Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως υπάρχει ποινική ευθύνη για δόλια απόσπαση ψήφου;

Μήπως υπάρχει μεθοδευμένη αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος;

Το συγκεκριμένο θέμα το είχαμε θίξει και παλιότερα, όταν ο γνωστός Πάγκαλος είχε κάνει τις δηλώσεις περί του "μαζί τα φάγαμε" και είχε αιτιολογηθεί ισχυριζόμενος πως γινόντουσαν τοποθετήσεις σε θέσεις στο δημόσιο έναντι της ψήφου στις εκλογές. Η ακριβής δήλωση του αντιπροέδρου χωρίς αντικείμενο, επαναλήφθηκε προ ημερών και σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό όπου έδωσε συνέντευξη, ισχυριζόμενος αυτή τη φορά πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στην συγκεκριμένη πρακτική συγκέντρωσης ψήφων, αλλά υπονόησε πως τον ψήφιζαν από... συνήθεια!

Μία επιστολή, ενός Έλληνα πολίτη που έφτασε στο ιστολόγιό μας, επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα, από την ποινική του πλευρά. Αξίζει να παρακολουθήσουμε το σκεπτικό και ίσως κάποιος νομικός - συνταγματολόγος, μπορούσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε εάν πρόκειται για έγκλημα με σκοπό την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή αν συμβαίνει κάτι άλλο.

Θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις για τα κόμματα που ζητούν την ψήφο μου.
Δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα, δεν έχουν τύψεις για την κατάντια της χώρας.
Εξακολουθούν ακόμα και τώρα να κάνουν παραδοσιακό προεκλογικό αγώνα και επειδή το “Θα” δεν μετράει πλέον ακόμα και στον πιο αδαή ψηφοφόρο, το σύνθημα τους είναι μνημόνιο ή όχι μνημόνιο.

Σαν αδαής όμως ψηφοφόρος θα επιθυμούσα μία εμπεριστατωμένη εξήγηση για την μία και την άλλη περίπτωση με πειστικές λύσεις.

Για τους μνημονικούς, η λύση της ανάπτυξης δεν με πείθει γιατί είναι ανέφικτη.
Δεν είναι δυνατόν να ανταγωνιστούμε τις ανατολικές χώρες σε αγροτικά και άλλα προϊόντα και την υψηλή τεχνολογία των χωρών της δύσης.

Είναι σαν να λες σε ένα ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που χρωστάει δυο φορές την αξία του και δεν μπαίνει πελάτης, να καλέσει επενδυτές και να το κάνει σουπερ μάρκετ, έλεος.

Για τους αντιμνημονιακούς , θα ήθελα πειστική απάντηση για την πορεία μας στην δραχμή και με δραχμή εθνικό νόμισμα, πως θα αντιμετωπιστεί η μεταβατική κατάσταση.
Η θεωρία ότι το εθνικό νόμισμα είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο ,από μόνη της δεν είναι πειστική γιατί θα υπάρξουν ισχυροί κλυδωνισμοί και θα πρέπει να υπάρχει σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της μεταβατικής κατάστασης.Εδώ δεν μου λέει κανείς τίποτα.

