Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δόξα του «έδοξε τη Βουλή και τω Δήμω...»


«Ψήφισε» το ΠΑΣΟΚ κι ο Γιωργάκης το Μνημόνιο, παράνομα κι αντισυνταγματικά, χωρίς δηλαδή την πλειοψηφία των 180 ψήφων στη Βουλή που απαιτούνται για να αλλάζει το διεθνές status της χώρας, περιήγαγαν την Ελλάδα υπό Καθεστώς Εντολής, εν προκειμένω της Τρόικας, και την κατέστησαν Φόρου Υποτελή στις Τράπεζες των Τοκογλύφων εφ’ όρου ζωής (διότι μόνον θάνατος περιμένει τη χώρα, αν δεν βγει απ’ αυτό το γκεζί).

Η προδοσία ήταν βαρειά, ο Γιωργάκης έπεσε - η Μετάλλαξη του Γιωργακισμού όμως που τον διαδέχθηκε διέθετε «παπά» (την Τρόικα) και με την ευκαιρία είπε να «θάψει πέντε - έξι», δηλαδή το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων.

Ετσι με το Μνημόνιο 2 τα συνεταιράκια του τεθνεόντος δικομματισμού, Βενιζέλος - Σαμαράς - Καρατζαφέρης - στο όνομα των υπαγορεύσεων της σεβαστής μας Κομαντατούρ εκ Βερολίνου βρήκαν την ευκαιρία να «ικανοποιήσουν» κι ορισμένα από τα αιτήματα των εγχωρίων Χρυσοκανθάρων. Κι έτσι, μέτρα που δεν είναι βέβαιον ότι απαιτούσε ο χωροφύλαξ Τρόικα αλλά επιθυμούσε διακαώς ο αστυφύλαξ ΣΕΒ (και λοιπά Κρατικοδίαιτα Λαμόγια της Διαπλοκής) έλαβαν σάρκα κι οστά (οστά στην κυριολεξία, διότι ήδη όσοι εκ των Ελλήνων τα υφίστανται πάνε για πετσί και κόκαλο).

Το αποτέλεσμα των εκλογών τίναξε την Ιερή Συμμαχία των Γκαουλάιτερ και των Κούισλινγκ στον αέρα, ανοίγοντας τον δρόμο για να παραδώσει το Μνημόνιο το πνεύμα.

Τώρα όλοι «διαπραγματεύονται»!

Ο κ. Βενιζέλος που εμφάνιζε το Μνημόνιο (εκτός από προσωπική του «νίκη» αλλά και) ως ιερό τοτέμ αδιαπραγμάτευτο, τώρα προτείνει «6 θέσεις» επαναδιαπραγμάτευσης και σπεύδει στον κ. Ολάντ για να διασφαλίσει το χρίσμα του χρήσιμου διαπραγματευτή, τη δυνατότητα δηλαδή να προσφέρει μετεκλογικώς στους Δυνατούς Δυνάστες της Δύσης τις εκδουλεύσεις που τους προσέφερε και προεκλογικώς.

Εκτός απ’ τον κ. Βενιζέλο, τώρα «διαπραγματεύεται» κι ο ΣΕΒ! Ο οποίος, αφού λάθρα υφήρπαξε τον «κατώτατο μισθό», τώρα προσφέρεται να μας τον γυρίσει πίσω - μάλιστα ρεγάλο κι ως δείγμα καλής θέλησης!

Τρίχες! Απλώς ο ΣΕΒ «έλαβε το μήνυμα» του εκλογικού αποτελέσματος, όπως το έλαβαν η Λαγκάρντ, ο Γιούνκερ, ο Ολάντ κι ένα πλήθος άλλων παραληπτών στη Δύση, με αποτέλεσμα όλοι τώρα να «διαπραγματεύονται».

