Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες… Αλλαγές σε μια σειρά υπουργείων θα υπάρξουν στη υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, με αρμοδιότητα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Ιούνιο.

Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι οδεύει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, κ. Βασίλης Ράπανος, ενώ υπουργός Δικαιοσύνης θα είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Χρήστος Γεραρής.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πικραμμένος ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ονόματα των υπηρεσιακών υπουργών είναι:

Υπουργός Δικαιοσύνης: Χρήστος Γεραρής

Υπουργός Οικονομικών: Βασίλης Ράπανος

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Λευτέρης Οικονόμου

Υπουργός Εργασίας: Αντώνης Ρουπακιώτης

Υπουργός Εξωτερικών: Ι. Ζέππος ή Πέτρος Μολυβιάτης (φαβορί ο πρώτος)

Υπουργός Άμυνας: Φράγκος Φραγκούλης

Υπουργός Εσωτερικών: υπήρξε πρόταση για παραμονή του Τάσου Γιαννίτση, που δεν την αποδέχθηκε. Φαβορί ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, μετά την αναθεώρησή του το 1986, προβλέπει την υπηρεσιακή κυβέρνηση… (χωρίς να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όρο) μόνο σε μία περίπτωση: όταν κανένα κόμμα δεν κατορθώνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε μετά από εκλογές είτε μετά την απαλλαγή της προηγούμενης κυβέρνησης από τα καθήκοντά της λόγω παράιτησής της ή απόσυρσης της εμπιστοσύνης της Βουλής, όπως αναφέρει το el.wikipedia.org.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ορε τι γελιο θα πεσει τον ιουνι μετα τις εκλογες που θα φυγουν οι ουνοι και τυχαιο κυβερνηση πικραμενουν δεν νομιζω θα γελασει ο καθε πικραμενος ελλην ορε δυο χρονια απο τους προδωτες μονο πικρα και βασανα πηραμε καιρος να γελασει το χηλακιμας που θα πικραθουν και θα παρουν δρομο οι μπασταρδοπουλοι ορε τηι πικρα θα παρουν ελληνες θαψτετους προσπαθουν τα δοσολογακια και οι προδωτες να ανασυγκρουηθουν ο κομανετσι θελει τωρα την ντορα τον καρατζαφερι βλεπει τωρα την πανολεθρια που ερχετε και ο προδωτης θελει να ανασυγκροτηθει γιανα μην διαλησει το συστηματους και τα συμφεροντα που εξυπερητουν απανοτους καμενο να τους τελιωσουμε και να τους καψουμε για αυτο λασπονουν τους παντες κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]