Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι... εντιμότατοι επανα-διαπραγματευτές!

Του Δημήτρη Μυ

Εντάξει, κύριοι της συγκυβέρνησης, καταλάβαμε, μη ζορίζεστε. Δε γίνεται αλλιώς, είστε υποχρεωμένοι να κόψετε λίγο ακόμη μισθούς και συντάξεις. Για να σωθεί η χώρα, να πάρουμε την επόμενη δόση... Για να μπορέσετε να πληρώσετε... μισθούς και συντάξεις!!!

Είδαμε την προσπάθεια των υπουργών. Κόβουν από εκεί, κόβουν από εδώ, αλλά τα νούμερα δε βγαίνουν. Δεν έχουν τεχνογνωσία λένε οι άνθρωποι του Στουρνάρα στο ρουλεμάν του ρεπορτάζ και διαβεβαιώνουν ότι το υπουργείο θα μεριμνήσει: Θα στείλει τους αρμόδιους τεχνοκράτες που μπορούν και κόβουν ασυγκίνητοι.

Εξ άλλου, έχουμε προετοιμαστεί. Τα δελτία των ειδήσεων θέτουν ερωτήματα: Ποιο ταμείο δίνει συντάξεις 6.000 ευρώ;

Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Ο πέλεκυς των τεχνοκρατών ακονισμένος και έτοιμος ετοιμάζεται να πελεκίσει. Και το...απερίσκεπτο ταμείο.Και όλα τα υπόλοιπα. Επ ευκαιρία και επειδή τα νούμερα δεν βγαίνουν παρά την φιλότιμη προσπάθεια των υπουργών ο πέλεκυς θα ροκανίσει και τους μισθούς. Οριζόντια, γιατί σε αυτόν τον τόπο, έτσι γίνεται αντιληπτή η ισότητα.

