Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα στο χάος

Tου Δημήτρη Τσίτου*

Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν τι σκέπτεται το εκλογικό σώμα. Η ψήφος κατέδειξε τη δυσαρέσκεια και απέχθεια των Ελλήνων για τα όσα διεπράχθησαν εις βάρος του με τρόπο κακουργηματικό και αμείλικτο, και απέδωσε δικαιοσύνη τιμωρώντας τους πρωταίτιους και τους παρασιτικούς συνεργούς τους με τρόπο παραδειγματικό. Οι Έλληνες έπαψαν να είναι οπαδοί και έγιναν δικαστές.

Ταυτόχρονα ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στους ξένους «επικυρίαρχους» για το ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί περαιτέρω εξαθλίωση –εκ των έξω- αλλά και να μην υποκύψει σε απειλές που εκτοξεύονται από το εξωτερικό και που προβάλλονται με πολλούς τρόπους από τους εγχώριους εντολοδόχους των διεθνών συμφερόντων.

Η κατεδάφιση –στην ουσία διάλυση και κατακερματισμός- των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας υπήρξε θεαματική καθώς και η μη υποστήριξη δογματικών κομμάτων με απαρχαιωμένες αρχές και αθεράπευτες αγκυλώσεις που τους εξασφάλισαν μόνιμη θέση και παραμονή σε αρχαιολογικά μουσεία.

Η εκπληκτική άνοδος της χαρακτηριζόμενης ακροδεξιάς εθνικιστικής παράταξης υπήρξε μια άλλη διακριτή επιλογή, επειδή ευαγγελίζεται λύσεις στα προβλήματα που διαχρονικά ταλαιπωρούν καθημερινά τους πολίτες, όπως η δημόσια ασφάλεια η διάχυτη διαφθορά, τα οποία έχουν εδώ και χρόνια καταστήσει την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι. Τα νέα κόμματα που δημιουργήθηκαν, σαν παραφυάδες υπαρχόντων πολιτικών σχηματισμών, είναι θνησιγενή με εξαίρεση κάποιων που προσεγγίζουν ακραίες θέσεις διαφορετικά χρωματισμένες.

Έτσι για να κυβερνηθεί η χώρα χρειάζονται δεκανίκια τα οποία όμως δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε συνέχεια ούτε και συνέπεια. Επήλθε, πλέον, το χάος σε όλο του το μεγαλείο!

Το κόμμα που εξαρχής φάνηκε ότι θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί και ούτε είναι πρόθυμο να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ομαλότητας. Θυμίζει την περίπτωση όπου έδωσαν ένα σουγιά σε ένα τρίχρονο άτακτο και κακομαθημένο παιδί για να παίζει.

Η αξιοπιστία της χώρας –ως ακυβέρνητο καράβι με απρόβλεπτο προορισμό- βρίσκεται στο Ναδίρ. Η Ελλάδα έγινε και πάλι το σημείο προσοχής προκαλώντας ακόμη περισσότερα αρνητικά σχόλια και αποστροφή σο διεθνή χώρο. Για πολλούς αποτελεί μια μολυσματική νόσο που πρέπει να αποφύγουν. Οι πολιτικοί αρχηγοί, στερημένοι πλέον από τη στήριξη του κόσμου και έχοντας χάσει κάθε αξιοπιστία, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια υποτιθέμενη νέα πολιτική κατάσταση με το ανάλογο σκηνικό, ενώ τα εσωκομματικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις βράζουν και προοιωνίζουν διαλυτικές τάσεις.

Τα ΜΜΕ, ανάλογα με τα συμφέροντά τους –καναλαρχών, εκδοτών και «εν διατεταγμένη υπηρεσία» δημοσιογράφων- διευρύνουν το χάος και προκαλούν μεγάλης έκτασης συγχύσεις και καταστάσεις αδιεξόδων και μιλούν για επερχόμενους εφιάλτες.

Οι πολιτικοί και τα επιτελεία τους επιστράτευσαν και ασύστολα χρησιμοποιούν όποιο όπλο μπορούν. Λασπολογούν με ελεεινό τρόπο ο ένας τον άλλον, επιδίδονται ως εκπληκτικοί ηδονολεξίες σε πρωτοφανείς εκθέσεις και προβολές των αντιλήψεών τους με αυταρέσκεια και λεξιλαγνεία προκαλώντας το κοινό αίσθημα με την αυθάδειά τους και την υποκρισία τους. Πιστεύουν ότι απευθύνονται σε «χαχόλους» τους οποίους τολμούν να κατηγορούν ευθέως για την κατάντια της χώρας. Έτσι απαλλάσσουν τους εαυτούς για τα δεινά τα οποία προκάλεσαν τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι υπόδικοι.

