Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μισού χρόνου κρατήσεις θα πληρώσουν 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Αναδρομικά από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα ξεκινήσουν οι περικοπές στις αποδοχές περίπου 70.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο νέο μισθολόγιο. Κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, προβλέπει πως θα τους γίνεται κάθε μήνα αναδρομικά η παρακράτηση των περικοπών που έπρεπε να είχαν γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο, αρχής γενομένης από τη μισθοδοσία Απριλίου (που θα λάβουν στα τέλη Μαρτίου) μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο, σε ισόποσες δόσεις. Οι μειώσεις θα φτάνουν μέχρι και στο 25% των ως τώρα αποδοχών τους.

Με την ίδια υπουργική απόφαση καθορίζονται και τα νέα μειωμένα ωρομίσθια και οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι:

- το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. καθώς και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λαμβάνουν το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στον εισαγωγικό βαθμό της κατηγορίας τους.

- για τη μισθολογική εξέλιξη του ανωτέρω προσωπικού στα μισθολογικά κλιμάκια λαμβάνεται υπόψη χρόνος προϋπηρεσίας μέχρι επτά (7) έτη.

- πέραν του βασικού μισθού, οι ανωτέρω δικαιούνται τα επιδόματα και τις παροχές, που προβλέπονται, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησής τους.

- ειδική μέριμνα για προσωπικό που υπηρετεί κατά την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1-11-2011)

- η απόφαση αυτή ισχύει από 1-11-2011 και από την ημερομηνία αυτή παύει να ισχύει και κάθε άλλη ρύθμιση (υπουργική απόφαση κ.λ.π.) που καθορίζει αποδοχές του με οποιαδήποτε ιδιότητα προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή διάρκεια του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α.

Με τα νέα δεδομένα, τα κατώτατα όρια ημερομισθίων, ωρομισθίων και μηνιαίων μισθών στο δημόσιο διαμορφώνονται ως εξής:

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΕΣΥ
Επισημαίνεται ότι το μηνιαίο ποσό, ως αποζημίωση εφημεριών για Συντονιστές Διευθυντές και Διδευθυντές που ασκούν τα καθήκοντα του βαθμού τους και υπηρετούν σε Νοσοκομεία της Α΄ Ζώνης, διαμορφώνεται από 1-1-2012 σε 965,00 ευρώ.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]