Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς ο Γκάντι προέβλεψε την καταστροφή της Ελλάδας

Λίγο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λίγο πριν τη δολοφονία του ο Μαχάτμα Γκάντι έδωσε στον εγγονό του ένα χαρτί με τα επτά αμαρτήματα του κόσμου που όλοι θα ‘έπρεπε να αποφεύγουμε για να έχουμε ένα καλύτερο κόσμο.

Τα αμαρτήματα που εάν δεν τα αποφύγουμε δυστυχώς η κοινωνία μας θα καταστραφεί. Και σε αυτό ο Γκάντι ήταν απόλυτος. Και ποια είναι κατά τον Γκάντι τα δύο σπουδαιότερα αμαρτήματα που μπορεί να καταστρέψουν μια κοινωνία και μια χώρα; «Ο πλούτος χωρίς μόχθο και εργασία» και «Η πολιτική χωρίς αρχές»

Όχι, σας διαβεβαιώνω ότι ο Γκάντι αποκλείεται να προείδε 70 χρόνια πριν το πώς θα κατέληγε η Ελλάδα του 21ου αιώνα και ποια θα ήταν τα αίτια της καταστροφής. Όμως καλύτερη ανάλυση των αιτίων της σημερινής Ελληνικής κρίσης από αυτή του Μαχάτμα Γκάντι δεν έχω διαβάσει. Γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει τα τελευταία 40 χρόνια την Ελληνική πραγματικότητα είναι ακριβώς τα 2 σπουδαιότερα αμαρτήματα κατά Γκάντι.

«Ο πλούτος χωρίς μόχθο»

Από το 1980 μέχρι το 2010 οι Έλληνες "έφαγαν" 400 δισ. ευρώ δανεικά και άλλα 300 δισ ευρώ δωρεάν επιδοτήσεις. Δηλαδή ποσά ύψους 230 χιλιάδων ευρώ ανά οικογένεια (!!!) Και αυτόν τον πλούτο τον απέκτησαν οι Έλληνες με το λιγότερο δυνατό μόχθο (ή μάλλον μοχθώντας όπως πάντα στις ταβέρνες και στα κέντρα διασκέδασης - εκτός ίσως κάποιων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα).

«Η πολιτική χωρίς αρχές»

Το πώς πολιτεύτηκαν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το πόσο λαΐκισαν και το πόσο διέφθειραν τους ψηφοφόρους προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία, επιτέλους το έχει καταλάβει και εμπεδώσει και ο τελευταίος Έλληνας.

Πέτρος Δίπλας
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

22 σχόλια :

  1. συγνώμη φίλε αλλά είσαι τελείως λάθος! τα λεφτά τα έφαγαν τα λαμόγια τηςπολιτικής και κάποιοι λιγοστοί παρατρεχάμενοι τους!ο ελληνικός λαός πάντα δούλευε και πάντα πληρωνόταν χαμηλότερα από όλους τους άλλους ευρωπαίους!επιτέλους! μην είστε ανθέλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ....

    ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ , ΤΡΕΧΑΝΕ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ .

    ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΣ ΧΡΕΟΝΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΤΕΣ.

    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΕΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

    ΜΑ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΑ ΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ
    ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ .

