Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τους Πόντιους για... εγκλήματα κατά των Τούρκων!!!

Με όλη την σοβαρότητα που μπορούμε να έχουμε ως λαός, ή με όλη την λογική που μας έχει απομείνει, μέσα στο απόλυτο της γελοιότητας και του παραλογισμού που ζούμε, αναρωτιόμαστε: Αυτοί θα μας κυβερνήσουν; Αυτοί έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να οδηγήσουν την Ελλάδα; Και αν την οδηγήσουν, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε που θα την... τοποθετήσουν;

Την ώρα που ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην εκδήλωση της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για την 19η Μαϊου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων!!

Τελικά ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας κυβερνήσει;

Δείτε τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Γενοκτονία των Ποντίων. Το άρθρο δημοσιεύεται από την εφημερίδα – φωνή του ΣΥΡΙΖΑ!!

Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων

Του Νάσου Θεοδωρίδη (από την ΑΥΓΗ, 20/05/12)

Οι επετειακές κραυγές που συνήθως ακούγονται και γράφονται κάθε άνοιξη για το ζήτημα της όντως απεχθούς και μαζικής εξόντωσης των Ποντίων επιτάσσουν μια ψύχραιμη προσέγγιση και αποτίμηση του ιστορικού αυτού ζητήματος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.

Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.

Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η…

θεωρία του λεγόμενου επαναστατικού αγώνα προς «απελευθέρωση» του Πόντου από τον «τουρκικό ζυγό». Θεωρητικά ο όρος «απελευθέρωση» μπορεί να έχει αποδεκτό περιεχόμενο μόνο όταν αφορά σε μια σχετικά μεγάλη εδαφική περιοχή όπου η φίλια εθνική ομάδα αποτελεί την πληθυσμιακή πλειοψηφία.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ελληνικός πληθυσμός των τριών νομών ή Βιλαετίων, του Πόντου αποτελούσε μια σημαντική, μια μικρή ή μια εντελώς ασήμαντη μειοψηφία. Τα επίσημα αυτά στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο έτος 1912, προέρχονται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτηριάδη. Συγκεκριμένα, στον νομό, δηλαδή στο Βιλαέτι της Τραπεζούντας οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο στο 25,9% του συνολικού πληθυσμού, συγκεκριμένα οι Τούρκοι αριθμούσαν 957.866 άτομα ενώ οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο σε 353.533.

Το πραγματικό αντάρτικο στον Πόντο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή εκείνη. Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ο οποίος ήρθε στη Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.

Μετά τη δημιουργία των ανταρτικών σωμάτων με χρήματα και πολεμοφόδια που πήρε ο μητροπολίτης από τους Ρώσους, τα εξαπέλυσε να προσβάλουν τον τουρκικό στρατό στα μετόπισθέν του, τη στιγμή κατά την οποίαν οι Τούρκοι πολεμούσαν τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Τραπεζούντας.

Οι αντάρτες του Πόντου συντάχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με τα εχθρικά κατοχικά στρατεύματα της Ρωσίας, καταπολέμησαν τον στρατό του κράτους του οποίου ήταν υπήκοοι, καταπιέζοντας και σκοτώνοντας αλλόθρησκους συμπολίτες τους.

Οι ταλαίπωροι αντάρτες, το πλείστον τουρκόφωνοι και αναλφάβητοι, έπεσαν στην παγίδα του αιμοσταγούς αυτού παπά χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες του λεγόμενου απελευθερωτικού αγώνα, δηλαδή δεν συνειδητοποίησαν καν το τι θα απογίνονταν αυτοί μετά το τέλος του πολέμου, όταν ο μεν παπάς θα εξαφανιζόταν για να σωθεί, όπως και έγινε, αυτοί όμως θα παρέμεναν.

