Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πότε θα αλλάξει κάτι σε αυτή χώρα;


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Είναι πια προφανές ότι όλοι μας, με εξαίρεση τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες. Άλλος περισσότερα άλλος λιγότερα. Η μόνη ελπίδα που μας κρατά και αντιδρούμε με υπομονή και λογική είναι ότι κάποια στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα… Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση… Περιμένουμε την σωτηρία από το εξωτερικό, από τον κύριο Ολάντ, αλλά και όλους τους άλλους που είναι υπέρμαχοι της ανάπτυξης… Δυστυχώς όμως δεν κάνουμε τίποτα στο εσωτερικό για να σωθούμε οι ίδιοι… Και θα εξηγήσουμε το γιατί αμέσως τώρα.

Τις τελευταίες δυο-τρεις ημέρες τι διαβάσαμε; (1) ότι αποψιλώθηκε η υπηρεσία ειδικών ελέγχων του ΣΔΟΕ που είναι η υπηρεσία που ασχολείται με τα μεγάλα σκάνδαλα και τις δύσκολες περιπτώσεις (βλέπε Άκη κλπ). Από 100 τόσους υπαλλήλους που είχε έχει τώρα μόλις 10!! (2) ότι αποψιλώθηκε η υπηρεσία του ΣΔΟΕ που ασχολείται με τις θαλαμηγούς!!! Από τους 12 υπαλλήλους που είχε τώρα είναι μόλις 2 με αποτέλεσμα να μην γίνεται έλεγχος και φυσικά να χάνονται έσοδα τις τάξεως των 500-700 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρα φυσικά από την αίσθηση της ατιμωρησίας που δημιουργείται. (3) στο Υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί εδώ και 10 μήνες ειδική επιτροπή που προβλεπόταν να εξετάζει φορολογικές διαφορές άνω των 300.000 ευρώ η οποία δεν λειτουργεί για τον οποιοδήποτε λόγο… Η επιτροπή θα εξέταζε φορολογικά πρόστιμα 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι να καταβάλουν πρώτα το 50% του προστίμου για να προσφύγουν σε αυτή!!!!! (4) σήμερα μάθαμε ότι έχουν πέσει τελείως έξω στα στοιχεία τους και στις προβλέψεις τους στο Γενικό λογιστήριο του κράτους!!! (5) Η εφορία θα προχωρήσει σε φοροσαφάρι με κατασχέσεις ακόμη και για ποσά 300 ευρώ!!!! (6) στο δημόσιο ακόμη και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να παίρνουν επίδομα για πλύσιμο χεριών (280 ευρώ τον μήνα) ή επίδομα κεραίας στον ΗΣΑΠ (μπορεί να φθάσει και τα 750 ευρώ)…

Τρελαίνεται λοιπόν ή δεν τρελαίνεται όποιος τα διαβάσει όλα αυτά και ο ίδιος αντιμετωπίζει τα μύρια όσα προβλήματα; Επομένως, αφήνοντας τις προσωπικές επιπτώσεις στην άκρη…, διαπιστώνουμε πολύ εύκολα ότι το σύστημα της διαπλοκής κρατά ακόμη καλά! Δυστυχώς δικαιωνόμαστε όλοι εμείς που φωνάζουμε για την γάγγραινα της διαφθοράς. Τελικά για άλλη μία φορά βλέπουμε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η διαφθορά. Και ευτυχώς που υπάρχουν και λογικές φωνές από το εξωτερικό που λένε παρόμοια πράγματα γιατί οι εδώ κρατούντες μπορεί να μας βγάλουν και τρελούς… Έτσι σήμερα διαβάσαμε την δήλωση του καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λίντς, κυρίου Φρίντριχ Σνάιντερ. Ο εν λόγω καθηγητής είπε κάτι πολύ απλό και αληθινό: «Αν συνεχίσετε έτσι η χώρα σας θα καταρρεύσει, …η διαφθορά, η διόγκωση της παραοικονομίας και η κατεύθυνση του χρήματος προς την κατανάλωση και όχι τις επενδύσεις αποτελούν βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην οικονομική κρίση». Αυτά που γράφουμε και για τα οποία φωνάζουμε και εμείς χωρίς να είμαστε ειδικοί… Είναι θέμα απλής λογικής! Βέβαια ο κύριος καθηγητής μας είπε και κάτι άλλο, που δεν μας άρεσε, και θα κοιτάξουμε, θα πιέσουμε όσο μπορούμε για να το αλλάξουμε: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί 10 με 15 χρόνια για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς και παραοικονομίας….». Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η παραμικρή σπίθα μπορεί να ανάψει την μεγαλύτερη φωτιά που έχουμε δει ποτέ, με ζημιές που θα ωχριούν μπροστά σε αυτές που έχουν βιώσει οι γονείς μας και οι παππούδες μας , οι γιαγιάδες μας…. Κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Και η τελευταία προθεσμία είναι η 17 η Ιουνίου. Πρέπει ο λαός μας να κάνει σοφές επιλογές για να μην ζήσουμε το χειρότερο σενάριο.