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΘΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λοιπον δεν τα φαγαμε μαζι ρε μεγαλε το σκυλολοοι τα εφαγε εγω δουλευω και πολη ελληνες για πολυ λιγα παντα διακοπες γιατι να μην πηγαιναμε να ξεκουραστουμε και δεν καναμε και καμια ασωτη ζωη για κυτα γυροσου τους πολητικους μετα 81 τι περιουσιες φτιαξαν απο τις λαμογες αμυθετες 1 τσοχας 2 το θειο βρεφος που εχει εξαφανηστι η ρουσαπ ο γιος του ταχυδρομου η βουλγαρα η κουφαλα κκαι να μην συνεχησω να γραφο κιαλους το μπομπολησταν το κοκαλησταν και ποσοι που ξερουμ ε συνεργατες παπαπ και μπασταρδοπουλοι ολοι μαζι τα φαγαν και εσυ και εγω σκασε μακακα και πληρωνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. E, όχι και ανθέλληνες ρε φίλε! Σωστά τα λέει ο Πέτρος Δίπλας, απολύτως σωστά! Το 45% που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ ανελλειπώς, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ! Και το υπόλοιπο 35-40% της ΝΔ απλώς ακολουθούσε, κραυγάζοντας εναντίον του...45%! Η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο! ΔΙΕΦΘΑΡΗΚΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Κι ας αφήσουμε τις κλάψες κατα μέρος! ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΠΕΙΡΑΜΕ, ΘΥΕΛΛΕΣ ΘΕΡΙΣΑΜΕ! Πιο απλό δε γίνεται! Τώρα μπορούμε να τους κρεμάσουμε όλους αυτούς που μας διέφθειραν, αλλά ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ την αυτοκριτική μας ως Εθνος! Τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παιδια νομιζω η αληθεια ειναι καπου στη μεση.απλα σε λιγο καιρο οσοι απο μας απλα σουσαν χωρις στερησεις αλλα και λουσα θα καταληξουμε φτωχοι σε μια ξεζουμισμενη χωρα και οι κυριοι που φαγαν τα πολλα στις εξωτικες παραλιες με τα εκατομυρια.απο την αλλη εγω που δεν χρωσταω σε καμια πουτανα τραπεζα και δεν απλωσα ποτε τα ποδια μου εξω απο το παπλωμα μου τι φταιω ο μαλακας που οι μισοι σε αυτο το μπορδελο ειναι ηλιθιοι και ετοιμοι να ψηφισουν παλι τους κλεφτες-προδοτες-ψευτες-αλητες-πουλιμενους.καρκινο σε ολους τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιός πλούτος χωρίς μόχθο, ρε παιδιά; Στο δικό μου περίγυρο μόνο μόχθο χωρίς πλούτο βλέπω. Χρόνια τώρα δουλεύουμε, διακοπές κάναμε πάντα ο ένας φιλοξενούμενος του άλλου στα πατρικά χωριά, με ζόρι σπουδάσαμε τα παιδιά μας και τώρα που έπρεπε να πάρουμε μια ανάσα γιατί θα έβρισκαν κι αυτά μια δουλειά, χάνουμε και τη δικιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ, ΤΑ ΔΕ ΨΥΧΟΥΛΑ Ο ΛΑΟΣ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30 - 40 ΧΡΟΝΩΝ .

    Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ( ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ) ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ , ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ.

    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .

    ΤΑ ΛΑΘΗ , ΕΙΤΕ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ , ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ .

    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΟΥΣ .

