Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους


Ποτέ μέχρι τώρα, δεν είχαμε ακούσει τόσες συσσωρευμένες αλλά και επικίνδυνες ανοησίες

Όσοι πίστεψαν ότι οι νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου θα λύσουν το υφιστάμενο πολιτικό πρόβλημα, γελάστηκαν γιατί προφανώς το πρόβλημα θα οξυνθεί και τα πεζοδρομιακά κόμματα θα επιζητήσουν με κάθε τρόπο και μέσο την πλήρη επικράτηση τους ή τουλάχιστον την άνοδο των ποσοστών τους κατά την εκλογική αναμέτρηση.

Τα κόμματα κατάφεραν να διχάσουν τον λαό, να χωρίσουν τους πολίτες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, μόνο για να κερδίσουν ψήφους, ιδίως εκείνα πού προήλθαν από τη διαγραφή ή απόσχιση στελεχών των δύο τέως μεγάλων κομμάτων.

Ένας καινούργιος διχασμός του ελληνικού λάου είναι ενώπιον μας και φοβούμαι ότι θα είναι εξίσου καταστρεπτικός με τους προηγούμενους.

Ό διχασμός είναι η κατάρα πού βάρυνε τον ελληνικό λαό και τούτος ο νέος είναι εντελώς τεχνητός, αφού κατασκευάσθηκε μόνο για την αποκόμιση κομματικών κερδών.

Και εξηγούμαστε: τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα -ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και όποιο άλλο - δεν παρουσίασαν ποτέ ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Δεν μας είπαν το θα κάνουν αφού καταγγείλουν το μνημόνιο και τι δανειακή σύμβαση,και εγκαταλείψουν το ευρώ που θα βρουν χρήματα για να πληρώνουν μισθούς, συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες τού κράτους, πώς θα εξασφαλίσουν συνάλλαγμα για εισαγωγές τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων, πώς θα ορίσουν την ισοτιμία τού νέου νομίσματος, της δραχμής και κάθε πόσες ήμερες υποθέτουν ότι θα πρέπει να την υποτιμούν, μέχρις ότου βρει κάποια σταθερή ισοτιμία έναντι των άλλων και δη των σκληρών νομισμάτων;

Ποιες αγορές νομίζουν ότι θα μας δανείζουν ή ποια κράτη θα μας δίνουν δανεικά και αγύριστα;

Μετά τις εκλογές τής 6ης Μαΐου, πολλά στελέχη - βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχύθηκαν στα κανάλια για να μας εξηγήσουν το εθνοσωτήριο “πρόγραμμα” τους.

Ποτέ δεν είχαμε ακούσει τόσες συσσωρευμένες και επικίνδυνες ανοησίες

Είπαν ότι το χρήμα δεν έχει οσμή ή χρώμα και επομένως τι ευρώ τι δραχμή.

Ότι θα πάρουν τα δισεκατομμύρια των καταθέσεων των πολιτών στις τράπεζες και με αυτά θα κάνουν ανάπτυξη, νομίζοντας ότι αυτά τα δισεκατομμύρια υπάρχουν στα ταμεία και τους περιμένουν, ενώ ως γνωστόν έχουν γίνει δάνεια προς επιχειρήσεις και άτομα.

Ότι θα καταργήσουν το χαράτσι πού πληρώνουμε μέσω τής ΔΕΗ και θα υποχρεώσουν όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, να δανείζουν 100 ευρώ το μήνα στο κράτος, δηλαδή περισσότερα από το χαράτσι και αυτά προφανώς θα είναι δανεικά και αγύριστα.

Ότι θα επιστρέψουν στους πολίτες τις περικοπές μισθών και συντάξεων, χωρίς να διευκρινίζουν πού θα βρουν τα απαιτούμενα χρήματα και άλλες πολλές φαιδρότητες.

Το ΚΚΕ τήρησε αιδήμονα"σιωπή, ενώ τού ξέφυγε, ότι θα κάνει λαϊκή (;) κυβέρνηση και βουλή χωρίς βουλευτές, άλλα με εκπροσώπους των τάξεων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντί για οικονομικό πρόγραμμα, ζήτησαν τη χάραξη τής ΑΟΖ.

Εν όψει της επικίνδυνης ανευθυνότητας ορισμένων κομμάτων και της επιθυμίας άλλων να ανατρέψουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, τα κόμματα ευθύνης που επιζητούν την παραμονή τής χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλα και κάποια διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας του μνημονίου - κάτι που συζητείται ήδη στις Βρυξέλλες- οφείλουν να ξεκινήσουν αμέσως εκστρατεία ενημέρωσης και διαφώτισης των πολιτών, πάνω σε όλα αυτά τα θέματα, που είναι δύσκολα και δυσνόητα, άλλα πρέπει να εξηγηθούν στους ψηφοφόρους για να καταλάβουν τι ακριβώς διακυβεύεται στις νέες εκλογές.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δικαιούται ο αρθρογράφος να διαφωνεί με το οικονομικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά δεν δικαιούται να λέει πως δεν υπάρχει πρόγραμμα. Αναρτημένο από 18/4/2012 και εδώ
    http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=%7E/Uploads/000Filippos/2012/SYGKENTROTIKO_OIKONOMIKO_PROGRAMMA_FINAL.pdf

    όπως και στην επίσημη ιστοσελίδα των ΑΕ.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]