Επειδή βαρέθηκα τον κάθε εκπαιδευόμενο μάγο με προϋπηρεσία στην αποτυχία διακυβέρνησης χώρας να μου πετάει σλόγκαν και μετά με πόνο ψυχής να μου ανακοινώνει ότι με καταστρέφει οικονομικά για να σώσει την χώρα , θα ήθελα το εξής:
Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτές τις εκλογές να συντάξουν ένα συμβόλαιο με τα μέτρα που θα λάβουν και με ρήτρα ισόβιας κάθειρξης για τον ηγέτη κόμματος που δεν θα του βγουν στην πορεία, χωρίς δικαιολογίες, υπογεγραμμένο από τον ηγέτη του κόμματος ως πρώτο συμβαλλόμενο και θα ισχύσει όταν επικυρωθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα η εμπιστοσύνη προς αυτόν από το εκλογικό σώμα και κυβερνήσει την χώρα ή συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Αρκετά η κοροϊδία από θρασύτατους μικροαπατεώνες που αποσπούν αβασάνιστα την ψήφο του κόσμου, να υπάρχει ποινική ευθύνη.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μου αρεσουν αυτα που λες και συμφωνω απολυτα!!! απλως θελω να προσθεσω κι εγω καποιους συλογισμους:Παρατηρω οτι οδευοντας προς τις πιο κρισιμες ισως εκλογες της μεταπολιτευτικης περιοδου οτι δεν υπαρχει νευρο/παλμος στην εκφραση των αποψεων, μια βουβη κατασταση του ψοφιου κοριου, θα την ελεγα??? Καποιες αναλαμπες παλαιολιθικης πολιτικης εκφρασης,ορισμενων γραφικων, δουλων της μιας η της αλλης αποψης, αποτελουν κουφια πυροτεχνιματα στο σκοταδι,δολωμα αναγνωρισης των θεσεων του εχθρου και προαγγελος του τι μελει να επακολουθησει μολις τελειωσει ο χρονος αποπροσανατολισμου της λαικης δυναμης!!!! Αυτο ειναι λογικο ως ενα σημειο αφου οτι συμβανει λαμβανει χωρα σε ενα περιβαλον εχθρικα (για τον ελληνικο και ευρωπαικο λαο) επιδοτουμενο και προβοκατορικα και προπαγανδιστικα, ελεγχομενο. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα η ελειψη εμπιστοσυνης που αναπτυσσεται να λειτουργει σαν τροχοπεδη σε καθε κινηση θετικης για το λαο φορας, αν και απο οπου αυτη προερχεται.Ακομα χειροτερα περιοριζει τα χρονικα περιθωρεια παραγωγης αντιρροπου προς τις κατοχικες δυναμεις οργανομενου εργου!!! Αυτο που δεν ειναι λογικο ομως εναι οτι αυτοι που επρεπε να τρεχουν τις εξελιξεις οργανωτικα εκμεταλευομενοι το προσφορο πολιτικοκοινωνικο περιβαλον ακολουθουν την ιδια ακριβως τακτικη ποιωντας την νήσσαν??? Απο τα εγχειρηματα που εμπεριεχουν το στοιχειο της εμπιστοσυνης, αλλα δρουν περιεργως, αλλα δρουν εσφαλμενα και αλλα φυλακιζονται στη σκια, απο το επικοινωνικο κατεστημενο ωστε να μην δρασουν!!! Στην προσπαθεια μου να βοηθησω τους τελευταιους να πω οτι,οσοι επιχειρουν δηλωνοντας σαφη αντιμνημονιακη σταση και αθετωντας τις φασιστικα παρμενες αποφασεις των προηγουμενων, μαζευοντας το κουβαρι που απλωσαν αυτοι, το πρωτο πραμα που πρεπει να οργανωσεις, ειναι οι νομοι περι εσχατης προδοσιας και η δικαστικη και εκτελεστικη εξουσια με γνωμονα το κοινο λαικο συμφερον ωστε να εκτελεσθουν αμεσα αυστηρες ποινες για τους προδοτες και να τρεξει παραυτα, με σκληρο τροπο και χωρις χρονοτριβη η διερευνησηση και ποινικη διαδικασια για ολο το φασμα των συνεργατων τους.Αμεσως το μπαλακι περναει στο αντιπαλο στρτοπεδο το οποιο η θα πρεπει να αναδιπλωθει συνεργαζομενο με το πλανο της νεας καταστασης(το οποιο πιστεψτεμε θα ειναι πιο χειροπιαστο, αφου μονο και μονο απο δημευσεις περιουσιων και επιπροσθετη καταναγκαστικη εργασια θα κανει μονομιας το χρεος βιωσιμο, αν αυτο ειναι το ζητουμενο). Αν παλι παραδοξως επιθυμουν να αντεπιτεθουν με οικονομικα η αλλα μεσα (δεν βλεπω το γιατι???) τοτε σε δευτερο χρονο πρεπει να θεσει σε ισχυ πλανο ανασυνταξης της οικονομιας και συνεργασιων με τριτους, χωρις να τιθεται θεμα δραχμης απο μας αν δεν το σπρωξουν οι αλλοι!!! Οικαταστασεις, πολιτικες οικονομικες και κοινωνικες παγκοσμιως, ευνοουν τους σωστους και ευελικτους χειρισμους μιας συμπαγους και με παρρησια μαχομενης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κυβερνιτικης ομαδας, αδιατρυτης στις επιταγες της οποιας απροσωπης παγκοσμιοποιημενης δικτατοριας!!!!
    Ας βγουνε λοιπον οσοι εχουν ουμπαλα και ας υπογραψουν συμβολαια.... εχετε σκοπο κυριοι να σπασετε αυγα ??????.... θα στησετε κρεμαλες???... η φοβαστε μην ειναι και το κεφαλι σας μεσα???? αν ναι προχωρηστε !!! παρτε τις ψηφους δαγκωτες κι εμεις μαζι σας στρατιωτες!!!!.... αλλα τι περιμενετε???... εκφραστειτε που να παρει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]