Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαρωτική νίκη του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας

Σαρωτική νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, ξεπερνώντας μάλιστα το ψυχολογικό όριο του 60%.

Με καταμετρημένο πάνω από το 37.5% των ψηφοδελτίων, υπέρ του Πούτιν ψήφισε το 63,77%, με τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ να τον ακολουθεί με 17,25%.

Την τρίτη θέση κερδίζει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ με 7,29% και τέταρτος έρχεται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος, με το 7,19%. Τελευταίος ο πρόεδρος της "κεντροαριστερής""Δίκαιης Ρωσίας" Σεργκέι Μιρόνοφ με 3,71%.

Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο με εκλογικό θρίαμβο από τον πρώτο γύρο - πράγμα που είχε φανεί ήδη από τα exit polls των εταιρειών VCIOM και FOM.

Με την ανακοίνωση των exit polls, οι οπαδοί του Πούτιν ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μόσχας για να πανηγυρίσουν τη νίκη του. Ο ίδιος δήλωσε χθες το βράδυ ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών του που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κρεμλίνο ότι κέρδισε "σε μία δίκαιη μάχη", ενώ ευχαρίστησε τους ρώσους ψηφοφόρους που δεν άφησαν να "καταστραφεί το ρωσικό κράτος".

"Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία", είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε απευθείας η ρωσική τηλεόραση. "Κερδίσαμε σε μία δίκαιη και ανοιχτή μάχη", πρόσθεσε.

"Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν ‘ναι’ στη μεγάλη Ρωσία", συνέχισε ο Πούτιν, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Οι ψηφοφόροι μας μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για ανανένωση και των πολιτικών προκλήσεων, στόχος των οποίων είναι να καταστρέψουν το κράτος μας", επεσήμανε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η αντιπολίτευση. "Δεν θα περάσουν!", υπογράμμισε.

Ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της χώρας είχε διατελέσει ξανά Πρόεδρος από το 2000 μέχρι το 2008. Στη συνέχεια έμεινε για 4 χρόνια στην πρωθυπουργία, καθώς λόγω του Συντάγματος δεν μπορούσε να είναι πρόεδρος για τρεις συνεχόμενες θητείες.

Πλέον διαδέχεται τον σημερινό πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος του "ζέστανε" τη θέση.


Ο Πούτιν συγκινημένος ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του:



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προχώρα Βλαδίμηρε και κάνε αυτό που πρέπει. Αφού διεκδίκησες όλα τα ρώσικα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που είχαν ξεπουλήσει σε στυλ fast track (καλή ώρα) στους Αμερικανοεβραίους οι πουλημένοι προκάτοχοί σου και έδιωξες τις πολυεθνικές, κρατικοποιώντας όλο τον πλούτο της χώρας σου, σου έστειλαν τους δήμιους του ΔΝΤ και τους έδειξες την πόρτα. Αφού σου έριξαν λάσπη για νοθείες στον πρώτο γύρο, αφού σου έστειλαν "εξεργμένους" ελπίζοντας ότι θα ξεσπούσε καμιά "ρωσική άνοιξη", αφού δοκίμασαν να σε σκοτώσουν, τώρα πήραν την απάντησή τους. Συνέχισε να πηγαίνεις τη χώρα σου μπροστά και μην ακους κανένα. Εμείς απλώς θα ζηλεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]