Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόνη απάντηση στην Nέα Tάξη η έξοδος της χώρας από το ευρώ...


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Ο κύριος Σόιμπλε σε πρόσφατες δηλώσεις του μας είπε αυτό που ήδη ξέραμε . Μας είπε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μας αφήσουν να ''βαρέσουμε κανόνι'' και ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ΕΥΡΩ θα ήταν καταστροφική για την ευρωζώνη.

Αυτά τα γνωρίζαμε ήδη. Ακούγοντας τα αυτά όμως δια στόματος του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας όλοι αυτοί που δεν ψήφισαν την δανειακή αισθάνθηκαν δικαιωμένη...

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Σόιμπλε μας ανακοίνωσε για άλλη μια φορά το ποιά είναι η επιλογή της Γερμανίας, η επιλογή της Μέρκελ, η επιλογή της τρόικας, για εμάς. Η συντεταγμένη χρεοκοπία εντός της ζώνης του Ευρώ είναι η επιλογή τους για εμάς και βεβαίως δεν θα μας άφηναν ποτέ να κηρύξουμε από μόνοι μας χρεοκοπία και να επιστρέψουμε στο Εθνικό νόμισμα.

Δεν είναι κορόιδα οι Γερμανοί να μας αφήσουν να αυτομολήσουμε, ενώ μπορούν εκμεταλλευόμενοι τον φόβο μας για την δραχμή και την Ευρωλαγνεία μας να μας έχουν αποικία. Αυτά άλλωστε τα έχουμε ψηφίσει και με την συνθήκη της Λισσαβόνας το 2008. Συνθήκη που προβλέπει τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και την μετατροπή των Ευρωπαϊκών κρατών σε καντόνια, που θα διοικούνται με ντιρεκτίβες των Βρυξελλών. Όποια αναθεώρηση της Λισσαβόνας γίνει προς την κατεύθυνση της ''ευρωπαϊκής ενοποίησης' 'θα σημαίνει λιγότερο εθνικό κράτος. Ήδη ετοιμάζουν επιτροπές που θα ελέγχουν τους εθνικούς προϋπολογισμούς και την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων, που πλέον θα αναγράφονται και στα εθνικά συντάγματα...

Αυτά ψηφίσαμε και αυτά πραγματοποιούνται τώρα μπροστά στα απορημένα μάτια μας. Δεν θα μας αφήσουν λοιπόν ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και ο Ολι Ρεν, να αποδράσουμε από την φυλακή του ΕΥΡΩ. Δεν είναι κορόιδα να χάσουν τους είλωτες και τους περίοικους στη νέα Ευρώπη που στήνουνε αναθέτοντας στους Γερμανούς τον ρόλο του τοποτηρητή. Σε αυτή την Ευρώπη την θέση των ομοίων θα πάρουνε οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους. Οι υπόλοιποι θα είναι οι περίοικοι και οι είλωτες. Αυτοί είναι η επιλογή της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ για εμάς.

Το ερώτημα είναι εμείς οι ίδιοι ως Έθνος, έχουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα μας βγάλει από το τέλμα των μνημονίων και θα μας ξαναδώσει αξιοπρέπεια;

Μέχρι τώρα οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις αναλώνονται σε καταγγελίες και λαϊκίστικες υποσχέσεις. Λένε θα καταγγείλουμε τα μνημόνια και θα κάνουμε στάση πληρωμών, αλλά εντός Ευρώ. Μα όλα αυτά μαζί δεν γίνονται και το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι πάνε να καταρτίσουν πρόγραμμα βάση των δημοσκοπήσεων. Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι το 70% του Ελληνικού λαού λέει όχι στο μνημόνιο, αλλά ναι στο Ευρώ…! Κάποιοι λοιπόν φτιάχνουν προγράμματα βάσει αυτής της λογικής. Δεν μπορούν να γίνονται όμως όλα αυτά μαζί.

Η μόνη έντιμη εναλλακτική θα ήταν η έξοδος της χώρας από την ζώνη του Ευρώ. Ναι, δεν θα λύνονταν όλα με μαγικό τρόπο και ναι, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση θα ήταν δύο φορές περισσότερο απαραίτητες με την δραχμή, αλλά η ξεζουμισμένη αγορά θα έπαιρνε βαθιές ανάσες και το χρήμα θα κινιόταν πάλι. Ναι, θα ήταν μια δύσκολη και ανηφορική πορεία η έξοδος από το ευρώ, αλλά τουλάχιστον θα είχαμε και πάλι εμείς οι ίδιοι την διακυβέρνηση του κράτους μας. Θα αποκτούσαμε και πάλι αξιοπρέπεια.

Στις επερχόμενες λοιπόν εκλογές, που θα είναι ίσως οι πιο κρίσιμες από ιδρύσεως Ελληνικού κράτους, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι διακυβεύεται αυτή η ίδια η ύπαρξη του Ελληνικού εθνικού κράτους.
Οι πολιτικές δυνάμεις που έφεραν την χώρα εδώ σ αυτό το σημείο έχουν χρέος να βγουν και να πουν την αλήθεια στον λαό για το μνημόνιο και τι έχουνε υποσχεθεί στους ξένους.
Αλλά και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να αφήσουν τους λαϊκισμούς και να αντιπαρατάξουν στο μνημόνιο την μόνη πραγματική εναλλακτική πρόταση. Την έξοδο της χώρας από το Ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση ας αποχαιρετήσουμε το Ελληνικό εθνικό κράτος και την δημοκρατία. Η παγκόσμια τραπεζική δικτατορία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ μας έχει έτοιμο το κουστουμάκι και περιλαμβάνει επιτροπές, φόρους, πλειστηριασμούς, φοροκάρτες και κάρτες του πολίτη...

Όλα για το καλό μας... όλα για να δεθούμε χειροπόδαρα...
Και να ζήσουνε αυτοί καλά κι εμείς… όλο και χειρότερα…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]