Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παγκόσμια κρίση και ο άθλιος ρόλος του ΔΝΤ


Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, ο Ισπανός πρωθυπουργός θεωρεί μια διάσωση της χώρας του αδύνατη, επειδή η Ευρωζώνη δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Ο Mariano Rajoy επιμένει, ότι παρά την πίεση που δέχεται η χώρα του από τις αγορές, δεν χρειάζεται μια ελληνικού στυλ βοήθεια.

Από την πλευρά της, η Christine Lagarde επίσης προειδοποίησε πως οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί στήριξης δεν επαρκούν, προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη των παγκόσμιων αγορών και πως μόνο το ΔΝΤ θα μπορούσε να προσφέρει έναν αποτελεσματικό τοίχο προστασίας.

Μιλώντας χθες στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται προσπαθώντας να μαζέψει $500 δισ για το ΔΝΤ από τους G20, η Lagarde δήλωσε πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, και πως ο κόσμος χρειάζεται έναν πιο ισχυρό παγκόσμιο τοίχο προστασίας για να αποσοβηθεί η κρίση. Το ΔΝΤ, είπε, μπορεί να βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να αυξηθούν οι πόροι του…

Πως ερμηνεύεται το παραπάνω άρθρο; Ότι ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα!

Εδώ και καιρό, πολλοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κρίση χρέους της ΕΕ είναι κατασκευασμένη.

Η όλη οικονομική κατάσταση είναι τεχνητή. Η παγκόσμια οικονομία κυβερνάται μέσω του μονοπωλιακού χρήματος (fiat), που το εκδίδουν οι κεντρικές τράπεζες. Αυτό είναι το σύστημα που διέλυσε τη μισή τουλάχιστον παγκόσμια οικονομία και τώρα πάει να διαλύσει και αυτήν της Κίνας.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, που είναι πιθανό, τότε θα σημειωθεί μια παγκόσμια ύφεση. Οι ελίτ ετοιμάζονται να προτείνουν τα SDR του ΔΝΤ ως το εναλλακτικό παγκόσμιο νόμισμα. Όλο και περισσότερο, το ΔΝΤ παίζει τον ρόλο του δανειστή της έσχατης λύσης.

Η ευρωπαϊκή κρίση ξεκίνησε όταν κάποια φτωχά κράτη εισέπραξαν πολλά χρήματα από τις Βρυξέλλες, ώστε να εξισορροπηθεί η οικονομία. Τα χρήματα αυτά υποτίθεται πως θα επέτρεπαν στην ΕΕ να αντιμετωπίσει τις διάφορες εθνικές ανισορροπίες και να δημιουργήσει κοινή δημοσιονομική «υγεία».

Στην ουσία όμως αυτά τα χρήματα ήταν απλά μια δωροδοκία. Οι ελίτ των διάφορων κρατών «τσέπωσαν» τα «πακέτα» και διασφάλισαν την είσοδο των χωρών τους στην ΕΕ. Μετά από αυτό, οι δανεισμοί των ελίτ συνεχίστηκαν, μέσω των εμπορικών τραπεζών. Μετά την κρίση που ξέσπασε το 2008, έγινε φανερό πως οι χώρες PIGS δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Και ίσως αυτό να ήταν εξαρχής το σχέδιο. Μόλις έγινε αντιληπτό, οι ελίτ που ενορχηστρώνουν αυτού του είδους τις εξελίξεις, έβαλαν μπρος την λύση της αυστηρής λιτότητας.

Ο τελικός σκοπός είναι να δυστυχήσουν τόσο πολύ οι λαοί, που στο τέλος να επιδιώκουν την παγκόσμια διακυβέρνηση και το παγκόσμιο νόμισμα. Οι ελίτ χρησιμοποιούν την μέθοδο της κατευθυνόμενης ιστορίας, εδώ και έναν τουλάχιστον αιώνα, μπορεί και τρεις, μέσα στα πλαίσια μιας σύγχρονης παγκόσμιας συνομωσίας.

Πρόκειται για ελίτ που εδρεύουν στο Σίτυ του Λονδίνου, με πλοκάμια στην Ουάσιγκτον, στην Ρώμη, στο Τελ Αβίβ, και αλλού, και δουλεύουν συστηματικά για την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ως όπλο τον φόβο.