Επίσης για άλλη μία φορά θα αποταθούμε στην δικαιοσύνη. Στους έντιμους εισαγγελικούς λειτουργούς και τους δικαστές. Στην ηγεσία τους στο Άρειο Πάγο αλλά και στα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας. Δεν αρκεί να διαβάζουμε για διώξεις… Για παράδειγμα σήμερα είδαμε για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον 13 γιατρών και της διοίκησης στην ορθοπεδική και νευροχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για απιστία σε βάρος του δημοσίου την περίοδο 2007 -2009, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκαν παρατυπίες, υπερκοστολογήσεις και ανεξέλεγκτες χρεώσεις υλικών. Η ζημία του δημοσίου ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να υπάρχει και συνέχεια… Και η συνέχεια να είναι γρήγορη όχι να περνούν ένα και δύο και εμείς δεν ξέρουμε πόσα χρόνια για να γίνει κάτι…..

Δυστυχώς οι επίορκοι δεν βάζουν μυαλό… Αν δεν «κοπούν τα πόδια» των τρωκτικών, αύριο το πρωί θα κάνουν τα ίδια. Έτσι σαν κλασσικό παράδειγμα αναφέρουμε το θέμα της μίσθωση των ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα. Στον ανακριτή ή στην Εισαγγελία υπάρχουν 4-5, ούτε και εμείς γνωρίζουμε πόσες ακριβώς υποθέσεις. Στην μία έχει ασκηθεί δίωξη σε 29 άτομα σε βαθμό κακουργήματος. Στις άλλες αναμένεται η απόφαση των εισαγγελέων. Φέτος λοιπόν που ο διαγωνισμός αυτός δεν έγινε από την Πυροσβεστική αλλά από την NAMSA υπήρξε τεράστια οικονομία. Μάλιστα στον διαγωνισμό συμμετείχε και μία Τουρκική εταιρεία με ελικόπτερα από την Λευκορωσία ή την Ουκρανία η οποία έδωσε το ¼ της τιμής, από ότι εγράφη σε blogs, αυτής που έδινε η εταιρεία που έπαιρνε την δουλειά τα τελευταία 11 χρόνια με Ρώσικα ελικόπτερα!!! Και φυσικά επειδή εκ των πραγμάτων δημιουργείται άλλο ένα θέμα που αφορά το τι πληρώναμε τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε η λύση…. Οι υπεύθυνοι θα απορρίψουν την εταιρεία αυτή για λόγους εθνικής ασφάλειας!!!! Κανείς δεν ασχολήθηκε, για την ώρα με το τι πληρώναμε όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις εταιρείες, που στο κάτω κάτω της γραφής θα μπορούσαμε με ίδια μέσα να κάνουμε την δουλειά. Τώρα αν οι εισαγγελείς είχαν κρίνει ότι έπρεπε να ασκηθούν διώξεις και στις άλλες υποθέσεις και είχαν ασκηθεί, αν είχαν προχωρήσει με βάσει τον νέο νόμο για την διαφθορά στο δημόσιο μια που ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο πρώην Αρχηγός του ΠΣ, το ΣΔΟΕ είχε κάνει την δουλειά με άνοιγμα λογαριασμών και διερεύνηση του ρόλου κάποιων off shore εταιρειών, Κυπριακών και μη, το θέμα αυτό θα είχε λυθεί και θα είχαμε ησυχάσει…

Με παρόμοιο τρόπο θα είχαν προχωρήσει και όλες οι άλλες υποθέσεις των μεγάλων σκανδάλων και σιγά σιγά θα κοβόντουσαν τα πόδια των απατεώνων, των λαμογιών που έχουν ρουφήξει το αίμα όλων μας… Και τον Αυστριακό καθηγητή θα βγάζαμε λάθος… αλλά θα είχαμε και την έξωθεν καλή μαρτυρία για να μας βοηθήσουν…. Τι περιμένουμε τώρα; Αφού βλέπουν με ποιους έχουν να κάνουν; Δεν βλέπουν ποιοι είναι οι πολιτικοί μας; Η δημόσια διοίκηση; Ας διορθώσουμε και κάτι, τα αυτονόητα δηλαδή, να μην κλέβουν κάποιοι το δημόσιο χρήμα, να πληρώνουν ΟΛΟΙ τους φόρους τους και μετά θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο…..

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δηλαδη η εθνικη ασφαλεια ερχεται δευτερη , απο αυτη των ευρω ;(κωλοχαρτα και συντομως).
    Συριζαιος εισαι ; η κκες ; ὴ οικολογος κιτρινος ;( απο το μὶσος κατα παντως Εθνικου).
    Να εχουμε τους τουρκους να αλωνιζουν σε ολη την Ελλαδα κατα το δοκουν (διοτι θα καψουν , οπου τους συμφερει).
    Για να γλυτωσουμε μερικα κωλοχαρτα και να χασουμε την Πατριδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποια εθνική ασφάλεια ρε"πατριώτη"; βούτα και λίγο την γλώσσα στο μυαλό. δεν διαβάζεις τι λέει ο άνθρωπος; Πριν χρεώνανε το ένα τέσσερα!!!!! πριν είχαμε Ρώσικα ελικόπτερα τώρα είναι στην προσφορά Λευκορώσικα... Ποια η διαφορά; λες και κατασκοπεία δεν μπορεί να κάνει και ο ένας και ο άλλος; Η τούρκικη εταιρεία αν έκανε κάνει είναι να μας ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ... Να δούμε τι πληρώναμε... Άσε τα σάπια λοιπόν "πατριώτη". Ο Τούρκος είναι εχθρός αλλά ο Έλληνας που ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ δικός μας Ε;;;;;;;;; Είναι πατριώτης; Για μένα είναι χειρότερος και από τους Τούρκους και τον χειρότερο εχθρό μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]