Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιταλική οργάνωση ανακοινώνει χτυπήματα στην Ελλάδα!!!

"Μετά τον τραυματισμό του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Ansaldo Nucleare, στην Γένοβα, πρόκειται να ακολουθήσει μια περίοδος σχετικής ηρεμίας. Οι αναρχικοί του Fai, όμως, θα πλήξουν, μεταξύ άλλων, και πάλι ελληνικούς στόχους στην Ιταλία και ιταλικούς στην Ελλάδα", δήλωσε ο υπεύθυνος των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών Αisi, Τζότρζιο Πιτσιρίλο, μιλώντας στην επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής.

Σύμφωνα με τον Πιτσιρίλο, στο στόχαστρο μπορεί να βρεθούν, επίσης, οι ένοπλες δυνάμεις, τράπεζες, οικονομικοί και φοροεισπρακτικοί οργανισμοί, όπως και η ιταλική αμυντική βιομηχανία Finmeccanica.

Η κύρια αναφορά, είναι στον τραυματισμό του διευθύνοντα συμβούλου της Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι, στις 7 Μαίου, στην Γένοβα. Την ευθύνη της επίθεσης, ως γνωστό ανέλαβε η Fai, 'Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία, με προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο "πυρήνας Όλγα" της Fai, που υπέγραψε την προκήρυξη (με αναφορά στην ελληνίδα Όλγα Οικονομίδου, μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, που είναι έγκλειστη στην φυλακή) προανήγγειλε "τουλάχιστον" άλλα επτά χτυπήματα.

"Το αναρχικό κίνημα υπέστη μια εσωτερική αλλαγή. Βρέθηκε υπό κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες σαφώς ευνοϊκές, και μια ομάδα της 'Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να περάσει στην απευθείας δράση", τόνισε ο υπεύθυνος των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Τζόρτζιο Πιτσιρίλο εκτιμά, τέλος, ότι "υπάρχει, πλέον, μια γκρίζα ζώνη μετάβασης μεταξύ ομάδων τρομοκρατικής έμπνευσης και αναρχικών".

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]