Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ωθεί σε πόλωση τις σχέσεις με την Ελλάδα


Αν και από την φύση της, η είδηση που αφορά κλοπή στρατιωτικών μυστικών, μυστικές υπηρεσίες, πράκτορες, δίκτυα πρακτόρων και όλα τα συναφή, λειτουργεί ως "μαγνήτης", κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό όταν η είδηση αρχικά είχε "διαρρεύσει" προ ενός μηνός, αλλά λόγω της προεκλογικής περιόδου, αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στην Συρία, ελάχιστοι την είχαν προσέξει και οι περισσότεροι από αυτούς είδαν την γέννηση μίας προσπάθειας πόλωσης, η οποία απέτυχε.
Η πόλωση αυτή αφορούσε -και αφορά- τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, μας αναφέρει αναλυτής ειδικός σε θέματα κατασκοπείας και αντικατασκοπείας (το όνομά του για ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθεί). Ο ίδιος άνθρωπος επέμενε πως θα υπάρξει επανάληψη του "φαινομένου", αφού η Άγκυρα νιώθει αρκετά "στριμωγμένη", αλλά ταυτόχρονα διακρίνει μία σπάνια ευκαιρία να "δοκιμάσει" την Αθήνα και γιατί όχι, να αποκομίσει κάποιο όφελος από την κίνηση αυτή.

Τις προηγούμενες ημέρες η "είδηση" της "Ελληνίδας" πρακτόρου επανήλθε στην δημοσιότητα, δικαιώνοντας τον ειδικό παρατηρητή - αναλυτή. Βέβαια, προκύπτουν λογικά ερωτήματα, αφού τίθεται θέμα επάρκειας της εσωτερικής ασφάλειας σε ειδικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας. Όμως, αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται πως ζημιωμένη είναι η Άγκυρα, παρατηρώντας την ιστορία -όπως αυτή επαναδημοσιεύτηκε από την τουρκική εφημερίδα "Star"-, διαπιστώνουμε πως υπάρχουν αιχμές παραβίασης της καλής γειτονίας και της Ελληνοτουρκικής φιλίας, με υπαιτιότητα της Ελλάδας! Και αυτό σίγουρα αποτελεί αφορμή πόλωσης του κλίματος, τουλάχιστον από την τουρκική πλευρά.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως κλάπηκαν σχέδια ελληνοτουρκικού πολέμου και βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία από δημοσίευμα της εφημερίδας “Star”το οποίο κάνει λόγο για «κλοπή σχεδίων ελληνοτουρκικού πολέμου από ελληνίδα κατάσκοπο».
Σύμφωνα με αυτό, την Ελληνίδα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, την ώρα που διέπραττε την κλοπή. Ακόμη αναφέρεται πως η κλοπή έγινε στη τουρκική βάση στη Μαρμαρίδα, ενώ μέσα στα σχέδια υπήρχαν στοιχεία στρατιωτικών ασκήσεων, σχέδια πολέμου αλλά και σχεδιάγραμμα που υποδεικνύει τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.
Συνεχίζοντας η “Star” κάνει λόγο για 49 συλλήψεις, εκ των οποίων 45 ενεργών στρατιωτικών. Τελειώνοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελληνίδα κατάσκοπος ήδη βρίσκεται στη χώρα μας, ενώ για το θέμα έγιναν έρευνες σε εννιά πόλεις της Τουρκίας και έχει βρεθεί «πλούσιο» υλικό που περιλαμβάνει βίντεο από κρυφές κάμερες ασφαλείας…
Είναι αυτή η αλήθεια; Ψάχνοντας, διαπιστώνουμε πως το δημοσίευμα απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα, αφού όχι μόνο δεν εμπλέκεται η Ελλάδα, αλλά η πράκτορας είναι τουρκάλα και εργαζόταν για την Ισραηλινή Mossad.

Έγιναν όμως έτσι τα γεγονότα που αποκάλυψε ο τουρκικός τύπος; Ή πρόκειται για παιχνίδι πληροφοριών και συγκεκριμένα μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών; Εμείς προσπαθήσαμε να ψάξουμε να βρούμε την αλήθεια, αφού τα "στοιχεία" που δημοσίευσε η τουρκική πλευρά, έχουν "προβλήματα" αντικειμενικότητας, και είναι γνωστό πως η ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) έχει σταματήσει τις δράσεις της εκτός της Ελλάδας, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ποιά ήταν, λοιπόν, αυτή η γυναίκα κατάσκοπος που έκλεψε στρατιωτικά μυστικά από την Τουρκία;

Είναι σίγουρα διαφορετική από την Αννα Τσάπμαν, τη ρωσίδα κατάσκοπο που αποκαλύφθηκε το 2010 στις ΗΠΑ. Ομως από τα αποτελέσματα, η Τουρκάλα Ναρίν Κορκμάζ πάει πάρα πολύ καλά και φαίνεται πως είναι μια πραγματική Μάτα Χάρι. Η 25χρονη αυτή φοιτήτρια κατηγορείται ότι αποτελούσε μέρος ενός απίστευτου δικτύου κατασκοπείας που καθοδηγούνταν από τον συνταγματάρχη Ιμπραΐμ Σερζέρ. Οι δυο τους και οι συνεργάτες τους έκλεβαν επί χρόνια στρατιωτικά απόρρητα στην Τουρκία και μετά τα πωλούσαν στο εξωτερικό.

