Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραιτήσεων… συνέχεια στην κυβέρνηση της ακυβερνησίας

Η κυβέρνηση των παραιτήσεων. Έτσι πρέπει να μετονομαστεί η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» του Αντώνη Σαμαρά, αφού δεν περνάει (σχεδόν) ημέρα, χωρίς να παραιτηθεί κάποιος. Μετά από τον Ράπανο και τον Βερνίκο, σειρά πήρε ένα άλλο πολύ σημαντικό (αλλά όχι εξέχων) μέλος της πραγματικής κυβέρνησης της χώρας.

Την παραίτησή του - για προσωπικούς λόγους- υπέβαλε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Ιωάννης Κουκιάδης.
H παραίτησή του υπεβλήθηκε με επιστολή του, στις 19 Ιουνίου 2012, προς τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαννιά, γνωστοποιήθηκε όμως σήμερα
Στην επιστολή του, ο κ. Κουκιάδης εξηγεί πως οι λόγοι της απόφασής του να παραιτηθεί είναι καθαρά προσωπικοί, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη που έδειξε η Πολιτεία προς τον ίδιο.
Ο καθηγητής κ. Κουκιάδης άσκησε τα καθήκοντα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ από την 29η Ιουλίου 2011, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που αποτελεί, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, τον μοναδικό μέτοχο του Ταμείου.

Τι είναι όμως αυτό το ΤΑΙΠΕΔ; Μα, είναι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων (δηλαδή ξεπουλήματος) και η ακριβής του ονομασία είναι Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Είναι, δηλαδή, το ταμείο εκείνο που δημιουργήθηκε για να τα δώσει όλα στους «δανειστές». Μάλιστα, τα μέλη αυτού του ταμείου εγκρίθηκαν από την τρόικα και τους παρεσχέθη πλήρης ασυλία!
Αυτό το τελευταίο μας οδηγεί σε σκέψεις πως θα υπάρξει λειτουργία του συγκεκριμένου ταμείου, η οποία ενδέχεται να είναι πέρα από το νόμο και κατά των συμφερόντων της χώρας και προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει το «έργο» του, παραχωρήθηκε η ασυλία ώστε τα μέλη του να μην νιώθουν πως λειτουργούν με το σοβαρότατο ενδεχόμενο ολοκλήρωσης του βίου τους σε κάποιο κελί…

Το γιατί παραιτήθηκε ο κ. Κουκιάδης (πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ), θα μείνει ανεξιχνίαστο, μέχρις ότου επιστρέψει η δημοκρατία και επαναλειτουργήσει στην Ελλάδα το Ελληνικό Σύνταγμα, οι νόμοι και η Δικαιοσύνη. Κακές γλώσσες αναφέρουν πως έγινε λόγω της υπουργοποίησης Στουρνάρα (μία αναζήτηση στο google και στο youtube θα σας δώσει αποτελέσματα για το σκεπτικό του συγκεκριμένου νεότευκτου υπουργού Οικονομίας), ο οποίος θέλει να προχωρήσει τάχιστα και χωρίς πολλές διαδικασίες την διαδικασία πώλησης των πάντων. Οι ίδιες κακές γλώσσες αναφέρουν πως τελικά ο Σαμαράς (με την βοήθεια Βενιζέλου) μπόρεσε να βρει και να τοποθετήσει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, αφού ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζεται ήδη ως ο καλύτερος «πωλητής», αφού είναι από τους λάτρεις του μνημονίου…

Πάντως, αυτή η παραίτηση σε συνδυασμό με τις προηγούμενες των κ. Ράπανου και Βερνίκου «ξενίζει» και δημιουργεί μάλλον αρνητικότατο κλίμα στην ήδη ανύπαρκτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.


ΥΓ: Άντε να δούμε ποιός παραιτηθεί αύριο. Πάντως, ο Σαμαράς θα πρέπει να περιμένει για να... αποβιβαστεί τελευταίος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Βλέπουν το αδιέξοδο και φοβούνται "γουνακια".
    Οπου φύγει-φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα που δεν ξερουμε γιατι παραιτηθηκε...Καταλαβε τι ερχεται και την εκανε για να γλυτωσει τα μπουκετα... Γνωριζει οτι η τροικα ερχεται για να εφαρμοσει το αγγλικο δικαιο που υπεγραψαν ολοι τους και να παρουν τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]