Η χώρα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση χωρίς να διαφαίνεται ελπίδα από πουθενά. Η διγλωσσία και οι διελκυστίνδες που κατασκευάζονται στην υιοθέτηση και αποδοχή «νέων θέσεων» προκαλούν κατάπληξη και είναι προσχηματικές. Η κουτοπονηριά δίνει και παίρνει.

Το κόμμα το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει σε λύσεις –το προερχόμενο από τη δογματική κομμουνιστική παράταξη- θυμάται τα τερτίπια και τις «μέθοδες» που έμαθε εκεί απ όπου εκβλάστησε. Συζητήσεις, αναλύσεις, και πάει λέγοντας χωρίς τίποτε ξεκάθαρο. Απλά, χωρίς να το λέει, στοχεύει σε μεγαλύτερο μέρος της πίτας σε επόμενες εκλογές.

Αυτό κάπως και σύντομα, είναι το σκηνικό που επικρατεί με μάλλον βέβαιες τις επόμενες εκλογές και οπωσδήποτε βέβαιο το μεγαλύτερο χάος.

Ένας τερατώδης και αποκρουστικός εκλογικός νόμος –σχεδιασμένος με ύπουλες σκοπιμότητες και συγκεκριμένα συμφέροντα- παίζει το δικό του ρόλο στο χάος. Οι ξένοι, φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι ο πνιγμένος και από το φίδι πιάνεται και ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, συνεχίζουν να πιέζουν και να απειλούν με τρόπο ιταμό χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Διερωτάται κάποιος: γίνεται αυτό επειδή είναι τόσο πείσμονες και ανόητοι ή επειδή δεν θέλουν πλέον την Ελλάδα στην παρέα τους και βοηθούν να «εξέλθει» μόνη της. Ίσως συμβαίνουν και τα δύο.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν –κατά τα γούστα και τις προσδοκίες του καθενός. Αλλά κανένας δεν λέει ευθέως ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένας άξιος τιμονιέρης που θα πείσει το λαό να τον ακολουθήσει. Ποιος θα είναι αυτός που θα πείσει το λαό να τον υπερψηφίσει, να τον εμπιστευτεί και να μπορεί να χειριστεί την εντολή εντός και εκτός με τρόπο αποτελεσματικό και τίμιο;

Οι ξένοι θα φέρονταν με τελείως διαφορετικό τρόπο αν είχαν να αντιμετωπίσουν κάποιον σοβαρό ηγέτη που θα έβαζε τα συμφέροντα της χώρας μπροστά από τα δικά του. Οι ξένοι γνωρίζουν για τους λαϊκισμούς των πολιτικών της Ελλάδας και δεν θέλουν να συμπράττουν με εγωπαθείς και φίλαυτους μαθητευόμενους μάγους με συμπεριφορές είτε σοβαροφανείς και πομπώδες είτε με νάζια κακομαθημένου και ιδιότροπου παιδιού. Μέχρις ενός σημείου κατάφεραν να πετύχουν αυτό που ήθελαν. Γονάτισαν μια χώρα και την καταδίκασαν να ταλαιπωρείται για πολλές δεκαετίες. Καταρράκωσαν την εθνική αξιοπρέπεια ενός λαού με παράδοση και τον κατέστησαν παγκόσμιο περίγελο. Και αυτά επειδή τους το επέτρεψε το πολιτικό σύστημα. Φτάσαμε στο σημείο όπου «την ξύσαμε την κατσαρόλα, δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον πάτο»!

Η σύγχυση στο εκλογικό σώμα είναι μεγάλη. Τα διλλήματα φοβερά. Όλοι ζητούν να τους εμπιστευτείς για να σε προδώσουν.

Η τύχη και το μέλλον είναι στα χέρια του λαού που καλείται να επιλέξει τι χρώμα θα είναι το φίδι που θα τους δαγκάσει και πόσο επώδυνος θα είναι ο θάνατός του. Θα αποφασίσει ένας λαός για τα παιδιά του – ένας λαός που λατρεύει τους ποδοσφαιριστές και τους «διασκεδαστές» που τον εμπαίζουν και πλουτίζουν σε βάρος του απευθυνόμενοι σε χθαμαλά ένστικτα.

Ο λαός των Ελλήνων είναι βέβαιο ότι θα υποφέρει, ενώ οι πολιτικοί θα ευημερούν ανενόχλητοι και ασύστολοι και θα αυξάνουν τον πλούτο τους προσπαθώντας να διαιωνίσουν την καθεστηκυία τάξη τους.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ο χώρος των ειλώτων και το πορνείο της Ευρώπης.