Ηταν ένα δίκτυο αποτελούμενο από 51 πρόσωπα, πολλά από τα οποία έχουν ήδη συλληφθεί. Η δίωξη έχει ασκηθεί από την εισαγγελία της Σμύρνης, αλλά το δίκτυο ήταν εξαπλωμένο σ’ όλη τη χώρα. Φορώντας στολή ανθυπολοχαγού, η 25χρονη Ναρίν Κορκμάζ (Narin Korkmaz) έμπαινε στα στρατόπεδα ελεύθερα και φρόντιζε ώστε οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί να απολαμβάνουν τα κορίτσια της επιθυμίας τους. Τελικά συνελήφθη για πορνεία, όμως ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε ότι πίσω της βρισκόταν ένα ολόκληρο κύκλωμα κατασκοπείας το οποίο συγκέντρωνε στρατιωτικά απόρρητα. Από τον Τύπο αναφέρονται πολλά σενάρια για το σε ποιον κατέληγαν τα απόρρητα – πρώτος «ύποπτος» είναι το Ισραήλ, και ακολουθούν η Ελλάδα και η Ρωσία…

Η Ναρίν Κορκμάζ – το επίθετο της οποίας θα πει στα τουρκικά «ατρόμητη» – έφερνε κορίτσια από το εξωτερικό και τα εξανάγκαζε σε πορνεία. Αρχικά τα έφερνε σε επαφή με υψηλόβαθμους εν ενεργεία αξιωματικούς του Στρατού και στη συνέχεια τα ανάγκαζε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Η σοβαρή όμως δουλειά άρχιζε ακριβώς εκεί. Τα μέλη του δικτύου κατέγραφαν τις σεξουαλικές πράξεις και στη συνέχεια εκβίαζαν τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν στρατιωτικά απόρρητα.

Η επιχείρηση άρχισε ως μια απλή υπόθεση πορνείας το 2010, αλλά τελικά οι έρευνες έφτασαν πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να αναλάβει την υπόθεση ειδικός εισαγγελέας, ο οποίος διερευνά πλέον μια σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας.
Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας έρευνες ακόμη και στο υπουργείο Άμυνας της χώρας, στο αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής, στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το κυνήγι κατασκόπων άρχισε τον περασμένο Μάιο. Στα πρώτα δύο κύματα συλλήψεων προφυλακίστηκαν 30 άτομα, ανάμεσά τους και 20 εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού. Το τελευταίο κύμα συλλήψεων περιελάμβανε 51 άτομα τα οποία κατηγορούνται ως μέλη οργάνωσης.
Οι κατάσκοποι φέρονται εξάλλου ότι επιχείρησαν να σαμποτάρουν εθνικά προγράμματα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, ώστε να ευνοηθούν ξένες εταιρείες.

Η 25χρονη Ναρίν Κορκμάζ, η οποία θεωρείται επικεφαλής του κλάδου πορνείας του κυκλώματος, είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Παμούκαλε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας, αλλά ζει στη Σμύρνη όπου δραστηριοποιείται το κύκλωμα.
Στα χέρια της Αστυνομίας έφτασαν τα ονόματα 52 κοριτσιών τα οποία ήταν υπό τις διαταγές της. Από αυτά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τα 22.
Στο σπίτι της βρέθηκαν στρατιωτικά έγγραφα με την ένδειξη «κρατικό απόρρητο». Βρέθηκε επίσης και η στολή ανθυπολοχαγού την οποία φορούσε κάθε φορά που πήγαινε σε στρατόπεδα και είχε επαφές με τους συνδέσμους της, εν ενεργεία στρατιωτικούς με τους οποίους συνεργαζόταν. Στη στολή της βρέθηκε επίσης και μία κάρτα την οποία χρησιμοποιούσε ως ταυτότητα ανθυπολοχαγού για να κυκλοφορεί άνετα στα στρατόπεδα.

Ονομα – κλειδί στην υπόθεση είναι και ο επιχειρηματίας Μπιλγκίν Οζκαϊνάκ (Bilgin Özkaynak), ο οποίος επίσης συνελήφθη και φέρεται να είναι επικεφαλής του όλου κυκλώματος. Στον υπολογιστή του βρέθηκε ένας φάκελος με τον τίτλο «Πανδώρα» στον οποίο υπήρχαν στοιχεία και πληροφορίες για τον στρατό, για τις δραστηριότητες του κυκλώματος και απόρρητα έγγραφα του στρατού. «Ανοιξε το κουτί της Πανδώρας», σχολίαζαν κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης έπειτα από την σύλληψη του τούρκου επιχειρηματία.

