Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην έκτη θέση παγκοσμίως το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό


Έκτο στον κόσμο κατατάσσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, μία από τις πιο έγκυρες ξένες ιστοσελίδες, η «STRATEGYPAGE», γεγονός που από μόνο του αποτελεί μία σημαντική επιτυχία, που έρχεται να τονώσει το ηθικό του προσωπικού σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Την ίδια ώρα, η ίδια ιστοσελίδα, κατατάσσει το Τουρκικό Ναυτικό στην 24η θέση.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει μια database με τα 40 πιο ισχυρά Πολεμικά Ναυτικά παγκοσμίως, στην οποία το Ελληνικό ΠΝ κατέχει την έκτη θέση. Η κατάταξη αυτή έχει γίνει σύμφωνα με την ποιότητα του προσωπικού και του υλικού, θεωρώντας ως βάση αξιολόγησης το γεγονός ότι το Αμερικανικό ΠΝ κατέχει την πρώτη θέση.

Και ακολουθούν κατά σειρά: Η Βρετανία, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και στην έκτη ισοβαθμούν η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Αυστραλία. Η Τουρκία, ως προελέχθη, βρίσκεται στην 24η θέση.

Όπως επισήμαιναν με νόημα, αλλά με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό τους, αρμόδιος παράγων του ΠΝ, «αυτό που μένει, είναι να το αποδείξουμε αύριο στις βολές κατευθυνόμενων βλημάτων που θα κάνουμε στο Πεδίο Βολής Κρήτης».

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Και που να υπήρχε και ηγεσία !!!
    Πολιτική εννοώ.
    Απεδείχθη και εδώ απόλυτα, ότι οι ανίκανοι προδότες υπουργοί είναι αχρηστοι.
    Θυμηθείτε τις μούρες που παρήλασαν διαχρονικά.
    Πλήρης ανικανότητα, μόνο μίζες και αρπαχτές.....
    Δεν χρειάζεται υπουργείο μόνο Αρχηγείο, το αυτό ισχύει και στα Προ.Πο, Δικαιοσύνης, Εθνικής Παιδείας.
    Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ναυτικο και ο Στρατος και η Αεροπορια σιγουρα θα κανουν το καθηκον τους οπως αλλωστε το εχουν αποδειξει, το θεμα ειναι αν αυτος που δινει τις διαταγες ειναι 1ον αξιος και 2ον οχι πουλημενος..

    Να παρακαλαμε οταν θαρθουν τα δυσκολα, να βρεθουμε με αξιες ηγεσιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά, ρε παιδιά, ρε παιδιά... :)
    Μην τσιμπάτε έτσι εύκολα με ό,τι φαίνεται να μας χαϊδεύει (έστω και λίγο) τα αυτιά... Πράγματι έχουμε αρκετά ισχυρό και αξιόμαχο στόλο, με βάση το προσωπικό και τις μονάδες. Αλλά όχι και 6οι ισχυρότεροι σε μαχητική ισχύ στον κόσμο!
    Συν ότι μου φαίνεται κομμάτι... δυτικό/νατοϊκό-στροφη η κατάταξη. Μην τρελαθούμε δηλαδή κιόλας, 3ο το Ισραήλ με ένα στολίσκο 16 πλοίων και μεγαλύτερη μονάδα την... κορβέτα;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_Navy
    Κι εμείς 6οι, με ναυτική ιστορία και παράδοση χιλιετιών, με πολλαπλάσιο στόλο σε μονάδες και εκτόπισμα, με φρεγάτες για κύριες μονάδες, με ένα σωρό βάσεις, λιμάνια, πλοία;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Navy
    Και πού είναι ναυτικές δυνάμεις που έχουν μέχρι και πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα, πυραυλοφόρα καταδρομικά, πυρηνοκίνητα υποβρύχια κτλ., όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία;
    Είπαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι αναφερόμαστε στο αξιόμαχο και την ναυτωσύνη του στόλου και όχι στη δύναμη πυρός και μέσων.
    Μικρή αναδρομή : Σαλαμίνα, 1821 πυρπολητές, Αβέρωφ με Κουντουριώτη-Β΄Παγκόσμιος πόλεμος.
    Μπορεί στο τέλος να υπαρχει βοήθεια από αγνωστα σήμερα σε υπερόπλα, από τα τόσα που έχουν ανακαλυφθεί, αλλά δεν προωθήθηκαν μαζικά ποτέ από τις πολιτικές ηγεσίες ή και παραχωρήθηκαν αλλού...
    Όχι δεν λέω αερολογίες, μπούρδες ή σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
    Δεν συνεχίζω με ντοκουμέντα, και παρακαλώ να ψάξετε.... λίγο κόπος και προσοχή χρειάζεται...
    Θα εκπλαγείτε....
    Αν χρειασθεί, θα επανέλθω με σαφή στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]