Για όλα αυτά, σήμερα Τετάρτη πρωί- πρωί θα τα πουν οι τρεις που συγκροτούν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Αυτοί οι τρεις που η εκλογική τους επίδοση η οποία τους επιτρέπει σήμερα να κυβερνούν προήλθε από την προεκλογική δέσμευση- υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Και απ ότι φαίνεται -πιστοί στις προεκλογικές τους εξαγγελίες- ξεκίνησαν να επαναδιαπραγματεύονται με τους πιστωτές- τοκογλύφους. Ήδη η βάση της συζήτησης έχει αλλάξει. Τώρα οι τρεις (συν)υπεύθυνοι ψάχνουν επιπρόσθετα μέτρα για φέτος ύψους τριών δισεκατομμυρίων πέραν των 11,5 δισ που αναζητούνται για την επόμενη διετία...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ .
    Ποτε διαπραγματευτικαν , που θα επαναδιαπραγματευτουν τωρα ;
    Και ποιος ο Βενιζελος ; Αυτος που ελεγε να ακολουθουμε πιστα και με στρατιωτικη πειθαρχεια τους κατακτητες ;
    Ο Γερος εφιαλτης ; Η ο Σαμαρας που μαζεψε ΟΛΟΥΣ τους καταραμενους να μας σωσουν ;
    Δεν βλεπετε τι κανουν πισω απο κλειστες πορτες και στις σκοτεινες διαβολικες στοες ;
    Δεν βλεπετε οτι διαλυθηκαν τα ΠΑΝΤΑ ;
    Που ζητε ; Τι προσκυνατε ; Τυφλοι ειστε ; κουφοι ; Μαλλον γραικυλοι και ριψασπιδες .
    Σιχαματα του Γενους και εχθροι του Εθνους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε μέρα τα πράγματα δείχνουν να γίνονται τραγικώτερα.
    Απλά δεν τολμούν οι δωσίλογοι να τα πουν....
    Συνέλληνες μη περιμένετε καμμία καλλιτέρευση, όλα θα πηγαίνουν προς τα χειρότερα.....
    Μας πάνε με το μαλακό για να ξεπουλήσουν τα πάντα, ελπίζοντας να μη γίνει εξέγερση....
    Όπου και να κοιτάξουμε, στα οικονομικά και ειδικά στα Εθνικά θέματα που τα προκλητικά τουρκομόγγολα και τα σάπια σκοπιανά και αλβανά, θέτουν θέματα διεκδίκησης της Άγιας Ελληνικής γης και επικράτειας, όλα βαίνουν εις βάρος μας.
    Μουμιοποιημένη είναι και η απανταχού Ομογένεια, έτσι την έκαναν...
    Επι τέλους ξυπνήστε Συνέλληνες.... Ενεργοποιηθείτε.....τέρμα η απάθεια και η ανευ όρων υποταγή στα δουλοπρεπή και προδοτικά δήθεν κυβερνώντα υποκείμενα και στα αισχρά αφεντικά τους.
    Όσο και να προσπαθήσουν, δεν ξεχνάμε την Ελληνικότητά μας , την Θρησκεία μας, την γλώσσα μας, την ιστορία μας ...και την θεική αποστολή μας ανά τους αιώνες.
    Εδώ και τώρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ορε ξυπνατε δεν το βλεπετε φανερο πλαιον τελιως και μονο που δεν σας λεει ορε μαλακες ελληνες σας παμε με το μαλακο για να ς σας τον βαλουμε καλα πια διαπραγματευσει τζιφος παραμηθι θερινης νυκτος και πιοι να διαπραγματευτουν οι προδωτες με αρωμα τσιριμοκου πολα τα λευτα εχουν να φανε και αυτος ο φωτακος τον ξερω απο την συγκυβερνησητου συνασπισμου φαγανας και αυτος ακι το παιζει δημοκρατικος χα εδω με τοσα προβληματα και με μεγαλο ελειμα δημοκρατιας και ορε ουτε την βουλη δεν ανοιξαν αφου πηραν εντολη να παραμηνει κλειστη ο γιοκαρινος και ο νενεκος με τον τσιρημοκο τι περημενετε οι παραχωρησεις και το ξεπουλημα λαου και χωρα συνεχηζεται ορε ντουφεκι και κρεμασμα κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνελληνες μηπως πρεπει να οριζουμε σημια συναντισεως ομαδων και να αρχησουμε να οργανομαστε και να εχουμε πλεων πρωσοπηκες συναντησεις και συνομηλιες και να γνωρηστουμε εμεις που εχουμε τουλαχιστον λιγο μυαλο και να κανουμε μια αρχη δεν γινεται αλιως η λευτερια παντα ερχετε μεσα απο μεγαλους αγωνες κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας ανοιχθεί λοιπόν επι τέλους κάποιος κατάλογος με προτεινόμενα σημεία συνάντησης πολιτών σε όλη την Χώρα.
    Ας τα ορίσουμε πιλοτικά και βλέπουμε....
    Αρκεί να γίνει η αρχή...
    Τι να προτείνουμε κεντρικές πλατείες ? δρόμους ? άλση ?
    Πρέπει να υπάρχει και κάποιο σημείο εμφανές...
    Προτείνετε και θα επανέλθω και εγώ αφού συγκεκριμενοποιήσω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο τις γειτονιες να ξεκινησουμε και θα βρεθουμε , νομοτελειακα .
    Οι δυο θα γινουν , ομαδα σε μηδεν χρονο , αν πεταξουμε τα διαβολοκουτια εξω απο το παραθυρο .Και ομαδες θα γεμισουν πλατειες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα, ακόμα όμως χορεύουμε πάνω στα τραπέζια, θα πέσει φωτιά να μας κάψει, ο Θεός πόσο θα ανέχεται την απάθειά μας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοδομα γιναμε και η Νεμεσις ειναι εδω .
      Οταν ειδα τους "ελληνες" να χορευουν με φοντο την φωτια στην Αχαϊα , καταλαβα , επιτελους ! τι σοί πραμα ειναι αυτοι που ψηφισαν τον ΓΑΠ .

      Διαγραφή
  8. λοιπον να κανουμε μια συναντηση καπου αρχηκα 5 με 6 ατομα να μηλησουμε και να αλαξουμε αποψεις και να το οργανοσουμε πως να λητουργησουμε θελει οργανοση οχι αυτο το γελιο τις πλατιας που μας χορτενουν χημικο και μας εχουν ολους μαζει κατι διαφορετικο ας πουμε 100 150 ατομα διασπαρτα σε διαφορα σημεια λοιπον θα θελατε να συναντιθουμε και να το ξεκινησουμε στο κατο κατω ορε συνεληνες καλυμενοι ειμαστε απο το συνταγμα να παρουμε την χωρα στα χεριαμας εκλογες μαιμου ειταν αυτες αφου συνεχηζουν στο ιδιο μοτιβο αρα προχωρα η υποδουλοση πρεπει να οργανοθουμε για σκεφτιτετο κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]