Μάλλον αυτό θέλουν οι ξένοι και συμβάλλουν –ηθελημένα ή όχι- οι ντόπιοι παράγοντες.


* Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δυστυχως θα κληθουμε να επιβιωσουμε σε αυτο το χαος.Με το γιατρο να γιατρευει εκει που αμειβεται [εδω μεχρι τωρα που ειχαν τους μισθους τους και παλι εκανε θραυση το φακελλακι],το δασκαλο να διδασκει μονο οταν πληρωνεται, το φαρμακοποιο να δινει επιλεκτικα τα φαρμακα κοκ.Μας βλεπω με τα βοτανα και τα ματζουνια, πολυς κοσμος θα μας αποχαιρετησει....η νεολαια θα παρει αλλους δρομους και γενικα η διαφθορα θα αποκτησει λατινοαμερικανικη και αφρικανικη εσανς.
    Λυση απο ανθρωπο μην περιμενετε, ειναι ολοι μεσα στα παθη τους.Φιλαρχια, φιλοδοξια, αρχομανια, χρηματισμος οπως θελετε πειτε το στον ιδιο παρονομαστη κινουνται.Μονο αν εμεις διορθωθουμε ισως εκλεξουμε και καποιον στα μετρα μας, γιατι αυτοι που δεσποζουν στη πολιτικη σκηνη σημερα ειναι κατ εικονα και ομοιωση μας.Τετοιοι που ειμαστε τετοιοι ηγετες μας αξιζουν.

    Αυτες οι λυσεις απαιτουν κοπο και χρονο και κυριως μετανοια δηλαδη μεταστροφη του νου.Τοτε βοηθουν και ΑΛΛΟΙ παραγοντες....ο Θεος μπορει να μετελθει ολα τα μεσα προκειμενου να μας συνεφερει, ακομα κι εναν πολεμο.Ειναι εξακριβωμενο αιωνες τωρα οτι σε πολεμικες περιοδους βγαινουν στην επιφανεια αλτρουιστικες συμπεριφορες καθως και ανθρωπισμος αλλα και κολασμενες επισης.Γι αυτο ο Θεος θα ξεχωρισει την ηρα απ το σταρι.

