Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΣΥΡΙΖΑ χωρίς φύλλο συκής!


Χωρίς φύλλο συκής έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις ότι κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κουμουνδούρου διεξάγουν -άγνωστες για το ευρύ κοινό- διαβουλεύσεις με ξένους τραπεζίτες και επενδυτές.

Στόχος αυτού του... παιχνιδιού είναι να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό σκεπτικό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από αυτό που υποτίθεται καταγράφεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Κεντρικός πρωταγωνιστής σε αυτό το διπλό προεκλογικό παιχνίδι, σύμφωνα με το οποίο «άλλα λέμε στους Ελληνες πολίτες και άλλα στους ξένους τραπεζίτες», αναδεικνύεται το νούμερο δύο του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπ. Βουλευτής Γ. Σταθάκης.
Σε αυτό συνέβαλε και ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε χθες στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο από τηλεδιάσκεψη του κ. Σταθάκη με ξένους τραπεζίτες και επενδυτές, στο οποίο ο κορυφαίος οικονομικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ και των ΕΛ.ΠΕ.
Υποτίθεται ότι κάτι τέτοιο αποτελεί αιτία πολέμου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στα κείμενα του οικονομικού προγράμματος της Κουμουνδούρου γίνεται λόγος για κρατικοποίηση των ΔΕΚΟ ή, στην καλύτερη περίπτωση, για «πάγωμα» των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί.

Στις καταγγελίες του Αδ. Γεωργιάδη απέφυγε να προβάλει αντίλογο ο ίδιος ο κ. Σταθάκης, ενώ για την τιμή των όπλων και για τις εντυπώσεις προσπάθησε να μαζέψει το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των θέσεών του.
Ωστόσο ο κ. Σταθάκης είχε αποκαλύψει και ένα ακόμη μέρος της «κρυφής» ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Βήμα Fm.
Αναφερόμενος στη σημερινή παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε με νόημα: “Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας πρόγραμμα επανακρατικοποιήσεων”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αναφορά του αυτή συνδεόταν με προηγούμενες διακηρύξεις του κόμματος για επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, καθώς επίσης και την καταστρατήγηση της συμφωνίας με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά.

Πάντως, εκείνος που επίσης έδωσε και το στίγμα της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη βάση από τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί, ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για γεφύρωμα ανάμεσα σε «αυτό που θέλουμε και αυτό που μπορούμε».

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. ο gogo αναληφθηκε.ο ..δημος παραιτηθηκε.η πικρα μενει.τον τσιπρα περιμενει?
    η δημοκρατια τους μας δουλευει ακομα.
    μηνιν αειδε θεα,σαν θα βγουμε παγανια,
    τους προδοτες να ζηταμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αληθεύουν όλα αυτά....
    Βασικά δεν είναι καινόύργια κόλπα, ειναι γνωστό το ποιός χρηματοδοτούσε τον Λένιν πριν την επανάσταση των μπολσεβίκων και συνέχισε και μετά.
    Ιδια αφεντικά ...διαφορετικοί ανθρωποι που φροντίζουν για τα συμφέροντα των αφεντικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς εκεί στο "Ας μιλήσουμε" τι έχετε πάθει?? Προ καιρού κάνατε πόλεμο στον Καμμένο και τώρα στον Τσίπρα.
      Από κακόβουλες κριτικές έχουμε χορτάσει.
      Μπορείτε να μας προτείνετε ποιον και ποιο κόμμα να ψηφίσουμε για μια καλύτερη Ελλάδα??
      Ή μήπως δεν καταλαβαίνετε ότι χτυπώντας Τσίπρα, Καμμένο ουσιαστικά κατευθύνετε τον κόσμο στα γνωστά παλιά κόμματα που μας έφεραν ως εδώ??
      Ας κυβερνήσουν επιτέλους νέοι,φρέσκοι άνθρωποι αυτόν εδώ τον τόπο και μετά τους κρίνουμε κι αυτούς αναλόγως
      Εύα

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Εύα, έχουμε καταθέσεις τις θέσεις μας για όλους. Προτιμάμε, δε, να καταθέτουμε το αρνητικό μέρος, επειδή οι φίλοι των συγκεκριμένων κομμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) καταθέτουν σωρηδόν τα θετικά... Τίποτε άλλο. Εμμένουμε όμως πως τα δύο πρώτα κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) δεν πρέπει να ξαναπλησιάσουν σε θέσεις εξουσίας. Αρκετό κακό έκαναν

      Διαγραφή
    3. Όπως υποδηλώνει κι ο Κωνσταντίνος, εάν ο Τσίπρας κυβερνήσει θα κυβερνήσει με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. Άλλωστε όσο ποσοστό κι αν λάβει το 5% είναι δικό του, οι υπόλοιποι τον περιμένουν στη γωνία αν σκεφτεί ακροβασίες...

