Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσοχή - Σήμερα λήγει η προθεσμία διαγραφής δεδομένων στο Google, αλλά στην Ελλάδα...


Ειδησεογραφικό ιστολόγιο Prison Planet με πληροφορίες από το ιστολόγιο Daisy Luther και το ιστολόγιο Η Διαδρομή

Πληροφορούμε τους χρήστες του διαδικτύου ότι από σήμερα αρχίζει να ισχύει η νέα "πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων" της Google. H εταιρεία έχει επιχειρήσει να καθησυχάσει τους χρήστες των υπηρεσιών της, χαρακτηρίζοντας τη νέα πολιτική της ως "πρακτική", αφού εκλαμβάνεται ο κάθε χρήστης του GMail, του Βlogger και του ως μια ταυτότητα. Στην πραγματικότητα, όλες οι σελίδες που έχετε επισκεφθεί στο ΥοuTube, η αλληλογραφία σας μέσω GMail και ο,τιδήποτε ψάξατε μέσω Google Search θα ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο προφίλ χρήστη.

Η αλλαγή αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι ο,τιδήποτε επισκεφθήκατε ή ψάξατε θα συμπεριληφθεί σε αυτά τα δεδομένα χρήστη της Google.

Μια καλή συμβουλή θα ήταν να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας σήμερα, χωρίς αναβολή. Διαφορετικά, θα παραμείνει επ' αόριστον στα αρχεία της Google. Aκολουθήστε αυτά τα βήματα.

Στη συνέχεια, διαγράψτε το ιστορικό των σελίδων που επισκεφθήκατε στο YouTube. Στη σελίδα αυτή θα βρείτε οδηγίες.

Επίσης, όσοι από εσάς έχετε σελίδα στο Facebook θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε περιθώριο 30 ημέρες (μέχρι τις 30 Μαρτίου) να σβήσετε οποιαδήποτε δεδομένα δεν επιθυμείτε να μείνουν μόνιμα στα αρχεία του Facebook, αφού στις 30 Μαρτίου γίνεται υποχρεωτική η χρήση του "Timeline". Στα δεδομένα αυτά συμπεριλαμβάνονται, εκτός από φωτογραφίες, οποιεσδήποτε αναρτήσεις κάνατε, καθώς και όσα σχόλια αφήσατε ή σας άφησαν.

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε κάποιες συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε τη σελίδα σας στο Facebook λιγότερο "αποκαλυπτική".

Τέλος, θα πρέπει να έχετε υπ' όψιν σας ότι η διαγραφή αυτών των δεδομένων δεν συνεπάγεται ότι θα εξαφανιστούν εντελώς ή ότι κάποιοι δεν τα έχουν ήδη στη διάθεσή τους. Όλοι ξέρουμε ότι το διαδίκτυο είναι, όπως έχει πει κάποιος, "η σύγχρονη εκδοχή της αιωνιότητας". Παρ' όλα αυτά, η διαγραφή που σας προτείνουμε θα δυσκολέψει τον συνηθισμένο (και όχι πολύ ψαγμένο) αδιάκριτο που ίσως να θέλει να ανακαλύψει κάποια πράγματα για εσάς, σε μια φάση όπου τα δεδομένα της δραστηριότητας των χρηστών Gmail, Blogger και YouTube θα είναι λιγότερο προστατευμένα.

Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε κι έτσι, οι "αρμόδιες αρχές" κινήθηκαν πιό γρήγορα και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα διαγραφής προσωπικών μας στοιχείων, όπως γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, ακόμη και στην... Ουγκάντα.

Όπως λέγαμε και πριν από λίγες εβδομάδες, φαίνεται ότι εδώ το φακέλλωμα και το φίμωμα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις άλλες χώρες.

Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες όπως δίνονται παρακάτω.

Tα βήματα είναι τα εξής:

ΒΗΜΑ 1. Μετάβαση στην αρχική σελίδα της Google και κάντε σύνδεση στο λογαριασμό σας. Πάνω δεξιά που φαίνεται το Mail σας πατήστε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας. Κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις λογαριασμού" όπως παρακάτω.

ΒΗΜΑ 2. Στη συνέχεια βρείτε την ενότητα που οναμάζεται " Υπηρεσίες " και θα δείτε έναν σύνδεσμο "Προβολή, ενεργοποιήση και απενεργοποιήσετε του ιστορικού ιστού".

ΒΗΜΑ 3. Τέλος, μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα στοιχεία της αναζήτησή σας, κάνοντας κλικ στο " Κατάργηση όλου του Ιστορικού Ιστού".

Ενώ στη σελίδα του ο Alex Jones πληροφορεί τους αναγνώστες του ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της 1/03 προς 2/03, στο ελληνικό Google, έχουν ήδη καταργήσει την επιλογή "Κατάργηση όλου του Ιστορικού Ιστού"!

Εμείς, ακολούθησαμε τις οδηγίες και δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Δυστυχώς, επαληθεύεται πως στην Ελλάδα δεν κατοικεί πλέον η Δημοκρατία, αλλά ένα πολιτικό εξάμβλωμα.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]