Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βαυαρία δεν θέλει να πληρώνει για τους άλλους… Γερμανούς


Η κυβέρνηση Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων στη Βαυαρία αποφάσισε να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, διαμαρτυρόμενη για την οικονομική εξισορρόπηση που εφαρμόζεται μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων.
Το σύστημα οικονομικής εξισορρόπησης μεταξύ των κρατιδίων που εφαρμόζεται από το 1950 υπηρετεί τον συνταγματικό στόχο της επιδίωξης και διασφάλισης ισάξιων συνθηκών ζωής σε ολόκληρη την επικράτεια της Γερμανίας, ανεξαρτήτως της οικονομικής δύναμης των διαφόρων περιοχών. Βάση συγκεκριμένων κριτηρίων καθορίζεται κάθε χρόνο ποια κρατίδια θα παρέχουν οικονομική βοήθεια και ποια θα τη δέχονται.
Από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας μόνον 4 παρέχουν βοήθεια: η Βαυαρία, η Βάδη Βυρτεμβέργη, η Έσση και το Αμβούργο.

7,3 δις για τους υπόλοιπους Το συνολικό ποσό που μεταβιβάσαν αυτά τα 4 κρατίδια το 2011 στα υπόλοιπα 12 ανήλθε στα € 7,3 δις.
Τα μισά από αυτά τα πληρώνει η Βαυαρία, η οποία, όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός της Horst Seehofer, δεν είναι άλλο διατεθειμένη να σηκώσει αυτό το βάρος.
Η προσφυγή στο ανώτατο γερμανικό δικαστήριο ήταν αναγκαία, υποστηρίζει ο κ. Seehofer, επειδή κάθε προσπάθεια συνεννόησης με τα κρατίδια που δέχονται τη βοήθεια παρέμεινε άκαρπη.
Η χρονική συγκυρία της προσφυγής δεν πρέπει πάντως να θεωρείται τυχαία καθώς τον επόμενο χρόνο γίνονται περιφερικές εκλογές στην Βαυαρία και οι Χριστιανοκοινωνιστές του κ. Seehofer, δεν τα πάνε και τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο Deutsche Welle

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]