Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται "ψαλίδι" στα ειδικά μισθολόγια 200.000 υπαλλήλων

Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών…
αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων έρχονται εν μέσω καλοκαιριού, μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας.

Σύμφωνα με τα «Νέα», το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 12% στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο, με στόχο την
εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και 400 εκατ. ευρώ το 2013. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι δεν θέλει να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες περικοπές στις αποδοχές 200.000 υπαλλήλων των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων, θα πρέπει να βρει άμεσα ισοδύναμα μέτρα 600 εκατ. ευρώ.

Το μήνυμα της τρόικας ήταν σαφές: δεν συζητάμε αλλαγές αν δεν δούμε σαφή «δείγματα γραφής» όχι μόνο στις αποκρατικοποιήσεις αλλά και στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής, μην περιμένετε δόση αν δεν υπάρξει θετική αξιολόγηση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τη Βουλή ουπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί, προκειμένου να μην τρωθεί περισσότερο η αξιοπιστία της και κινδυνεύσει η επόμενη δόση του δανείου».

Ο υπουργός Οικονομικών κατά τη σημερινή, πρώτη συμμετοχή του στο Eurogroup αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους σε απόλυτα μεγέθη και θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]