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ , ΜΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειναι γεγονος οτι αυτος ο λαος βρισκεται σε διαρκη και καθολικη κριση ηλιθιοτητας εδω και 20 χρονια και μαλιστα οικιοθελος.το κακο ειναι οτι ακομα και τωρα οι περισσοτεροι απλα δεν θελουν να ανοιξουν τα ματια.θα μαθουμε συντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι και δούλευε ο ελληνικός λαός (αγχωμένος με την ψυχή στο στόμα για τη γρήγορη προτεινόμενη, αλα USA, επιτυχία,χρεωμένος και σημαδεμένος στις τράπεζες για ένα καλλίτερο οικονομικό αύριο που εφαίνετο πιθανό με τις σειρήνες των προτύπων που όλη η κομματική σκηνοθεσία συλλήβδην διετυμπάνιζε)
    Ακολούθησε το ξεπούλημα των ΜΜΕ που επρότειναν το ανόητο-βλακώδες-ωχαδερφιστικο-ροζ-εκμαυλιστικό υπερκαταναλωτικό ζητούμενο, που το μόνο που προωθεί είναι να αδιάζη τις τσέπες και να φορτώνη βλακεία.
    Μετα ήλθε το άνοιγμα των συνόρων με την συντριβή των αμοιβών αλλά και της υγείας και ασφάλειας των Ελλήνων κλπ κλπ κλπ.
    Ολα αυτά συνέτειναν ώστε ο πολύς κόσμος- πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν τα λαμόγια- να δουλεύη μεν, στα γραφεία και στο υπερεξογκωμένο μεταπρατικό εμπόριο, να μη παράγη όμως κάτι ανταγωνιστικό και όλα να εισάγονται και να πυροδοτούν ιδιωτικό και δημόσιο χρέος.
    Ο λαός δεν είναι οικονομολόγος για να καταλαβη τι του "έστησε" το πολιτικόοικονομικό συστημα,που όλα τα έβλεπε καλώς με φιέστες,χρηματιστήρια,ολυμπιακά κλπ, έτσι η ευθύνη του "συστήματος" είναι τεράστια και ιστορικά μοναδική και αυτό πρέπει να δειχθή συντριπτικά στις κάλπες, μόνο έτσι θα υπάρξη τουλάχιστον κάθαρσι και λαική αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέχεια τις ίδιες μπούρδες διαβάζω!Τα λεφτά τα φάγανε οι φραγκάτοι και η νομενκλατούρα των εργατοπατέρων. Κοντά τους και διάφοροι μεσαίοι απατεώνες με θαλασσοδάνεια κλ.π. Ο λαός μπήκε στο λούκι του λάϊφ στάϊλ, και στην αμορφωσιά και πλακώθηκε στις πιστωτικές και στο τσάμπα γλεντομάνι,αφήνοντας και κουλτούρα και επάγγελμα στην άκρη.΄Ολοι οι εργάτες γίνανε εργολάβοι και αφήσανε τους Αλβανούς πρώτα και μετά και τους ρέστους λάθρο- να αρπάξουν όπως-όπως τις παραγωγικές διαδικασίες.
    Ε,τώρα λοιπόν αυτός ο λαός που ψήφιζε και ψηφίζει Πράσινους και Βένετους, όπως ακριβώς και στο Βυζάντιο, πληρώνει όχι μόνο τις δικές του πιστωτικές και τα δάνεια αλλά και τα δικά τους φαγωμένα που τάχουνε οι φραγκάτοι φυτέψει εκτός Ελλάδος.
    Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
    Δεν φταίει ο λαός.Φταίνε αυτοί που τον μαστουριάσανε με το μπανιστήρι, το τζόγο,την αμορφωσιά και του κλέψανε την έννοια της Πατρίδας,που τώρα που την χρειάζεται,την έχει γραμμένη στ αρχίδια του γιατί κατάντησε σε μεγάλο,τεράστιο ποσοστό,ένας λαός-μαλάκας.
    Τώρα,αν κοντά στο τέλος του, την ώρα που θα τα φτύνει κανονικά,την ακούσει και ξυπνήσει και τους πάρει φαλάγγι, θα σωθεί. Αν όχι, τον περιμένει ένας τεράστιος ομαδικός τάφος,τελεία.
    Όλα τα άλλα, είναι παραμύθια της Χαλιμάς, εδώ υπάρχουνε προδότες που πρέπει να κρεμαστούνε, ή απάτριδες παρίες ζαλισμένοι που πρέπει να αυτοκτονήσουνε.
    Η ιστορία θα το τρέξει το ζήτημα πολύ σύντομα.Όμως,λαός δίχως ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ δίχως να είναι εθνίκι και χαζοελληνάρας,αλλά αληθινός ΕΛΛΗΝΑΣ, λαός τέτοιος λοιπόν,που έχει δηλητηριάσει τις ρίζες του δεν έχει μέλλον.
    Λυπάμαι που τα βλέπω και τα γράφω έτσι,ένας απλός συμπατριώτης σας είμαι,αλλά πονάω κι εγώ και βλέπω να έρχεται το τέλος ενός ολόκληρου εθνικού πολιτισμού και κλαίω μέσα μου.
    Και καμιά φορά,κι απέξω μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το θεμα ειναι οτι με ξενα κολυβα μνημονευαν αλλοι.Ειναι σωστο το αρθρο.Τον καιρο που ολοι ζουσαν με μετρα και σταθμα πανω απο τις δυναμεις τους τα ξεχασαμε.....το παιζαμε ολοι φιρμες,και τις επιδοτησεις που επερνε ο καθε ασχετος και ενω ολοι τα ξεραμε αλλα δεν μιλουσαμε τωρα θα τις πληρωσουμε ολοι μαζι. Το 90% των Ελληνων ετσι ζουσαν. Το υπολοιπο 10% ισως να μην τα εκανε αλλα οταν βλεπεις και δεν μιλας ανακατευεσε και εσυ με τα πυτουρα μεχρι να σε φανε οι κοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κ.Διπλα,

