Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εκκαθάριση, δύο χρόνια αργότερα

Τον Μάϊο του 2010, περίπου ένα μήνα μετά το ξεκίνημα της ιντερνετικής μου ύπαρξης, είχα αναρωτηθεί τότε, εάν ο ΓΑΠ είχε αναλάβει εκκαθαριστής, ή αναισθησιολόγος (και μού είχε κάνει την τιμή να δημοσιεύσει την απορία μου και το antinews και άλλες ιστοσελίδες).

Εκκαθάριση είναι η διάλυση μιας εταιρίας, ή στην προκειμένη περίπτωση μιας χώρας, της δικιάς μας, και η πώλησή της, κομματάκι κομματάκι, προκειμένου να εισπράξουν οι πιστωτές ό,τι μπορέσουν και ό,τι προλάβουν, και όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να αξίζει, τότε γίνεται και επίσημα πτώχευση.

Είμαστε πτωχευμένοι από τον Απρίλιο του 2010, και οι καθυστερήσεις είναι
1) για να γραφτούν υποθήκες στα ανοιχτά δάνεια,
2) για να προστατευτούν (νομίζουν) οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και
3) για να μεθοδευτεί η μη αντίδραση του κόσμου.

Θα πάρουν τα πάντα. Για την ΔΕΗ (ή ό,τι αξίζει από την ΔΕΗ) έχω σχεδόν βαρεθεί να γράφω. Για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και τα νερά, θα το έχετε καταλάβει. Οι Τράπεζες είναι προφανής στόχος (και φάνηκε στις τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής με το PSI). Με μηδενισμένη την αξία τους θα αποκτηθεί ο έλεγχος με πενταροδεκάρες. Και ο έλεγχος των Βαλκανικών θυγατρικών τους. Πολύς πληθυσμός...

Τα δίκτυα διανομής τροφίμων είναι ήδη ξένα. Και ο ΟΤΕ. Ό,τι έχει απομείνει από βιομηχανία, και ό,τι δεν αποδεκατισθεί από τα εγκλήματα του Ζερβού (και των τελευταίων μηνών της προηγούμενης ΝΔ), επίσης θα περιοριστεί σε δουλειές φασόν για τους Ευρωπαίους άρχοντες, αν μας κάνουν την χάρη. Το καλό σενάριο είναι να παραμείνουμε εργάτες και σερβιτόροι στον τόπο μας. Το κακό σενάριο είναι να υποκατασταθούμε και σε αυτό (μια βόλτα στον Μαραθώνα ή την Αμαλιάδα, θα σας πείσει για το ποιοι είναι οι αγρότες σήμερα).

Φωνάζω για στάση εξωτερικών πληρωμών με ό,τι αυτό συνεπάγεται (έξοδο από το ευρώ, έξοδο από την ΕΕ, ο,τιδήποτε) από το καλοκαίρι του 2010. Και γραπτώς εδώ από τον Νοέμβριο του 2010. Τα επιχειρήματα που έχω ακούσει εναντίον αυτού είναι από βλακώδη έως ηλίθια (και βασικά καλλιεργημένα από τον Εκκαθαριστή). "Δεν θα έχουμε πετρέλαιο, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις", λες και δεν υπήρξαμε πριν το 1999! Σάς το ξαναλέω: Αυτά, δεν θα τα έχουμε ούτως ή άλλως. Και εάν δεν το κάνουμε, χτες, δεν θα έχουμε ούτε νερό να πιούμε (εκτός εάν το πληρώνουμε εμφιαλωμένο), και θα τρώμε μόνο τα σκουπίδια του Lidl.

Μέρος των περιουσιακών στοιχείων προς εκκαθάριση είμαστε εμείς οι ίδιοι, ο πληθυσμός. Αξίζουμε περισσότερο ζωντανοί από ότι νεκροί, τόσο σαν ειδικευμένα ή ανειδίκευτα εργατικά χέρια, όσο και ελεγχόμενοι καταναλωτές και φορολογούμενοι. Επομένως, μην φοβάστε, δεν θα μας ...εκτελέσουν, αξίζουμε περισσότερο ζωντανοί.

Δεν θα γίνουμε φτωχότεροι εάν βγούμε τώρα, αμέσως από το ευρώ και την ΕΕ. Θα γίνουμε πιο ελεύθεροι. Ούτε να βγούμε προσωρινά, για να διευκολύνουμε περισσότερο την εκκαθάριση (όπως λέει και ο Καζάκης).

Βέβαια, όπως πάνε τα πράγματα, πιο εύκολα φεύγουν οι αντιφρονούντες από την Ελλάδα, από ότι φεύγει η Ελλάδα από την "Ευρώπη". Εκτός εάν υπάρξει αντιμνημονιακό πολιτικό μέτωπο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η "εκκαθάριση" έπρεπε να επιδιωχθή πριν πέσουν οι βρώμικες υπογραφές του 2010 από τον ίδιο τον χρεώστη με τους δικούς του όρους..δηλ δεν βγαίνω..οι αξίες είναι αυτές και οι υποχρεώσεις μου εκείνες..έλα πιστωτή--εσωτερικέ και εξωτερικέ να κάνουμε εκκαθάριση. Σέ εσένα του εξωτερικού αναλαμβάνω νά ανταποκριθώ , γιατί δεν είμαι μπαταξής!!, ανάλογα με τις συμφωνίες μας δηλ. σε δρχ συνήφθησαν τα δάνεια σε δρχ θα τα πάρης ..τωρα αν είναι πληθωρικές ας πρόσεχες και εσυ ποιό κωλοσύστημα διαπλοκής δάνειζες. Σε εσάς καλές μου τράπεζες ισχύουν τά ίδια...να μη με κυνηγούσες εμένα τον ιδιώτη γιά να με δανείσεις!! ας πρόσεχες! τώρα οι μετοχές σας αξίζουν 4 δις και χωρίς καταχρέωση των μελλουσών γεναιών δεν βγαίνετε...κλείνεις..φαλιμέντο, όπως όλοι οι μη διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες!! πάρε την αξία τους-κρατικοποίηση- και εγώ σαν κράτος πολιτών καλύπτω με τα πολλά υπόλοιπα απο τα 174 δις που χρέωσα τον λαό μου... τις ανάλογες καταθέσεις του..και ντούκου... όχι με ένα πρός δέκα ( τώρα εάν δεν μου δώσει η ΕΚΤ το μπαγιόκο αριβεντέρτσι Ρόμα..κρατώ την πατρίδα μου δική μου και βγαίνω εγώ στην γύρα χωρίς μπρόκερς...και καλώ τον λαό, με δημοψηφίσματα, να αποφασίσει ετούτο ή εκείνο..δεν χρειάζομαι τσάτσους χάρβαρντ και λόντον σκούλ και παπαγάλους ΜΜΕ γιά να διαχειριστώ το κοινόκτητο ελληνικό κεφάλαιό μου !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...μελλουσών γενεών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι και τοσο ... μελλουσων γενεων !
    Εξαρταται μονο απο εμας , ποσο συντομα .
    Αλλα οταν Ενωμενοι φωναξουμε με ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΦΩΝΗ , ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και ακουστουμε στα περατα του κοσμου , οι οχθροι θα καταρευσουν σαν τραπουλοχαρτα .
    Ειναι δειλοι και υπανθρωποι . Και στον ισκιο μας , τρομαζουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]