Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία

Το 2004, όταν ο Κώστας Σημίτης παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου με διαδικασία… απευθείας ανάθεσης, οι πρώτες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν παρουσίαζαν το Κίνημα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να ανακάμπτει, χωρίς ωστόσο να υφίσταται αντίστοιχη φθορά ή έστω κάμψη η Νέα Δημοκρατία.

Πολύ γρήγορα, η πραγματικότητα αποδείχτηκε ισχυρότερη του… avatar των δημοσκοπικών αναγνώσεων, και η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή πέτυχε στις εκλογές της 7ης Μαρτίου, την πλέον εκκωφαντική νίκη της Κεντροδεξιάς μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, και την τότε επικράτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις εκλογές του Απριλίου του 1990.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά που δεν επέτρεψαν ποτέ στο «νέο ΠΑΣΟΚ» του Γιώργου Παπανδρέου να πατήσει γερά στα πόδια του, ήταν τα πρωτοφανή φαινόμενα κακοκαιρίας που έπληξαν τη χώρα, και οδήγησαν σε έκρηξη οργής μια κοινωνία προ πολλού αγανακτισμένη με το ΠΑΣΟΚ.

Μετά από οκτώ χρόνια, και πιο συγκεκριμένα έπειτα από την παράδοση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, και πάλι… άνευ αντιπάλου, οι δημοσκοπήσεις φλερτάρουν και πάλι με το πολιτικά πείραμα του… sequel «νέο ΠΑΣΟΚ». Και πάλι όμως χωρίς το εγχείρημα να διαθέτει την επαρκή πολιτική δυναμική, για να ανατρέψει τα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί στη χώρα.

Υπό μια έννοια λοιπόν, και με όρους… 11ης Σεπτεμβρίου, έχουμε την 4η Απριλίου του ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις Μπεγλίτη για τον 77χρονο αυτόχειρα, που συνεχίστηκαν από τον Πάρη Κουκουλόπουλο, έναν αμιγώς βενιζελικό βουλευτή, λειτουργούν ως το… φρένο στην προσπάθεια του Κινήματος να πείσει την κοινωνία ότι άλλαξε.

Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε, όχι όμως όπως το εννοούν η νέα ηγεσία και τα στελέχη του. Το ΠΑΣΟΚ δεν κατοικεί πλέον πολιτικά και ιδεολογικά στα ευαίσθητα και περισσότερο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Έχει δε χάσει τα πολιτικά αντανακλαστικά του, παραχωρώντας την πολιτική ρητορική του στον κυνισμό.

Γι’ αυτό και στις εκλογές που έρχονται, η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα τα στρώματα που παραδοσιακά στήριζαν το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ετοιμάζονται για να ανταποδώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον… κυνισμό που έδειξε απέναντί τους.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Την συμμορια του Πατερα του ηλθε να διαλυση ο Ακατανομαστος , επειδη τελειωσε και η αποστολη του σαν πασοκ . Εταξαν του αμορφωτου και αιωνιος αχρηστου ανεργου , θεσεις και παλατια . Αλλα σαν αμορφωτος δεν ξερει την μοιρα των δολοφονων και προδοτων .ΟΨΟΜΕΘΑ .
    Η Ελλας βαζανιζεται διοτι καταστρεψαν το κρατος και την οικονομια του .
    Βοηθους ειχαν τα ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ , ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
    ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ .
    Τελευταιως και κατωτερου μορφωτικου επιπεδου του Ιδιου ! Τους κοινως κηπουρους .

    ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ και ομως !!! υπαρχουν (ε)λληνες (;) που τους πιστευουν και τους θελουν για ηγετες !!!!!!
    Και μαλιστα πιστευουν οτι η προβατο-κρατια θα Απελευθερωση την ΣΚΑΒΩΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ .
    Δεν εχω τιποτα με την ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ . Αλλα ουτε μασαω ταραμα και να πιστευω οτι ειναι ο στοχος . Εργαλειο ειναι , πιστευω , για να φθασωμε στην ΑΡΙΣΤΟ-ΚΡΑΤΙΑ . Δηλαδη , στον Σοφο Κυβερνητη του Πλατωνος αλλα και του Αγαθου , του Μεγαλου Σωκρατη .
    Δημο-κρατια διχως γνωση ειναι λαο-κρατια .(προβατο-κρατια).
    Γνωση=Δημο-κρατια=Αριστο-κρατια .

    Απλα ειναι . Λιγο διαβασμα αλλα ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ και οι αχυρανθρωποι θα καουν και ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ , εις τους αιωνας των αιωνων .
    Πιστευω ακομη οτι οι "χουντικοι" ηταν Αγιοι εν σχεσει με τους "προβατο-κρατες" κοινοβουλευτικους . Το εννοω , το "Αγιοι" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα....στα νειατα μου εγινε το δημοψηφισμα για το βασιλια.Η επηρεια απο τις .....προοδευτικες σειρηνες μεγαλη.Στο συντηρητικο κοσμο που εργαζομουν τοτε ,ολοι προσπαθησαν να με πεισουν να ψηφισω υπερ του Κων/νου αλλα εγω που..στοιχιζουν πολλα λεφτα οι βασιλιαδες ελεγα.
    Στα τοσα χρονια που περασαν, καθε φορα που αλλαζαμε προεδρο και τον πληρωναμε μετα ισοβιως,καθε φορα που πληρωναμε τα ταξιδια τους να μεταφερουν αγαθα απο την αλλη ακρη του κοσμου,ταξιδια που δεν προσεφεραν τιποτα στη Ελλαδα αλλα γινονταν μονο για την αναψυχη τους,καθε φορα που ανακαινιζαμε τα μεγαρα τους,καθε φορα τελος που στεκονταν ΑΒΟΥΛΟΙ στα προβληματα της χωρας με τη δικαιολογια οτι δεν εχουν δικαιοδοσια [αρα ειναι διακοσμητικοι]ενω και μονο με μια παραιτηση τους θα μπορουσαν να δρομολογησουν καταστασεις [αλλα που;αφου ξοφλουσαν γραμματια σ αυτους που τους εβαλαν],τοτε σκεφτομουν ποιος ο ρολος υπαρξης τους;να κανουν κοζερι και να ανταλλασουν φιλοφρονησεις με αλλους ηγετες;να παρακολουθουν παρελασεις και ο κοσμος να τους φτυνει;Τι; τι;

    Αν ομως συνεχιζαμε να εχουμε βασιλια, πρωτα απ ολα θα ειχαμε εγγυηση του πολιτευματος και του συνταγματος και μη μου πειτε το χιλιοειπωμενο-το θεμα του πολιτευματος εχει κλεισει οριστικα- διοτι ουτε το πολιτευμα ουτε το συνταγμα ειναι πια εγγυημενα.Παραδοθηκαν,ελεω Γερμανιας, στην Ευρωπαικη Ενωση και μπορουν να λεηλατησουν οτι θελουν με αλλο δικαιο, με αλλους νομους και το συνταγμα μας στα παλια τους τα παπουτσια.Αυτο που ειπε η Μπενακη,παραδοθηκε η εθνικη μας κυριαρχια....
    Πεστε μου ειλικρινα, αν ειχαμε εναν ισοβιο ανωτατο αρχοντα θα αφηνε τη χωρα σε τετοιο εξευτελισμο;θα εκχωρουσε ετσι τα δικαιωματα μας;θα αφηνε τους μεταναστες να αλωνιζουν και να βρωμιζουν τη χωρα;δε θα εβαζε παγο στο καθε λαμογιο;και στο κατω κατω θα πληρωναμε μονο εναν.
    Γι αυτο και επαναλαμβανω με θλιψη-στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα-...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]