Αλλά, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν πάλι να «διαπραγματευθούν» για μας χωρίς εμάς;

Οι ίδιες λεγεώνες με τα ίδια ψέματα στα λάβαρά τους;

Θα διαπραγματευθεί για μας ο κ. Βενιζέλος με τον ΔΟΛ στη σημαία του και το Mega; Με τον κ. Ράιχενμπαχ και τον κ. Μπόμπολα; Με όλα εκείνα τα παπαγαλάκια που μας έβριζαν για «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους»;

Με αυτήν τη λεγεώνα θα παραταχθεί ο Μπενύτο στους Φιλίππους; Με τις εντολές της Μπούντεσμπανκ που έφερε εις πέρας; με τους μισθούς που περιέκοψε; Με τον Λοβέρδο και τα φάρμακα που φαρμακόλυσε;

Ποιος άλλος, εκτός ίσως απ’ την κυρία Γεννηματά, μπορεί να πιστέψει έστω μια λέξη απ’ όσες (ακατασχέτως) εκστομίζει ο Μπενύτο;

Ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης με την πολιτική τους οδήγησαν πολίτες στην αυτοκτονία - τα φαντάσματά τους θα παρατάξουν για να διαπραγματευθούν με την κυρία Μέρκελ;

Αλλοι, λιγότερο ξεδιάντροποι, θα έτρεχαν να βρουν ποτάμι να πνιγούν κι όχι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να αναβαπτισθούν.

Οχι! Δεν μπορούν πια να εκπροσωπούν την Ελλάδα τα Τάγματα Εφόδου του Ξέρξη - τι θα παρατάξει ο κ. Σαμαράς για να «επαναδιαπραγματευθεί» κι αυτός απέναντι στον Μπαρόζο; την Ντόρα; - θα τη στείλει να του αγοράσει τσιγάρα ο Αρχικομισάριος.

Με ποιες σημαίες θα σταθεί στο Δραγατσάνι ο Ιερός Λόχος του; Των Αλαφούζων; του Ψυχάρη; Των «νταβατζήδων» που γελάνε ακόμα με τον κ. Καραμανλή; Των αντιμνημονιακών υποσχέσεων που έδινε ο ίδιος στους Ελληνες και στην πρώτη κόντρα με τους Φράγκους τις έκανε έπεα πτερόεντα κι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε με τους Τυράννους μας;

Ποιους θα παρατάξει εναντίον των Τοκογλύφων ο κ. Σαμαράς; τους Πραιτωριανούς του; Τον Αδωνις που του τρέχουν τα σάλια για ένα εύκολο εύγε του Σόιμπλε ή τον Τσεκουροφόρο Βάραγγο Βορίδη; (το δικό σου κεφάλι θα πάρει αυτός, Αντώνη, στο πρώτο παράγγελμα) - δεν έχουν ανάγκη τέτοιο στράτευμα οι Ελληνες. Ποτέ δεν είχαν.

Οι ίδιοι πλέον παρατάσσονται για να αντιμετωπίσουν εκ νέου τα «εξ εσπερίας νέφη».

Το έχω ξαναγράψει και το υποστηρίζω: το ευγενές και αρχαιότατο καρκατσουλιό του λαού μας είναι που συντάσσεται τώρα για να αντιμετωπίσει τους «πανταχού νικήσαντας», οι άμωμοι με τα λάθη τους, τους φόβους τους, τις ελπίδες τους, τα «όχι» τους, τον «αέρα» τους, αυτό το ακατάλυτο έλε λεύ, το απρόβλεπτο. Που δείχνει τώρα να φουντώνει - μ’ αρέσουν αυτές οι φάλαγγες των ψηφοφόρων, καθώς πυκνώνουν με τις σημαίες τους καθαρές από λαμόγια και νταβατζιλίκια, ξυπνάει «ο γίγαντας τώρα ο λαός». Δεν αποκλείεται και να νικήσει!

Οσο για τους ταπεινούς αυτής της ιστορίας, μεγάλη η δόξα τους, σαν του Αισχύλου η υστεροφημία και όπως την τραγούδησε ο Καβάφης! Δεν ήταν του

Αισχύλου το τρόπαιο «της τραγωδίας ο λόγος ο λαμπρός», αλλά ότι πολέμησε κι αυτός «μέσα στων στρατιωτών τες τάξεις τον σωρό, τον Δάτι και τον Αρταφέρνη»...

ΥΓ.: Επί του (χθεσινού) πιεστηρίου: Πρόβαλε χθες το Mega, σε προφανώς στημένο πλάνο, την τάχα off the record συνομιλία του κ. Βενιζέλου και του αρχηγού των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, με τον πρώτο να ρωτάει τον δεύτερο για «τη γνώμη του για τον Τσίπρα»!!!

Πρωτοφανές!!!