Κάτω από την εγκληματική καθοδήγηση του Καραβαγγέλη οι χριστιανοί άρχισαν να πυκνώνουν τις τάξεις των ανταρτών χτυπώντας πισώπλατα τον τουρκικό στρατό και ληστεύοντας κυρίως τουρκικά χωριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Λόγω των πράξεων αυτών ο τουρκικός στρατός άρχισε στην περιοχή της Μπάφρας το κυνήγι εναντίον των ανταρτών, που μετεξελίχθηκε βεβαίως σε μαζική εθνοκάθαρση, απολύτως κατακριτέα αλλά και διακριτή από μια «γενοκτονία», που θα προϋπέθετε «άμεσο δόλο εξόντωσης μέχρις ενός», πράγμα αναπόδεικτο.

Όμως στα ελληνικά ΜΜΕ γίνεται συνεχής αναφορά στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων στον Πόντο παρασιωπώντας συστηματικά τις εγκληματικές πράξεις των Ελλήνων ανταρτών, τις οποίες παρουσιάζει κομπάζοντας σε μια μελέτη του ο εθνικιστής Πόντιος συγγραφέας Ανθεμίδης («Επαναστατική τρομοκρατία – Αντίποινα των Ελλήνων κατά του τουρκικού πληθυσμού»).

Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά.

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι δικηγόρος και μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. Γνωστός ανθέλληνας Κωνσταντίνε.
    Διάβασε και την απάντηση σε άρθρο του, ''Ο μύθος της ¨γνήσιας ελληνικότητας¨ των Ποντίων''

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Απάντηση στον συνειδητά Ανθέλληνα Νάσο Θεοδωρίδη
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_6890.html
    12/03/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,

