Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όμηροι της άμετρης φιλοδοξίας Βενιζέλου

  • Ο υπουργός Οικονομικών που… ξέχασε τις φορολογικές δηλώσεις

Πολύ φοβούμαι ότι η πολιτική, η οικονομική ζωή (και όχι μόνο) της χώρας τείνει να καταστεί όμηρος της αμετροέπειας και της βουλιμίας του κ. Βενιζέλου για εξουσία.

Ο πλέον αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών των τελευταίων δεκαετιών προκειμένου να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του, να γίνει δηλαδή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να βάλει πλώρη για την πρωθυπουργία, μετέρχεται παντοίων μέσων.

- Πρώτον, στη Βουλή παρακολουθούμε, εδώ και ημέρες, αυτόν τον τραγέλαφο με τις οικονομικές δοσοληψίες των Βουλευτών. Κατ’ αρχήν τι δουλειά έχει ο κ. Βενιζέλος να ελέγχει τους Βουλευτές; Δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα προς τούτο όργανα; Κάθε λίγο και λιγάκι προαναγγέλλει καταστάσεις, οι οποίες φτάνουν πάντα καθυστερημένες, με αποτέλεσμα να συντηρείται μια αρρωστημένη κατάσταση. Με τους χειρισμούς του έχει γελοιοποιήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν μπορεί, επιτέλους, πρώτα να πράττει και μετά να μιλάει;

-Δεύτερον, η Βουλή με αποκλειστική σχεδόν ευθύνη του κ.Βενιζέλου έχει μετατραπεί σε μια βιομηχανία παραγωγής νομοθετημάτων τις λεπτομέρειες των οποίων μόνον οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν. Σε τέτοιες καταστάσεις γίνονται διευθετήσεις τις οποίες μαθαίνουμε κατόπιν εορτής και όταν είναι πλέον αργά.

-Τρίτον, το Υπουργείο του κ. Βενιζέλου παίζει με την αγωνία και τον πόνο εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, που βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης, όταν έτσι στο πόδι προαναγγέλλει «κούρεμα» των ιδιωτικών δανείων. Έτσι, χωρίς καμιά στοιχειώδη προετοιμασία. Πρόκειται για πολιτικαντισμό με χαρακτηριστικά …μαυρογιαλούρου.

-Τέταρτον, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επιδίδεται σ΄ ένα επικίνδυνο παιχνίδι σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άλλα λέει τη μια μέρα, άλλα την επομένη με αποτέλεσμα κανένας, εκτός ίσως από ορισμένους τυχερούς, να ξέρουν τι πραγματικά προτίθεται να κάνει. Δεν αντιλαμβάνεται τι ζημιά κάνει ή απλώς τον εξυπηρετεί αυτή η αβεβαιότητα;

-Πέμπτον, προκαλεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Επισημαίνω, μόνο τούτο από το χθεσινό παραλήρημά του: «τον πρώτο λόγο τον έχει το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που όντως πικράναμε αλλά αυτό έγινε στο όνομα της πατρίδας». Πρόκειται για τον ορισμό της καθεστωτικής νοοτροπίας!

- Έκτον, …ξέχασε τις φορολογικές δηλώσεις, σε μια στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ. Η υποβολή τωνφορολογικών δηλώσεων, έπρεπε να είχε ξεκινήσει μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι χθες δεν είχαν εκτυπωθεί ούτε τα έντυπα ούτε τα φυλλάδια των οδηγιών. Τις θυμήθηκαν ύστερα από ερωτήσεις δημοσιογράφων και ύστερα από τον σχετικό πανικό μετέθεσαν την υποβολή τους για τον … Ιούνιο προφανώς επειδή έχουμε τόσο δημοσιονομικό πλεόνασμα που δεν χρειάζεται να βιαστούμε να πληρώσουμε φόρο εισοδήματος

Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός στη θέση και με το ….έργο του κ.Βενιζέλου θα ήταν περισσότερο προσεκτικός. Όμως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θεωρεί τον εαυτό του ..προορισμένο να ..σώσει τη χώρα!

Αν κρίνουμε από τον τρόπο που τη… σώζει τους τελευταίους μήνες, ο ελληνικός λαός μάλλον θα του απαντήσει ότι δεν θέλει άλλη... σωτηρία!

ΚΡ

ΥΓ. Δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για τον κ.Παπουτσή, τουλάχιστον ,όμως,παραιτήθηκε από Υπουργός όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ο κ.Βενιζέλος, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αγωνίζεται νυχθημερόν για να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλεύεται τη θέση προς άγραν ψήφων από το κομματικό ακροατήριο. Δείγμα και αυτό του πολιτικού ανδρός.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η μεγαλύτερη εκδίκηση του ζαβού προς τον υπονομευτή του είναι ότι εκείνο πρόλαβε να γίνει ο τελευταίος πρωθυπουργός. Ό,τι και να κάνει ο Βενιζέλος πια παραλαμβάνει μια γερμανική επαρχία και το πολύ πολύ να είναι Έπαρχος της σφαλιάρας. Στη θέση του ούτε θα έμπαινα στον κόπο να διεκδικήσω τέτοια θέση, αλλά όπως πολύ σωστά σχολιάζεις, δείγμα πολιτικού ανδρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ορε ο μπενιτο μπενι του μπενι σαν καλος συνταγματαρχης και παπαρολογος και πολυ καλος γκεμπεληστας στο λογο και στα εργα ειναι δυνατον να αφηνε την διοικηση της συνταγματαρχιας και να μην αναλαμβανε να διοικηση την επαρχια του 4ραιχ που δημιουργισε μαζει με την κομανετσι και τον πρακτορ των αμερηκανογαλογερμανων αφου εχει προγραματιστει σε καπια φασει να γινει επαρχος σε σενα ειναι λαε να τελιωσεις τα σχεδια τους δεν τους ψηφιζω βλαξ ποως εγω ο βλαξ τους ψηφιζα τι την κομανετσι τορα καμενο κα τους καψω καψτετους και εσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]