Και άκρως ανοίκειο!!!

Κάτι μουρμούριζε ως απάντηση ο Γερμανός στον Βενιζέλο, δεν κατάλαβα, κι έτσι έμεινα με την απορία, ποιος ήταν το καρφί και ποιος ο ρουφιάνος..!!!
Μα, είναι δυνατόν;! έχουν χάσει κάθε μέτρο; κάθε αξιοπρέπεια;

Του Στάθη, μοντάζ Γρέκι
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Νομοταγέστατος ο κος Βενιζέλος- συνταγματικός καθηγητής γαρ- μας νουθετεί να ακολουθούμε τους νόμους και τις υπογραφές.
    Και όμως κάποτε έλεγε ότι "η απονομή της δικαιοσύνης δεν μπορεί να αντίκειται στο λαικό αίσθημα!!" Η δημοκρατία των Ιανών..και αυτή η άτιμη η μνήμη "ουκ εά με καθεύδειν" γαμώ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ορε τι νομημοτατος ο φουσκας το διπλοσακουλο ο πιο αντισυνταγματικος ειναι μαζει ματο σαμαρι ορε ο τουρκογλου παιχνιδια με το συνταγμα εκανε και κανει απλος δεν περημεναν οτι ξυπνισαμε και την πατησανε αλιως νομηζετε οτι θα βλεπατε εκλογε ςνα μου γραφατε ορε πατωστετους τους προδωτες κια λο κατω τωρα ειναι ευκερια να τελιωνουμε με δαυτους να μαθουν απο την καλη τι ειναι ο ελλην μονο ετσι περνουμε την κατασταση στα χεριαμας καμενο και συριζα και τελιωνουμε με το κολονακι και τα τσκια και τις οικογαινιες απανωτους ελληνες εμεις εχουμε και τσιπα και φιλοτιμο ορε και πρεπει να θυμηθουμε την ιστοριαμας γιατι ορε κολονετε κιουτιδες ειστε πως ορε θα παρουμε πισω την περιφανιαμας και την αξιοπρεπεια μας που μας την εφαγε ο φουσκας και ο μπαταρησμενος ο σαρα και ο μαρα τωρα γυρησε και η κορη του δρακουλα με την μπερτα και εχετε την εντηποσει ορε νοδουληδεςοψημοι οτι θα μας σωσουν χα εγω ειμουν πολυ πρην απο εσας νοδουλης και τωρα λευτερια και οχι σκλαβια του ορε εμεις ειμασταν η λαικη δεξια κεντρο και δεξια και τωρα ορε εγινε ενα σκορποχωρη φασησταριο φιλελεφθερισμος και ουτε και αυτοι ξερουν τι εειναι ορε αυτος που σεπροδωσαν ορε θα στιρηξεις σκοτοσετους ορε διεγραψετους ορε ειναι ολοι του ςγενιματα φιδιων καμενο ορε και συριζα γιατι ορε δεν θελεις νασε λευτερος ορε θα δουμε στην ακροπολη την γερμανικη σημαια του 4 ραιχ με δαυτους ορε το ανεχεσε ορε κιοτι τι σκιαζεσε ορε μην σου παρουν το σπιτι αφου στο πηρε η τραπεζα και το συστημα που φτιαξαν ορε τι μην σου κοψουν την συνταξη η το μηστο αφου τα κανανε ορε σε σκισανε και θα σε σκιζουνε και εσυ τους προσκηνας γαμησετους τον ιουνι να μαθουν τι σημενη ελληνα ςκαι να μην παιζουν μαζιμας οι γερμαναραδες κανανε 50 χρονια να τα ξαναβαλουν μαζιμας και αν δεν βρησκαν προδωτες εδω μεσα δεν θα τολμαγαν γι απολα χρονια θελης νασε ραγιας και γκιαουρης ορε σκωτοσετους τον ιουνι κωννος αγραφιωτης καμενο και συριζα ζησε λευτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τι η αγωνια ;
    Αφου εχουμε τον...τσιπρα , να... μας σωση !
    Ουδεν προβλημα , αποστολη εξετελεσθη . ΠΡΑΒΟ ΓΚΙΟΡΓΟ η κωλοχωρα διαλυθη !
    Το συστημα κανει εκλογες , ολα καλα .
    Ο Θεος να μας ελεηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]