    Μετά τον Κρανιδιώτη... έρχεται ο Θεοδωρίδης!
    http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/2012/05/blog-post_6217.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε δεν ντρεποσαστε λιγακι λεω εγω. Για να στηριξετε το μνημονιο και αυτους που σας χρηματοδοτουν συκοφαντειτε καθημερινα τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικα καθε αντιμνημονιακη φωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έπρεπε επομένως να γίνει και το 21 σε περιοχές που έγιναν βίαιοι ή "οικονομικοί" εξισλαμισμοί και οι χριστιανοί (οι κρυπτοχριστιανοί;) ήσαν τότε μειονότητες, δεν πρέπει με το ίδιο σκεπτικό όποιοι εκδιώκονται από τις πατρογονικές τους εστίες με βία και σφαγές να ονειρεύονται ιστορική "επανόρθωση" και επαναφορά στις γενέτειρες των προγόνων τους.. και βεβαίως επειδή αυτό είναι πολύ γενικό και αφορά πολλούς λαούς (πλην ενός), κάποιοι ορθώνουν ως νόμιμα τα χρονικά "σύνορα" της αρχικής οθωμανικής επικράτησης, γιατί έτσι θέλουν και όποια μεταβολή έγινε μετά κακώς έγινε και είναι δίκαιο να ανταλλάσονται 400 χιλ με 1300 χιλ..και επίσης είναι ορθό στους εθνικούς "αναδασμούς" που έγιναν το 22 ένα έθνος 7 εκ να λαμβάνει το 1/5 τω εδαφών που παίρνει ένα άλλο των 12 εκ (που επανέρχεται μετα 90 χρόνια με εσκεμμένο υπερπληθυσμό και αντίστοιχες "ζωτικές" απαιτήσεις).
    Δέν κρύβονται οι σκοπιμότητες με τίποτε...αλλά είπαμε διεθνισμός με ξένα αργύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως παραδέχομαι το σύστημα...όλοι στα δυο προκατασκευασμένα μαντριά ανάλογα με τις προτεραιότητες του... "τοιούτοι έπρεπον ημιν αρχιερείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΟΙΟΙ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Η ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νάσος Θεοδωρίδης !!! Σιγά τη μούρη, οία η μορφή τοιαύτη και η ψυχή και προπαντός τα ιδεοληπτικά μυαλά γεμάτα από σ.....
    Εκτός των ανιστόρητων φανταστικών σεναρίων και του τυφλωμένου από διάφορες παιδικές υπερβολές εγκεφάλου του ....και της σταθερής παραπληροφόρησης που εις μάτην προσπαθεί.... ας παραθέσουμε τα πραγματικά περιστατικά εν τάχει.
    Οι Πόντιοι δημιούργησαν αυτόνομο κράτος (1916-1918).
    Την 16.04.1916 ο βαλής της Τραπεζούντος παρέδωσε επίσημα την διοίκηση της πόλης στους Έλληνες λέγοντας : "Από τους Έλληνες αποσπάσαμε αυτά τα μέρη και στους Έλληνες τα παραδίδουμε σήμερα"
    Το αυτόνομο Ελληνικό Κράτους του Πόντου, αναγνωρίσθηκε επίσημα και από την Τουρκία και τις χώρες μέλη της "ΑΝΤΑΝΤ".
    Η επίσημη Ελλάδα (Βενιζέλος δυστυχώς) ηρνήθη σε όλες τις εκλήσεις τους να παράσχει Έλληνες αξιωματικούς για συντονισμό κάθε άλλη βοήθεια.
    Πέραν αυτού δεν βοήθησε ούτε το δημιουργθέν κράτος του Καρς (ΝΑ Ρωσία) με πληθυσμό Αρμενίων-Έλληνων Πόντίων-Κούρδων.
    Ενίσχυση αυτού του κράτους,θα μπορούσε σίγουρα αργότερα να αποτρέψη την προδοτικά προσχεδιασμένη Μικρασιατική καταστροφή.
    Στη συνέχεια ο πατερούλης Λένιν, άρχισε με κοινά σοβιετικά τότε και Τουρκικά στρατεύματα, επιθέσεις κατά των Ποντίων, που οδήγησε τελικά στην διάλυση και καταστροφή του αβοήθητου Κράτους αυτού, με άπειρες σφαγές και γενικό όλεθρο.
    Η Έλλαδα ακίνητη βέβαια .....μακρινός παρατηρητής.....
    Τώρα τι κοινό είχαν ο Λένιν και ο Κεμάλ και συμμάχησαν, ψάξτε το λίγο
    .... θα καταλάβετε αμέσως !!!
    Το 1922 ο Λένιν επέτρεψε αθρόα εισοδο Ποντίων στη Ρωσία, τους οποίους και διεσκόρπισε σε όλη την επικράτεια της, ώστε να μη αποτελούν συμπαγείς ομάδες, με αποτέλεσμα την σχεδόν πλήρη εκκένωση του Πόντου από τους Ποντίους.
    Αυτά εν τάχει...
    Καλό θα ήταν, να υπάρξει και κάποιο άρθρο γραμένο από έγκυρο και πνευματικό άτομο, σε απάντηση του κατάπτυστου αυτού άρθρου.
    Βέβαια η αδιάβλητη ιστορία και πολλοί πνευματικοί ταγοί έχουν γράψει σχετικά και την πραγματική αλήθεια.
    Θα μου πείτε να ασχοληθούν να απαντήσουν σε αυτόν τον καραγκιόζη. Θα του ποιούσαν τιμή !!!
    Αλλά ίσως θα έπρεπε ειδικά για το θέμα αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει και μια άλλη πιο επίσημη άποψη για να ξέρουμε και τι λέμε :

    Τσίπρας : "Απαιτούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας"

    Διαβάστε περισσότερα εδώ :

    http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_6529.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι σωστό πως ο Αλέξης έκανε αυτή την δήλωση. Και πολύ καλά έκανε. Μόνο που την έκανε σε προεκλογική περίοδο (δηλαδή περίοδο υφαρπαγής ψήφων) και στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας (αλήθεια, μπορούσε να κάνει διαφορετική δήλωση από αυτήν, ακόμη και αν το ήθελε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αθεοι,αθεοι, αθεοι, αυτο τα λεει ολα, τι παιδευεστε με αναλυσεις;Ειναι δυνατον ο Θεος να φωτισει ανθρωπους που πολεμουν την Ορθοδοξια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ήταν θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψη. Μόνο ως απάντηση, όχι ως πιστεύω δικό μου, διότι << είναι ανεξιχνίαστες του Υψίστου οι βουλές>> και μην τις εξηγείς με τα δικά σου θέλω άνθρωπε.

