Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση


Γράφει ο Βασίλης Α. Κόκκινος

Οι υπεύθυνοι εξακολουθούν ανερυθριάστως να εμφανίζονται στον Λαό ως σωτήρες του, αντί να κρύβουν το πρόσωπό τους από αισχύνη

Είναι βέβαιο, πως η Ελλάς δεν θα είχε περιέλθει στη σημερινή αθλιότητα, αν δεν είχε εξαπατηθεί ο λαός της από τις ψευδείς υποσχέσεις του Γεωργίου Παπανδρέου και αν εφαρμοζόταν η συμφωνία Καραμανλή-Αλμούνια, θα είχαμε αποφύγει τους εξοντωτικούς όρους του ΔΝΤ.

Με κατάλληλη δε εθνική προσπάθεια τιθασεύσεως του άκρατου συνδικαλισμού θα είχαμε εισέλθει στην οδό της αναπτύξεως.

Αλλά οι αρχιτέκτονες της σημερινής καταστάσεως της χώρος αποδέχθηκαν όρους των δανειστών μας, που πλήττουν και αυτή την ύπαρξη της ελληνικής φυλής.

Υπέγραψαν κείμενα χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς καν να τα αναγνώσουν.

Αγνόησαν και δεν επικαλέσθηκαν τη διεθνή πρακτική, της λεγομένης «ρήτρας της αναπτύξεως» την όποια και αυτή η Γερμανία χρησιμοποίησε το 1993, προκειμένου να εξοφλήσει υποχρεώσεις της αποζημιώσεως διαφόρων κρατών.

Περαιτέρω παρέλειψαν να εγγράψουν στον προϋπολογισμό ως εκκαθαρισμένη την υποχρέωση της Γερμανίας να μας επιστρέψει το κατοχικό δάνειο, ανερχόμενο, κατά διεθνή εκτίμηση του 1955 σε 60 δις ευρώ, βάσει της τιμής του δολαρίου του 1938.

Η παράλειψη αυτή έδωσε δυνατότητα χαρακτηρισμού της χώρας μας ως αναξιόχρεου, διότι διαφορετικά τα 60 δις και οι νόμιμοι τόκοι τούτων, θα υπερκάλυπταν τις δανειακές υποχρεώσεις μας.

Οι συνεχείς παράλογες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως και οι υπερφορολογήσεις των Ελλήνων, που είναι το μόνο έργο της κυβερνήσεως τού ΠΑΣΟΚ, έφεραν τη χώρα στη σημερινή αθλιότητα.

Πλήρης η απονέκρωση τής αγοράς. Αμέτρητα τα καταστήματα και τα διαμερίσματα που προσφέρονται προς ενοικίαση ή πώληση, χωρίς να υπάρχουν ενοικιαστές και αγοραστές.

Συνεχής η αύξηση των προσερχόμενων στα λαϊκά συσσίτια των ενοριών. Δραματική η έκταση της στρατιάς των άνεργων.

Το παρεμπόριο εις τας χείρας των αλλοδαπών ακμάζει στο κέντρο της Πρωτευούσης. Η αστυνομία αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες.

Αδύναμα άτομα δολοφονούνται από κακοποιούς για πέντε ευρώ. Χιλιάδες οι αστυνομικοί στη διάθεση των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των μελών της οικογενείας τους. Ανύπαρκτη η στοιχειώδης ασφάλεια στις επαρχίες.

Μετά την κατάργηση της Αγροφυλακής από το ΠΑΣΟΚ. αλλοδαποί και αθίγγανοι κόβουν καρποφόρα ελαιόδεντρα και πωλούν την ξυλεία τους για θέρμανση.

Ενώ άλλοι επιπίπτουν σε ελαιοπερίβολα 100-200 ελαιοδέντρων και κλέβουν τον καρπό τους, δια του οποίου οικογένειες των Ελλήνων ανέμεναν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα δύο ετών.

Το κράτος ευρίσκεται σε διάλυση και αποσύνθεση. Είναι αβέβαιον αν οι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές θα δυνηθούν να εμφανισθούν ενώπιον των ψηφοφόρων τους σε όλες τις περιφέρειες.

Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται διαρκώς, ωσάν αυτός να είναι ο μόνος τρόπος αντιμετωπίσεως της κρίσεως.

