκλημα αυτό που το επόμενο στάδιο του είναι η χρεοκοπία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή για τις αγορές και τα τραπεζικά λόμπι», είπε.

Σχολιάζοντας την φράση του κ. Στουρνάρα ότι «δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «ποιος άραγε φταίει για την κρίση; Αλήθεια ποιος έφερε την κρίση σε αυτή τη χώρα; Μήπως κυβερνήσεις της Αριστεράς; Δημόσιοι υπάλληλοι που μαζί τα φάγαμε; Ή μήπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές»;

Σήμερα ο λαός καλείται να πληρώσει αυτό το χρέος που εσείς δημιουργήσατε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε την κυβέρνηση λέγοντας: «μας κατηγορείτε ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές. Εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές»! Ανέφερε ταυτόχρονα ότι τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα την πυροδότησαν η φοροαποφυγή και οι φοροαπαλλαγές μεγάλων κεφαλαίων και επειδή για δεκαετίες βασίλευε ο εκσυγχρονισμός της διαφθοράς, της διαπλοκής, των υπερκοστολογήσεων των εξοπλισμών.

Σαμαράς προς Τσίπρα: Είστε αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το Μνημόνιο αποτελεί ευκαιρία όχι για την κοινωνία και το λαό αλλά για το τραπεζικό κεφάλαιο και τους «μαυραγορίτες» της κοινωνίας που επέβαλαν στην τροϊκα τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και που σήμερα σκοπεύει η κυβέρνηση να δώσει σε εξευτελιστικές τιμές τη δημόσια περιουσία.

Βενιζέλος: Να μην γυρίσουμε στην πιο φαύλη εκδοχή της χώρας
«Το πρόβλημα της χώρας μας είναι εσωτερικό πρωτίστως και λιγότερο οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. Το εσωτερικό μέτωπο έχει αποβεί πιο δύσκολο τυφλό και αδιέξοδο από ότι το εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στη δευτερολογία του.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να προτάσσει το μικροκομματικό όφελος, ούτε να επιλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης υπονομεύοντας την ίδια την χώρα. Διερωτήθηκε δε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην κυβέρνηση ή δεν συμμετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αφού πια δεν μιλά για καταγγελία του Μνημονίου και όχι για αντικατάστασή του.

Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ασφάλεια και προοπτική όχι μόνο για να βγει από τη δική της κρίση, αλλά για να θωρακιστεί στις επόμενες φάσεις της πανευρωπαϊκής κρίσης: «Πρέπει να είμαστε όλοι θωρακισμένοι και προετοιμασμένοι για την ανεξέλεγκτη δυναμική της ευρωπαϊκής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά και έστειλε το μήνυμα: «Δεν έχουμε χρόνο. Οι εξελίξεις τρέχουν κι έχουμε χάσει πολύ εθνικό χρόνο».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχει για κανέναν να επιβεβαιωθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες του αλλά να ενωθεί η χώρα να κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να βγει από την περιδίνηση. «Μπορούμε να το πετύχουμε. Ας μη χαραμίσουμε αυτή την ευκαιρία και αυτή την προοπτική σε μια στείρα παλαιοκομματική μικροκομματική αντιπαράθεση», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Παπαρήγα: Φοροφυγάδες από αδυναμία
Στη φοροδοτική εξάντληση των Ελλήνων αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την δευτερολογία της, επισημαίνοντας: «Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία».
«Να μας πείτε ποιος θεωρείται φτωχός. Εμείς πιστεύουμε ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στα 20.000 ευρώ και για μία οικογένεια στα 40.000 ευρώ (…) Φοροφυγάδες θα γίνουμε όλοι. Δεν γίνεται να πληρωθούν αυτοί οι φόροι».

Η κυρία Παπαρήγα επιτέθηκε στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων χρησιμοποιώντας κυρίως το παράδειγμα του ΟΣΕ και χαρακτήρισε τρίγωνο των βερμούδων ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και ΟΑΕΔ, προειδοποιώντας ότι τα αποθεματικά για το «εξευτελιστικό», όπως είπε, επίδομα ανεργίας επαρκούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου όπω ςεπίσης και τα αποθεματικά του ΙΚΑ για τις συντάξεις.

