Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δήλωση Πάνου Καμμένου για τη σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης

"Πριν από λίγο τελείωσε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τη σύσταση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν για την παραμονή στη θέση του Πρωθυπουργού του κ. Λουκά Παπαδήμου, με την οποία πρόταση συμφώνησαν πλήρως και τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος .

Από την πλευρά του κ. Τσίπρα υπήρχε καταρχήν η πρόταση για τον κ. Γεράσιμο Αρσένη, αλλά εν συνεχεία απεδέχθη την πρόταση για τον κ. Παπαδήμο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφωνήσαμε για την παραμονή στη θέση του πρωθυπουργού του κ. Λουκά Παπαδήμου και διαφωνήσαμε κάθετα σε αυτή την πρόταση, προτείνοντας για Πρωθυπουργο όπως προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον κ. Παναγιώτη Πικραμένο.

Κάναμε,μάλιστα, προτάσεις για τα δυο υπουργεία, το υπουργείο Εξωτερικών, προτείναμε τον καθηγητή τον κ. ´Ηφαιστο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου προτείναμε τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας στρατηγό Γράψα.

Είναι σημαντικό το ότι αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει καμία υπουργική απόφαση, να μην υπογράψει διατάγματα, όπως επίσης δεν πρέπει να παρθεί καμία απόφαση όσον αφορά την πώληση δημόσιας περιουσίας.

Είναι μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία όμως μπορεί να κληθεί να πάρει μια σοβαρή απόφαση όσον αφορά τα εθνικά θέματα.

Και για να ξεκαθαρίσω: Σε λίγες ημέρες είναι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ και παρότι δεν προβλέπεται θέμα για ένταξη των Σκοπίων, της ΠΓΔΜ, με το όνομα Μακεδονία, υπάρχουν έντονες φήμες αλλά και δημοσιεύματα που φέρονται να ζητούν σε αυτή την προεκλογική περίοδο να γίνει μια τέτοια εγγραφή στην ατζέντα.

Για αυτό τον λόγο ζητήσαμε τη σαφή θέση όλων των κομμάτων στο Συμβούλιο υπο τη προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να διατηρηθεί η απόφαση του Βουκουρεστίου, η Ελλάδα,δηλαδή, να ασκήσει βέτο με απόφαση και εντολή ουσιαστικά του Συμβουλίου Αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διαβιβάσει αυτή την εντολή.

Ενώ στην αρχή δεν υπήρχε θέση των υπόλοιπων αρχηγών, πιστεύω ότι καταλήξαμε ότι η σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση δια του υπουργού Εξωτερικών και δια του υπουργού Αμυνας που εκπροσωπείται στη Γενική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, θα αποφασίσει τη συνέχιση της πολιτικής του Βουκουρστίου, δηλαδή την άσκηση βέτο όσον αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σε περίπτωση που αιτηθεί να μπει στον Οργανισμό με το όνομα Μακεδονία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, επίσης, ότι σε αυτές τις εκλογές η προσπάθεια την οποία οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κάνουμε και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα στηρίξουμε, είναι να διεξαχθεί ένας προεκλογικός αγώνας σε ομαλό κλίμα.

Να μην διαταραχθεί με κανένα τρόπο η τουριστική περίοδος, ιδίως σε περιοχές οι οποίες περιμένουν τον τουρισμό σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση και να ακολουθηθούν όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Πιστεύω οτι ο νέος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος, θα μπορέσει να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες προστασίας των εθνικών θέσεων, αλλά και της διαφύλαξης του κύρους των εκλογών.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σαφέστατα, ο κ. Καμμένος ήταν ο ΜΟΝΟΣ σωστός. Έκπληξη, προξενεί η συμφωνία του κ. Τσίπρα γιά τον Παπαδήμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]