Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διέκοψαν την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν τα ΕΛΠΕ

Μια βραδυφλεγής βόμβα είναι το θέμα του εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν που έχει αποφασίσει η ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Όμως το πάγωμα των πληρωμών στις τράπεζες έχει ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με στέλεχος των ΕΛΠΕ στο δίκτυο Reuters, η εταιρία διέκοψε τις εισαγωγές Ιρανικού πετρελαίου για τον Απρίλιο, κάτι το οποίο και αναμένεται να γίνει και τον Μάιο.

“Χρησιμοποιούσαμε συνέχεια μια τουρκική τράπεζα, αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και μια ευρωπαϊκή τράπεζα για να κάνουμε την πληρωμή από την ελληνική μας τράπεζα στην τουρκική και οι ευρωπαϊκές τράπεζες αρνούνται να το κάνουν αυτό”.

“Δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Αν μπορούμε αργότερα, θα σεβαστούμε το συμβόλαιο μας αλλά θα αντλήσουμε μόνο το ελάχιστο”, είπε το στέλεχος της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ΕΛΠΕ προμηθεύονται αργό από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, το Ιράν ήταν η μόνη χώρα που έδινε πετρέλαιο στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου επί πιστώσει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]