Και σίγουρα άνοιξε στη συνέχεια το κουτί της παραπληροφόρησης, προκειμένου από την καταγεγραμμένη ζημία να υπάρξει κάποιο όφελος για την Άγκυρα. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 25χρονη Ναρίν Κορκμάζ εργαζόταν για το Ισραήλ, με δεδομένη την ισραηλινή ισχύ, η Άγκυρα επέλεξε την πόλωση με την Ελλάδα, της οποίας οι αντιστάσεις -σε επίπεδο πολιτικής- είναι σχεδόν μηδενικές. Αυτή η αναίτια πρόκληση της Τουρκίας προς την Ελλάδα, μόνο ως στοχευμένη προς ειδικά οφέλη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μικρότερο όφελος για την Τουρκία είναι η "ελληνική προκλητικότητα", η οποία θα χρησιμοποιηθεί στις συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους και πολιτικούς.

Στον αντίποδα της πρακτικής που ακολουθεί η "φίλη" Τουρκία, η Ελλάδα έχει κατορθώσει να διαλύσει σχεδόν (με πολιτικές ευθύνες των αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου) την Ελληνική ΕΥΠ, με απομάκρυνση ικανότατων στελεχών, για λόγους κομματικούς!!!
Ας ελπίσουμε πως η σημερινή κυβέρνηση θα αντιληφθεί το καταστροφικό πέρασμα του ΠΑΣΟΚ από τον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών και θα επαναφέρει άμεσα στις προηγούμενες θέσεις τους τα αξιολογότατα επιχειρησιακά και επιτελικά στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε περιμένεις από αυτά τα ψοφοδεή ανθρωπάρια να έχουν καταλάβει τίποτα.
    Ειδικά τα περί ΕΥΠ, αντιτρομοκρατικής, αντικατασκοπεία κλπ.τους είναι άγνωστα και μαλλον απεχθή....
    Οι σαβουροπασόκοι κατέστρεψαν και αυτούς τους ζωτικούς τομείς σχεδόν διαλύοντες τα πάνατα.\
    Και αυτοί στο απυρόβλητο.... κάτι σαβούρες ΓΑΠ,Παποτσήδες, Χρυσοχοίδηδες, αλλά και οι προηγούμενοι ο Καραντόλυ και υπουργοί του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΝ/ΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΗ... ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΟΣΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΗ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο κυρ-Χαρδαβέλλας πάλι την πάτησε. Τσίμπησε σα χάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλλειψη αποτελεσματικής ΕΥΠ σημαίνει ανυπαρξία εσωτερικής άμυνας (πάνω απ'όλα).
    Πολύ φοβούμαι όμως ότι κάνει πολύ καλά την "δουλειά" της, αλλά τα "αυτιά" της ακούν λάθος ομιλίες και το "στόμα" της ομιλεί σε λάθος αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντίνε πολύ πρακτοριλίκι δεν παίζει τελευταία από ορισμένους κύκλους; Γιατί, τι εκτιμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου δίνεται η εντύπωση πως εξυπηρετείται κάτι πολύ συγκεκριμένο... ο αποπροσανατολισμός του κόσμου, που δεν πρέπει να ασχοληθεί με την απούσα κυβέρνηση Σαμαρά, με τα ιλαροτραγικά που συμβαίνουν και τα χειρότερα που έρχονται. Προφανώς εξυπηρετείται η αλλαγή πλεύσης του ενδιαφέροντος με την ταυτόχρονο "εθνική" πόλωση και συσπείρωση. Αλλά, τελικά δίνονται άνευ λόγου σημαντικά ερείσματα σε "φίλους" να οπλίσουν διπλωματικές βόμβες και να φέρουν σε μειονεκτική θέση την Ελλάδα. Πραγματικά λυπάμαι που τόσο ανέμελα κάποιοι προχωρούν σε δημοσιοποιήσεις "ειδήσεων" που είναι προβληματικές στην λογική τους προσέγγιση. Στον κόσμο των πληροφοριών και των μυστικών υπηρεσιών, η πληροφορία δεν είναι απαραίτητα αληθινή. Αντίθετα, χρησιμοποιείται η παραπληροφόρηση καθώς και η υπερπληροφόρηση, μέσα από αληθοφανείς ειδήσεις που όμως φαίνεται πως πάσχουν και στην αλήθεια αλλά και στο φαίνεσθαι αυτής. ειλικρινά, περίμενα σοφότερη και σοβαρότερη προσέγγιση, ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα

      Διαγραφή
  6. Έχεις απόλυτο δίκιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]