    Για πολυ καιρο παρακολουθουμε τι γινεται στη γειτονια μας.Θα κανω μια μικρη ανασκοπηση:οι Σερβοι, ενας αγαπητος σε μας Ορθοδοξος λαος ειδαμε πως παιδαγωγειται, διαμελιστηκε μετα απο πολεμο και ζει στην ανασφαλεια απο τους Κοσοβαρους.Ξερετε πως ζουσε πριν τον πολεμο; μεσα στη διαφθορα και τη αθεια.Τα 5 διαζυγια ηταν ενας μεσος ορος στις οικογενειες και πολλα αλλα.Η αγαπημενη μας Κυπρος,ορθοδοξη κι αυτη αλλα μακραν υποδουλωμενη στη καλοζωια.Διαμελιστηκε και αλυτο το θεμα μεχρι σημερα.Ο γεροντας Παισιος ειχε πει οτι το θεμα της Κυπρου ειναι καθαρα πνευματικο και αν οι Κυπριοι μετανοουσαν θα λυνοταν αμεσως.Τι εννοουσε; αν αφηναν τον υλιστικο τροπο ζωης, τις μερσεντες και τις πισινες και προσευχοντουσαν πιο πολυ θα λυνοταν το Κυπριακο,αλλα το συνηθισαν και προχωρησαν στα οικονομικα σκαλοπατια της ζωης.Μα δεν ειναι μονο ο Μαμωνας στη ζωη....
    Τα υπολοιπα πρωην αθεα κομμουνιστικα κρατη της γειτονιας μας μολις ανοιξαν τα συνορα δελεαστηκαν απο την αφθονια και γεμισαν πορνες την Ευρωπη....Θα μπορουσα ν αναφερω πολλα παραδειγματα δεν επαρκει ο χωρος μονο ενα θα πω που ειναι πιο μακρια μας.Το μεγαλο τσουναμι τοτε στις Ασιατικες χωρες.Θα γνωριζετε φανταζομαι οτι εκει ανθει η παιδικη πορνεια.Γονεις σπρωχνουν τα παιδια τους σε ανομολογητες καταστασεις απο τρυφερη ηλικια.Δεν θα συνεχισω γιατι ο Θεος εστειλε αυτη τη συμφορα εκει.Το κακο ειναι οτι ενω σε αλλα θεματα λειτουργουμε εξυπνα και αναλυτικα αυτα τα μηνυματα κανουμε οτι δεν τα καταλαβαινουμε.Και καλα οι εξω, αλλα εμεις με τοση Ελληνορθοδοξη παραδοση;
    Φαινεται λοιπον οτι ηρθε η ωρα να διαπεδαγωγηθουμε κι εμεις κι αφου δεν ειμαστε ικανοι να το κανουμε μονοι μας θα αναλαβει καποιος Αλλος να το κανει.Στο χερι μας ειναι αν η παιδαγωγια αυτη θα ειναι μονο ενα χαστουκακι η μια μεγαλη καταστροφη.Καθαρα στο χερι μας....Ακομα και η ψηφος μας που δεν ειναι το πρωτιστο, ενεχει ομως μεγαλη δοση ευθυνης, πρεπει να δοθει με περισκεψη.Τα προσωπικα συμφεροντα να παραμεριστουν, πρωτα να λειτουργησει η θρησκεια και η πατριδα μας.Ειναι δυνατον να ζηταμε βοηθεια απο τον Θεο και μετα να τον βριζουμε ψηφιζοντας αθεους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν πάσει περιπτώσει κάτι πρέπει να κάνουμε....
    Θα μου πείτε από την μιά οι προδότες δωσίλογοι, από την άλλη "οι του Αλέξη" με τις ιδεοληψίες, τις εξαλότητες, την εθνική μειοδοσία και τις άλλες μπούρδες.
    Όλα είναιήδη σχεδιασμένα και μαγειρεμένα από τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, τα μεν παλαιά κόμματα είναι υπάλληλοί τους, τα δε(νέα???) κόμματα που φαίνονται μετά μανίας να προωθούνται είναι κατασκευασμένα από ΑΥΤΟΥΣ , ώστε σε κάθε περίτωση να κερδίζουν μόνο ΑΥΤΟΙ.
    θΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΎΣΟΥΝ ΠΆΣΗ ΘΥΣΊΑ !!!
    Το έπαθλο τους ? Μα κυρίως ο αμύθητος πλούτος της χώρας (ορυκτός και επιφανειακός) που ανέρχεται σε δεκάκις εκατομμύρια ευρώ και φυσικά η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.
    Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα....
    1) Σε καμμία περίπτωση να μην υπάρξει αυτοδυναμία από κανένα κόμμα.
    2) Να ψηφίσουμε μόνο μικρά κόμματα και οτι ήθελε προκύψει, "ο βρεμένος την βροχή δεν την φοβάται"
    Θα μου πείτε αυτά είναι λύσεις ?
    Ακυβερνησία , χάος, διάλυση...
    Δηλαδή τώρα τι δεν ισχύει από αυτά.
    Ακουσα σήμερα βιαστικά κάτι που δεν μπορώ να το τεκμηριώσω, αλλά θα το ψάξω και θα επανέλθω.
    Ακουσα ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα (αρθρο...?) κανένα κόμμα το οποίο έχει δωροδοκηθεί (SIEMENS) δεν μπορεί να κατέλθει εκ νέου σε εκλογές και να είναι νόμιμο (δηλαδή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), επειδή δε η δωροδοκία έγινε στο παρελθόν (1990-2008), οι προκύψασες κυβερνήσεις ήταν παράνομες, άρα και όλες οι αποφάσεις τους, άρα και τα μνημόνια και τα παρελκόμενα αυτών είναι απολύτως ΑΚΥΡΑ !!!
    Παρόλο του ότι έχει κατατεθεί προ καιρού στον Άρειο Πάγο η σχετική έγκλιση, αυτή έχει ταφεί....
    Ενδιαφέρον ακούγεται......
    Θα το ψάξω. Ας το ψάξει και όποιος άλλος μπορεί και ας ενημερώσει το site αυτό σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπετε που έχουν καταντήσει τον Λαό τα δωσίλογα καθάρματα και τα αφεντικά τους.
    Παραζαλισμένος, αποβλακωμένος, καταρρακωμένος, πένης, παρακολουθεί καθημερινά το θέατρο του παραλόγου, βομβαρδιζόμενος από απειλές, εκβιασμούς, τρόμο, δολοφονίες κλπ και πλήρη παράλυση του δήθεν υπάρχοντος κράτους.
    Μας έφεραν εδώ που ήθελαν....
    Συνήθως σε μεγάλες καταστροφές, αναδεικνύεται ένα ς πραγματικός ηγέτης.....
    Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται όμως....
    επί του παρόντος ανακυκλώνεται το ίδιο σάπιο και διεφθαρμένο υλικό, α!!! ξέχασα βγήκε και ο κ Τσίπρας (ποιά υπηρεσία τον κατασκεύασε άραγε?)που φαίνεται να έχει μεγάλη δημοσιότητα και δημοτικότητα.....
    Βοήθεια Θεέ μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]