      Διαγραφή
  11. εαμ-ελασ μελιγαλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εκκλησια μετα απο πολλα χρονια επιχειρει να ερμηνευσει -παντα με σωφροσυνη-το θελημα του Θεου.Το κανει αυτο για να ενισχυσει τον κατηχητκο της λογο και τη πιστη του λαου. Αν γενικα πιστευεται οτι η ιστορια διδασκει την ανθρωποτητα, ποσο μαλλον η θρησκεια και μαλιστα η Ορθοδοξη.Εχει λοιπον καταληξει στο συμπερασμα οτι η Πολη και γενικωτερα το Βυζαντιο, επεσε και μαλιστα οχι σε χερια Φραγκων Χριστιανων αλλα Τουρκων,για να παραμεινει η Ορθοδοξια σ αυτα τα εδαφη που γεμισαν νεομαρτυρες.Η τιμωρια επηλθε λογω της ηθικης παρακμης του Βυζαντιου αλλα δεν θελησε ο Θεος στη πανσοφια Του να παραδωσει την Ορθοδοξια στο αιρετικο Βατικανο που αλλωστε βοηθησε στην αλωση.Γιατι τοτε ο απαιδευτος λαος θα ελεγε Χριστιανοι αυτοι Χριστιανοι και μεις τι διαφορα εχει;και θα μας απορροφουσαν οι Δυτικοι, ενω στους αλλοθρησκους συσπειρωθηκε και κρατησε την Ορθοδοξια του.
    Επισης το ιδιο συνεβη στην επανασταση του 1821.Στις αρχες που ξεσπασε-και ως συνηθως οι "Μεγαλες Δυναμεις" παρακολουθουσαν απο μακρυα, το αιμα ερρεε ποταμι και υπηρχαν πολλα ορφανα ιδιως στην περιοχη του Αιγαιου, στα νησια μας.Τα επαιρναν τα ορφανα οι Παπικοι και τα εβαζαν σε ορφανοτροφεια στα νησια και τα μεγαλωναν ασπαζομενα τον Παπισμο.Μπροστα στον κινδυνο να Λατινοποιηθει θρησκευτικα ολο το Αιγαιο,ο Θεος επετρεψε την ευρεση της εικονας της Παναγιας της Τηνου το 1822 που αρχισε να θαυματουργει τοσο εντονα ωστε αμεσως επανηλθε η Ορθοδοξια στα νησια με μικρα καταλοιπα Παπικων στη Συρο και αλλου.Θεωρηθηκε και ως σημαδι βοηθειας για την απελευθερωση.

    Αυτα η Ορθοδοξη εκκλησια μας τα μελεταει πολλα χρονια και αποφαινεται καποια στιγμη με τη βοηθεια και φωτιση Αγιων προς παραδειγματισμο μας και ωφελεια μας διοτι πραγματι ειναι ανεξιχνιαστες οι βουλες του Κυριου αλλα απο τη πειρα μας γνωριζουμε οτι οταν το παρακανουμε ειτε ως ατομα ειτε ως λαοι, ερχεται το χερι Του να μας παιδαγωγησει και να μας επαναφερει οταν παρεκλινουμε.

    Ξερω τι σκεφτεστε: αυτα τωρα πεστα στο Τσιπρα, για το τι σημαινει το μυστηριο του γαμου και της βαφτισης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]