Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαγκάρντ: Δεν έχω καμία διάθεση να διαπραγματευθώ με την Ελλάδα

Πηγαίνει στα άκρα (τυχαία ή επιτηδευμένα;) η γνωστή Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, χωρίς να μπορεί να αιτιολογήσει την στάση της, με δεδομένο πως υπάρχουν άλλες ευρωπαϊκές αποφάσεις για την Ισπανία και την Ιταλία. Προφανώς η κυρία Λαγκάρντ αντιλαμβάνεται την Ελλάδα ως παρία της Ευρώπης και την ίδια την Ευρώπη ως όχημα πολλαπλών θέσεων, διαφορετικών ταχυτήτων και συμπεριφορών προς τα μέλη της. Βέβαια, το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της υβριστού της Ελλάδας (για να μην ξεχνάμε τα "αισθήματα" της κυρίας προς την πατρίδα μας), αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να τοποθετηθεί η Ευρώπη στο σύνολό της (και όχι μόνο η κυρία Μέρκελ με τον ανάπηρο υπουργό της, Σόιμπλε).

Δεν έχει "διάθεση" η Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα πως «δεν έχει καμία διάθεση» να επαναδιαπραγματευθεί το δάνειο που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το Ταμείο, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
«Ουδεμία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ και να αναδιαπραγματευθώ. Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα», τόνισε η Λαγκάρντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
«Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μας παρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τι έχει πράξει τους τελευταίους μήνες για να προσαρμοσθεί στο πρόγραμμα» που έχουν καταρτίσει οι τρεις διεθνείς δανειστές της, τόνισε η Λαγκάρντ.

Να μην μειωθεί περαιτέρω το επιτόκιο δανεισμού

Όμως, η κυρία Λαγκάρντ δεν σταματά την επίθεσή της στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Προχωρά παραπέρα και απαιτεί άρνηση μείωσης του επιτοκίου δανεισμού!

Η ΕΚΤ έχει μεν "ένα περιθώριο να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη", όμως σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ "αυτή δεν θα είναι, με την τωρινή συγκυρία, η καλύτερη πολιτική", δεδομένου ότι "μέλη της ευρωζώνης, παραδείγματος χάρη η Γερμανία, δεν χρειάζεται να μειώσουν με τη σειρά τους τα επιτόκιά τους".
"Απλά, δεν μπορείτε να κάνετε κανέναν διαχωρισμό, όταν χρησιμοποιείτε το εργαλείο αυτό νομισματικής πολιτικής, το επιτόκιο", δήλωσε η Λαγκάρντ μιλώντας σήμερα στο οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και αναφερόμενη στο επιτόκιο δανεισμού της ΕΚΤ και το αντίστοιχο γερμανικό.
"Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα αγορών κρατικών χρεογράφων, που υιοθετεί η ΕΚΤ, οφείλει να είναι πιο επιλεκτικό, αλλά και να εφαρμόζεται με τρόπο νουνεχή", υπογράμμισε περαιτέρω η κα Λαγκάρντ.

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς μόνο μία απορία έχουμε προς την κάθε κυρία Λαγκάρντ: Εάν συλληφθούν και φυλακισθούν όλοι όσοι (από την Ελλάδα) συνεργάστηκαν με το ΔΝΤ και την Ευρώπη, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, τι επιχειρήματα θα έχει το ΔΝΤ και η Τρόικα απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό; Απορούμε, μάλιστα, πως δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί η σύλληψη όλων των Ελλήνων εμπλεκομένων, αφού θεωρούμε απολύτως βέβαιο πως η φυλάκισή τους θα ανατρέψει άρδην όλο το σκηνικό που επιμελημένα στήθηκε κατά της Ελλάδας
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Σοβαρή η απορία, του γιατί δεν έχουν συλληφθεί άπαντες οι δωσίλογοι προδότες και γιατί δεν είναι ήδη καταδικασμένοι, πράγμα που θέλει και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού....
    Γιατί.....
    Η απάντηση είναι οτι όπως κάθε άλλο σκάνδαλο έχει κοκουλωθεί από οιαδήποτε πλευρά και αν προήλθε, έτσι και προσαγωγή των δωσιλόγων στην Δικαιοσύνη αναβάλεται ..... επ' αόριστον...
    Καπάκι και οι τελευταίες εκλογές,που ο...καταπληκτικός αυτός λαός, ξανάφερε στην εξουσία τους ίδιους προδότες για να τον ξανασώσουν, πέρα από την πρωτοφανή αποχή του σχεδόν 40%.
    Μετά αναρωτιόμαστε .......
    Όσο για την άλλη σαβούρα του ΔΝΤ, εμείς να δείς πως ψοφάμε να επαναδιαπραγματεθούμε μαζί της και με τα άλλα τα σκύβαλα της τρόικας και λοιπών καθαρμάτων, φυσικά εννοούμε τον Λαό και όχι τους δωσίλογους και γλείφτες προδόταρους που τολμούν και τους αναφέρουν ως φίλους και συνεργάτες ......στην αρπαγή των πάντων βέβαια όπως εννοούν αυτοί.
    Αρκετό κουτόχορτο και σκ...α φάγαμε, απ' όλους αυτούς....
    Στα τσακίδια όλοι τους....έρχεται η ώρα της Λευτεριάς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΛΑΓΚΟΥΡΟ, ΤΟ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΡΦΕΤΟ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ..... !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gamo to mouni ton germano na psofisoune oloi h germanoi na ginoune sapounia na plenoume ta arxidia mas tous euxome olous autous tous kolonazi tous vromogermanarades an psofisoune suntoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]