Όμως με την πρακτική αυτή, βοηθούσης και της ελλείψεως φαρμάκων, οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τον μάταιον αυτόν κόσμο ταχύτερα.

Βεβαίως, δια τους Υπουργούς της Κυβερνήσεως ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.
Από απάντηση σχετικού ερωτήματος Βουλευτού της Ν.Δ., προκύπτει η διάθεση ποσού 5.803,398 ευρώ για έξοδα 18 ταξιδιών Υπουργών στο εξωτερικό, διαρκείας 24 ωρών έκαστο.

Στο μεταξύ η Δικαιοσύνη, στην οποία ο λαός αποθέτει πάντοτε την ελπίδα προστασίας του, αδρανεί η συμπεριφέρεται ως θεραπαινίδα μιας αχρείας εκτελεστικής εξουσίας. Νομιμοποιεί το υπερβολικό παράβολο, για να προσφύγει ένας φορολογούμενος στη διοικητική Δικαιοσύνη. Όπως και το παράβολο των 150 ευρώ για την καταμήνυση μιας πράξεως διωκόμενης αυτεπαγγέλτως.

Δηλαδή δεν αρκεί που σε κλέβουν, πρέπει να πληρώσεις και 150 ευρώ για να καταγγείλεις την κλοπή.

Οι 36 νεκροί των εμπρησμών της Ηλείας αδυνατούν να αντιδράσουν από το υπερπέραν στον κίνδυνο παραγραφής των εις βάρος τους πράξεων δια της συγκεντρώσεως, όλων των δικογραφιών σε μια Ανακρίτρια.

Και εκείνοι που στοιχημάτισαν στη χρεωκοπία της χώρας απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα αγαθά, εκ τής καταπτώσεως των 008, έστω και αν ευνοήθηκαν από πρωθυπουργικές δηλώσεις. Αίσχος!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Επί των αποφράδων ημερών μας δεν διακυβεύεται μόνον η ύπαρξις του νεοελληνικού κράτους, αλλά η "συνέχεια" του τρισχιλιετούς ελληνικού πολιτισμού μετά των βασικών αυτού χαρακτηριστικών δηλ. την ευφυή και επαγωγικήν, δι' ελευθέρους, γλώσσαν του... και την ανθρωπιστικήν αρετήν του, προστάτιδα δύναμιν όλων των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι αυτα ειναι μονο η αρχη,ηδη στη τηλεοραση αρχισαν σιγα σιγα να το λενε:ξερετε τι ερχεται;πρεπει να εκπαιδευτουμε για αυτο που ερχεται,αυτο που ερχεται θελει ειδικη αντιμετωπιση και αλλα τετοια.Γι αυτο θελουν και να μαντρωσουν και τους μεταναστες αλλα αυτα ειναι ψιχουλα μετρα...Φοβαμαι πως οταν ερθει η ωρα που "θα ξεσηκωθει το ρεμπελο" θα βρει ως συνηθως τους υπευθυνους φευγατους στα ελικοπτερα και ο καθενας θα πρεπει να υπερασπισει το σπιτι του.

    Καποια στιγμη θα τελειωσουν τα εκτροπα και τοτε η ανορθωση της χωρας θα εξαρταται απο τι θα παραλαβει.Θα παραλαβει ερειπια και θα χρειαζονται 40 χρονια φτου κι απ την αρχη;γιατι το σημειο εκκινησης σηματοδοτει και το χρονο του τερματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαλε ακομη 6-7 χιλιετηριδες ! και...συνεχισε να βαζεις ...

    Παρακολουθης τα ευρηματα των τελευταιων 20 χρονων ; Η Αρχαιο-λογια ΔΕΝ ΨΕΥΔΕΤΑΙ .
    Δεν ειμαστε χθεσινοι ουτε προχθεσινοι .
    Ειμαστε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και γι' αυτο και μας δινεται η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΘΕΙ στον Ανθρωπο , να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ , που ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΟΙΞΑΜΕ .Δεν ειναι τυχαιο , αλλωστε τιποτα δεν ειναι , που ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ , ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΑΤΡΑ , ΠΑΝΤΟΥ .
    Η Ιστορια ειναι δικια μας . Μονο εμεις εχουμε Ιστορια . Οι αλλοι περαστικοι ειναι .
    Καλη δυναμη Καλη Λευτερια .

    Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]