Όλα γίνονται με σκοπό να τρομάξουν οι λαοί και να αποδεχτούν τις λύσεις της παγκοσμιοποίησης. Για αυτό δημιουργούνται τεχνητές οικονομικές και άλλες κρίσεις, μέσα από το κυρίαρχο σύστημα των κεντρικών τραπεζών.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πλέον, ότι η λιτότητα δεν βοηθά σε τίποτα την Ελλάδα, την Ισπανία, και την Ιταλία. Όπως γράφει η Telegraph:

«Παρά την επιμονή του Ισπανού πρωθυπουργού ότι η χώρα του δεν χρειάζεται διάσωση, ούτε είναι δυνατόν να διασωθεί, και ούτε πρόκειται να διασωθεί, τα σπρεντς των ισπανικών ομολόγων εκτινάχτηκαν στα ύψη. Και ενώ τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου σημείωσαν άνοδο, ο δείκτης Ibex της Μαδρίτης έπεσε….

Οι Ιταλοί πολιτικοί προσπάθησαν να απαλύνουν τους φόβους ότι η χώρα τους ακολουθεί την ίδια μοίρα με την Ισπανία, αλλά και τα ιταλικά σπρεντς ακολούθησαν ανοδική πορεία.

Εν τω μεταξύ, η ανεργία στην Ελλάδα ανέβηκε στο 21.8% σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα ελληνικά στοιχεία. Το 2011 ήταν 17.7%, σε σύγκριση με το 12.5% του 2010. Έτσι, αποδεικνύεται πως παρά την αυστηρή λιτότητα, η κρίση εξαφάνισε την μία στις δέκα θέσεις εργασίας. Σήμερα, ο ένας στους πέντε Έλληνες δεν έχει δουλειά, ενώ το ποσοστό της ανεργίας σε αυτούς κάτω των 25 είναι 50.8%. Πρόκειται για ποσοστά διπλάσια του μέσου όρου της ευρωζώνης».

Διάφορες χώρες της ΕΕ χειραγωγήθηκαν προκειμένου να ενταχθούν σε αυτήν, και στη συνέχεια μια κρίση που δημιουργήθηκε από τις κεντρικές τράπεζες, τις οδήγησε σε οικονομικό μαρασμό. Λίγο μετά επιβλήθηκε η λιτότητα, ως εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, με αποτέλεσμα οι χώρες PIGS να υποφέρουν από αυτή την δήθεν λύση.

Ακόμη και ο χαρακτηρισμός PIGS (PIIGS) είναι ύποπτος. Τον εφηύρε ένας τραπεζίτης της Goldman Sachs πριν από μερικά χρόνια, και αποτελεί μια προσβολή απέναντι σε ανεξάρτητα έθνη κράτη. Όλα δείχνουν ότι και αυτό είναι μέρος μιας μεγαλύτερης χειραγώγησης, και κατευθυνόμενης ιστορίας, σε όλα τα επίπεδα της νομενκλατούρας.

Εν τω μεταξύ, όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ του κόσμου συνεχίζουν να προβάλουν θετικά το ΔΝΤ, προσπαθώντας να καθιερώσουν τα SDRs ως ένα αποδεκτό νόμισμα.

Παλιά πιστεύαμε πως οι παγκόσμιες ελίτ ήθελαν επιστροφή στον κανόνα του χρυσού. Όμως, όλα δείχνουν πια πως οι ελίτ δεν θέλουν χρυσό, παρά μόνο για τους εαυτούς τους. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι οι απλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να διαθέτουν χρυσάφι ή ασήμι. Το μονοπωλιακό χρήμα τύπου fiat είναι αυτό που προτιμούν, επειδή τους προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο.

Εδώ και 100 περίπου χρόνια, οι ελίτ δομούν το σύστημα των κεντρικών τραπεζών, οπότε και δεν έχουν την διάθεση να γυρίσουν πίσω. Για αυτό και μάλλον έχουν επιλέξει το ΔΝΤ ως το κατάλληλο όχημα για την δημιουργία ενός παγκόσμιου νομισματικού συστήματος, με ένα παγκόσμιο νόμισμα fiat, και για αυτό πλέκουν συνεχώς το εγκώμιο του.

Το ΔΝΤ παρουσιάζεται ως ο απόλυτος τοίχος προστασίας που θα περιορίσει τη ευρωπαϊκή κρίση. Αργά ή γρήγορα, θα αρχίσουμε να βλέπουμε και τα εγκώμια για τα SDR του ΔΝΤ να κυριαρχούν στον παγκόσμιο τύπο.

Η κρίση της Ευρώπης είναι σαν ένα θέατρο σκιών, όπου το ΔΝΤ και τα λεφτά του προετοιμάζονται για να παρουσιαστούν ως μια λύση, αν όχι ως η μοναδική λύση!

thedailybell.com

S.A.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]