Μετωπική με Χατζηδάκη προκάλεσε η δευτερολογία Καμμένου
Στη δευτερολογία του ο Πάνος Καμμένος των Ανεξαρτήτων των Ελλήνων, αφού κατηγόρησε το προεδρείο της Βουλής για παραβίαση του κανονισμού, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, δεν επέτρεψε στην τριήμεςρη διαδικασία να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές, κατήγγειλε την κυβέρνηση για την φορολογική επέλαση στους φορολογούμενους, την ίδια στιγμή που, όπως ισχυρίστηκε, δεν εισπράττονται χρέη ΦΠΑ από πολυεθνικές εταιρίες, (Χόχτιφ) αφήνοντας μάλιστα αιχμές εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του: «Τέτοιου είδους υπαινιγμούς, σε μένα όχι», απάντησε ο κ. Χατζηδάκης. «Τι είναι αυτά που λέτε. Έχω χειριστεί δεκάδες σοβαρές υποθέσεις και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για μένα. Σεβαστείτε τουλάχιστον το διάστημα της κοινής μας πορείας», απάντησε σε έντονο ύφος ο υπουργός.

Κουβέλης: Tο καθηλωμένο κράτος κατατρώγει το ΑΕΠ
«Το καθηλωμένο κράτος έχει ως αποτέλεσμα να σωρεύονται βάρη στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων», σημείωσε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης που αναφέρθηκε στα τεράστια ποσοστά του εθνικού πλούτου (30 – 50% του ΑΕΠ) που κατατρώγει η γραφειοκρατία και η διαφορά του δημοσίου τομέα.
Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «βαθύτατα προοδευτικό και ρεαλιστικό» το περιεχόμενο της προγραμματικής σύγκλισης και τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση «όχι γενικά και αόριστα» αλλά στη βάση αυτής της συμφωνίας.

Τόνισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αποτελεί τον μόνο δρόμο και χαρακτήρισε «λάθος» την άποψη που εκφράζεται για μονομερή καταγγελία αφού κάτι τέτοιο απειλεί τη χώρα με έξοδο από την ευρωζώνη από το ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα επισημάνει στο Eurogroup της Δευτέρας την ανάγκη χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής και θα θέσει εκείνα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε ασφυξία και είναι έτοιμη να εκραγεί.

Μιχαλολιάκος: Το σάπιο κράτος δημιουργεί διαφθορά
«Δεν μας πείσατε ότι το Μνημόνιο θα λύσει το πρόβλημα. Η χρεοκοπία είναι πρωτίστως πολιτική και ηθική και μετά οικονομική», υποστήριξε εξηγώντας τους λόγους που θα αρνηθεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν απαντήσεις πως έγινε η συσσώρευση του τεράστιου χρέους και επικαλούμενος στοιχεία για τους αδήλωτους συνταξιούχους, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής παρατήρησε ότι «είμαστε μια χώρα νεκρών συνταξιούχων και τυφλών που οδηγούν αυτοκίνητα», φαινόμενα που τα δημιούργησε «κάποιο σάπιο κράτος». Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και εγκληματικότητας λέγοντας πως δεν υπήρξαν απαντήσεις πως θα αντιμετωπιστούν οι θύλακες αυτοί της αποσταθεροποίησης που δεν είναι κοινοί εγκληματίες αλλά οι ληστές με τα Καλασνίκοφ.

Στουρνάρας: Θα ζητήσουμε χρονική μετάθεση
«Θα προτείνουμε χρονική μετάθεση του προγράμματος και πέραν του 2014, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ύφεση», δήλωσε σε παρέμβασή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Τόνισε όμως ότι «η δυσκολία αυτής της επιμήκυνσης είναι ότι θα απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση και γι΄ αυτό η διαπραγμάτευση χρειάζεται να έχει συναινετικό χαρακτήρα».

Ο υπουργός έσπευσε νωρίτερα να υπογραμμίσει σε όσους αμφισβητούν την προωθούμενη οικονομική πολιτική, ότι «χωρίς τη χρηματοδότηση το επίπεδο της ευημερίας στη χώρα θα επιστρέψει στα επίπεδα του 1960». Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι «φαίνεται να υπάρχει ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής και διαπραγματευτικής συμπεριφοράς που μπορεί να είναι αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα» αρκεί να υπάρξει ρεαλισμός για την επανάκτηση της αξιοπιστίας μας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. κυτα πιος μηλα ο μεγαλητερος προδωτης αβανταδορος του μπατσοκ και των συμφερωντων και ο ανθρωπος που πουλησε την ν δ το 93 και αβανταρε το κομα των ληστων και λαδομενων και λεει τους αλλους αβανταδορους δηλαδη αυτο που ειναι αυτο το καθαρμα τα ριχνει στους αλλους ορε λαε στο μεγαλιοσου κοροιδο λαε κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω θα ήθελα να πω στο κύριο Αντωνάκη (Σαμαρα) οτι φυλακή πανε η κλέφτες ... η προδότες του Έθνους πανε στη κρεμάλα και εσυ Αντωνακη εισαι στη δεύτερη κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]