      Διαγραφή
    4. Το ίδιο και ο Σαμαράς-Ντόρα..Αν κυβερνήσουν με τόσο ισχυρή αντιπολίτευση δεν θα πάει μακριά η βαλίτσα τους...

      Διαγραφή
  3. Κ. Ευα , αληθεια πιστευης οτι ο Καμμενος η ο Τσιπρας θα κυβερνησουν διαφορετικα και εναντια στο αφεντικο ;
    Αληθεια πιστευης οτι το κοινοβουλιο δεν ειναι κατοχικο ;
    Αληθεια νομιζεις οτι αν με τις εκλογες υπηρχε εστω και η η ελαχιστη πιθανοτητα να χασουν οι τοκογλυφοι το Πλουσιοτερο θυμα τους και το πιο επικινδυνο για τα σχεδια τους , θα αφηναν τους ΣΚΛΑΒΟΥΣ και θα εφευγαν ;
    Ξερεις τι ακριβως παιζεται στις μερες μας ;
    Η νομιζεις οτι απλα εκαναν λαθοι και ηταν αχορταγοι και αδιαφοροι , τα ρεμαλια της κλεπτο-κρατιας και τωρα θα κανουν το σωστο , γιατι φοβηθηκαν τα προβατα ;
    Εχεις δει φωτογραφιες του δια-βολου ; Θα καταλαβεις και τι τους περιμενει αν κανουν το οτιδηποτε εναντια στις διαταγες των και κατι υπερ του Εθνους .
    ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανώνυμε των 8.33, σίγουρα αυτό που λέτε όλοι το φοβόμαστε και το απευχόμαστε ...Τουλάχιστον με νέα άτομα ίσως υπάρχει μια ελπίδα να ταραχτούν λίγο τα λιμνασμένα ύδατα..έστω να πάνε φυλακή κάποιοι για να φοβούνται και οι υπόλοιποι.

      Εύα

      Διαγραφή
  4. Άλλο τι φαίνεται και άλλο τι είναι κάτι.
    Σίγουρα οι δωσίλογοι προδότες και ψεύτες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες πρέπει να αφανισθούν.
    Καλό το ξεπεταγμα του κ Τσίπρα ( ποιός τον δημιούργησε άραγε ???), αλλά όμως οι τελευταίες ανακοινώσεις του περνούν σε επικίνδυνα σημεία, οι δε ιδεοληψίες και οι εκφρασμένες θέσεις των συνιστωσών για τους λαθρομετανάστες, την οικονομία και κυρίως για τα εθνικά θέματα είναι στην άκρως επικίνδυνη περιοχή.
    Μπλέξαμε λοιπόν .....
    Ή ξαναγυρνάμε στο πρόστυχο, προδοτικό και αμετανόητο δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που τώρα μας επέβαλε και την Ντοράκλα, ή πάμε με ΣΥΡΙΖΑ και ότι ήθελε προκύψει.
    Μήπως κάποιοι τα φρόντισαν όμορφα, ώστε ότι και να κάτσει, αυτοί να κερδίζουν πάντα ?
    Η μόνη λύση επί του παρόντος κατά την γνώμη μου,ψήφο σε μικρά κόμματα, Οικουμενική Κυβέρνηση (αν επιτευχθεί δηλαδή) και καλό σχεδιασμό για επίτευξη μερικών ουσιωδών στόχων που θα ανακουφίσουν τον Λαό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάμε ΣΥΡΙΖΑ κι ότι προκύψει.
    Ψηφίζοντας μικρά πάει τζάμπα η ψήφος μας και τι κυβέρνηση θα βγει??Αχταρμάς.
    Ας μην είμαστε πια τόσο καχύποπτοι .
    Τον Τσίπρα τον δημιούργησε η ανάγκη του κόσμου για έναν νέο ηγέτη που να τραβάει μπροστά.
    Βλέπετε το ΚΚΕ κάθεται στη γωνιά και μόνο να κριτικάρει ξέρει...
    Και ποια μικρά?? Και το ΠΑΣΟΚ μικρό θα είναι τώρα!!
    Μη μου πείτε Τζήμερο-Μάνο ή μήπως Χ.Α.???????

    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν εννοούμε τα μικρά κόμματα που αναφέρει η φίλη μας η κ Ευα,υπάρχουν και άλλα, όσο για το ΚΚΕ, καλά αυτό είναι στη κοσμάρα του...
    Ελπίζω το βρωμερό ΠΑΣΟΚ να γίνει και με την "βούλα" μικρό, δηλαδή 2-4% το πολύ και μακάρι ούτε και αυτό το ποσοστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]