    θα αναφερω μερικα ερωτηματα πολυ απλα για να συλλογιστειτε και εσεις ο ιδιος αν ισχυουν αυτα που λετε!
    Αφου ανα οικογενεια ποσά ύψους 230 χιλιάδων ευρώ διανεμηθησαν την τελευταια 30-ετια τοτε γιατι μεχρι σημερα εχουν αυτοκτονησει 2.000 συνανθρωποι μας μεσα σε 2 χρονια?
    -Γιατι το 25% των Ελληνων ζει κατω απο το οριο της φτωχειας?
    -Γιατι μεχρι σημερα εχουν κλεισει δεκαδες χιλιαδες επιχειρησεις με τοση -υποτιθεται για εσας- ρευστοτητα?
    -Γιατι ο Ελληνας με τοση ρευστοτητα δεν καταναλωνει και πηγαινει στην Εκκλησια για συσσιτιο?
    -Γιατι τα παιδια λιποθυμουν στα σχολεια?
    -Γιατι οι ζητιανοι και οι αστεγοι ελληνικης καταγωγης αυξανονται?
    Αρα τα ποσα ,στα οποια αναφερεστε,δεν εχουν διανεμηθει ισομερως!
    Διοτι αν ειχαν οντως μοιρασθει ισομερως δεν θα βιωναμε ολα τα παραπανω που προανεφερα! Επιπλεον,
    -εχετε ξεχασει το σκανδαλο του Χρηματιστηριου οπου 90 δις ευρω εκαναν φτερα (λεφτα του κοσμακη),
    -εχετε ξεχασει τις αμυντικες δαπανες για τις οποιες χρυσοπληρωνουμε τους νατοϊκους μας συμμαχους,
    -εχετε ξεχασει τα δεκαδες σκανδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΑΕ και το γεγονος οτι μονο ενας (Κοσκωτας) μπηκε στη φυλακη,
    -εχετε ξεχασει την οικονομικη -και οχι μονο-ζημια της Ελλαδας απο το παραεμποριο και την λαθρομεταναστευση,
    -εχετε ξεχασει τις κρατικες επιχορηγησεις που λαμβανουν τα κομματα εδω και 40 χρονια-μεχρι και σημερα-οταν ο κοσμος σημερα πειναει,
    -εχετε ξεχασει την γραφειοκρατεια, που εξαιτιας της οποιας, κανενας σοβαρος επιχειρηματιας δεν προκειται να επενδυσει στην Ελλαδα,και οχι μονο αυτο,αλλα και το γεγονος οτι ελληνικες επιχειρησεις εγκαταλειπουν την Ελλαδα και τρεχουν στα Βαλκανια για δικα τους κερδη και μονο, ενω ο Ελληνας μενει ανεργος,
    -εχετε ξεχασει οτι χρηματα φαγωθηκαν αλλά όχι από όλους κι όχι το ίδιο.Εντός συστήματος διακινήθηκαν, με το πολιτικό χρήμα που μετά γίνεται κρατικό και δημόσιο, επιχορηγήσεις , επιδοτήσεις και εκμαυλίζει συνειδήσεις, αλλάζει προοπτικές, κάνει τους αγρότες υπαλλήλους, τους υπαλλήλους βαποράκια, το δημόσιο εχθρό, σάπιο , διεφθαρμένο,
    -εχετε ξεχασει να αναφερθειτε στην υπερφορολογηση,στην ακριβεια και στους χαμηλους μισθους που λαμβανει ο Ελληνας σε σχεση με τους Ευρωπαιους και η ψαλιδα εδω και 20 χρονια αυξανεται εις βαρος των εισοδηματων.
    -εχετε ξεχασει τις "αναθεσεις" εργων στη Siemens που κοστισαν τεραστιες ζημιες στο Ελληνικο Δημοσιο
    -εχετε ξεχασει τις υπερκοστολογησεις εργων των Ολυμπιακων Αγωνων!!

    Εχετε ξεχασει ομως ακομα περισσοτερα!!
    Οι αποψεις σας ειναι ειναι επικινδυνες!Γιατι ομως ανατρεξατε στον Γκαντι? Ο Δημοσθενης σας πεφτει λιγος??Διαβαστε λοιπον:

    "Δειτε,λοιπον,τους πολιτικους αυτους,απο τους οποιους αλλοι ησαν φτωχοι και εγιναν πλουσιοι και αλλοι εγιναν διασημοι,ενω ηταν αγνωστοι,ενω μερικοι εφτιαξαν σπιτια πιο επιβλητικα απο τα δημοσια κτιρια και οσο μικρυνε η περιουσια του Κρατους,τοσο περισσοτερο μεγαλωνε η δικη τους".

    Δημοσθενης,Γ' Ολυνθιακος

    Δεν σας αρεσει ο Δημοσθενης?
    Διαβαστε και Ισοκρατη:
    "Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι, κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας διότι, έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,την παρανομία ως ελευθερία,την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .

    ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΜΑΣ .

    ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ .

    ΝΑ ΜΗ ΛΥΠΑΣΤΕ ΟΜΩΣ .

    ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ "ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΜΑΘΩΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ .
    ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

    ΑΛΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

    ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ - ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ - ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΕΝ,
    ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ .

    ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ .

    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙ-
    ΝΟΘΕΙ .
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΩ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ .
    ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΧΥ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ .

    ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
    ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ .

    ΑΣ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΝΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΙΝΑ
    ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ .

    ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

    .... HEKTOR .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το "μαζί τα φάγαμε" σίγουρα δεν ισχύει φίλοι μου καλοί και αγαπημένοι. Όμως, και όλοι μας δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών.. Εχουμε τις ευθύνες μας. Και αυτό που λέω δεν αποκλείει φυσικά και όλες τις "συνομωσιολογικές" θεωρίες, γιατί και αρκετές από αυτές ισχύουν... Όμως, αν θεωρήσουμε ορθή την κβαντική θεώρηση των πραγμάτων, κύριοι υπαίτιοι των όσων περνάμε όλοι μας, είμαστε ΕΜΕΙΣ! Με τις σκεπτομορφές που δημιουργούσαμε επί σειρά δεκαετιών.. Δεν γίνεται βρ' αδελφέ, να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί τόσες δεκαετίες και να μην οσμαίνεσαι την μακάβρια μυρωδιά τους... άρα δεν ξέρεις να διακρίνεις και βλέπεις ακατάσχετα τηλεόραση... Αυτά είναι θανάσιμα αμαρτήματα... Όμως επειδή δεν μου αρέσει να κρίνω και να επικρίνω, θα πώ την άποψή μου για το "πώς" θα βγούμε από αυτή την δίνη που εμείς δημιουργήσαμε, βασιζόμενος στις μέχρι τώρα γνώσεις μου.
    Πιστεύω ακράδαντα στην Ελληνική, "χαμένη" παιδεία και στην διατροφή. Αυτό που ο μέγας Ιπποκράτης είπε, παραφράζοντάς το λίγο "ό,τι τρώς είσαι..." Αν μάθουμε πώς να τρώμε σωστά αποκλείοντας 1. κρέας, 2. άσπρη επεξεργασμένη ζάχαρη 3. Λευκό αλεύρι, 4. καφέ, 5. Αλκοόλ και ΓΑΛΑ, θα ξεκινήσει επιτέλους ο οργανισμός μας να αποτοξινώνεται και να σκέφτεται ανθρώπινα... αυτά είναι μόνο μερικά. Μή μιλήσουμε για ποιά λείπουν σήμερα από την διατροφή μας και είναι αναγκαία... Πίνετε ΑΦΘΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟ ΥΔΩΡ!!!!!!!
    Επίσης ας σταματήσουμε να στέλνουμε στα φροντηστήρια τα παιδιά μας... Δεν μας χρειάζονται. Αυτό που μας χρειάζεται, είναι γυμναστική με μέτρο, εκμάθηνση της ελληνικής μουσικής με τα μικροδιαστήματά της που δεν υπάρχουν και δεν ακούγονται πιά παρά μόνο στην γειτονική τουρκία όπου χρησιμοποιούν την γνήσια ελληνική πυθαγόρεια μουσική και εργασία σε δικό μας κήπο για παραγωγή βιολογικών προϊόντων! Ακόμη, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε αντί αλεύρι από στάρι, την Ελληνικότατη ΖΕΑ που κάποιοι για "κάποιο λόγο" αφαίρεσαν ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ από την διατροφή μας!!!Γιατί άραγε;;;;;
    Αυτά εν ολίγοις φίλοι μου.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!!!
    ΚΥΠΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ φίλε δεν ξέρω γράμματα του δημοτικού είμαι και 53 χρονών:

    Πρώτη φορά σε διαβάζω , αλλά δεν τα φάγανε ΌΛΟΙ οι Ελληνες..
    Το Όλοι είναι φασισμός (χωρίς να έχω σχέσει με την αριστερά) μου έτυχε στην Ζωή μου να δω το 1977 και το πρόσωπο της αριστεράς στην Κούβα του Κάστρο, και στην Σοβιετική ενώσει του Μπρέζνιεφ και όχι μόνο ..

    Όταν ήλθα στην Ελλάδα το 1982 μετά από 6 χρόνια σε ένα βαπόρι που ήμουν μούτσος και έχοντας δει σχεδόν όλο τον κόσμο γιατί τότε τα βαπόρια καθόταν στα λιμάνια 30-40 ημέρες δεν υπήρχαν τα μέσα να φωρτοξεφωρτονουν γρήγορα αλλά με μπιγες του ιδίου του πλοίου , είδα έναν Λάο να τρέχει πείσω από έναν που έβγαζε πύρινους λόγους θυμήθηκα τότε την πλατεία της Αβάνας, που έτυχε να ακούω έναν λόγο του Φιτελ Καστρο χωρίς να καταλαβαίνω τι έλεγε και δίπλα μου ο νταβατζής να θέλει να μου πλασάρει μια γκόμενα για να του δώσω το Τζιν παντελόνι που φορούσα..
    Ο Νταβατζής ήταν του κόμματος με χακί στολή και διάφορα γαλόνια και θα καθάριζε να μείνω και έξω μετά της 10 μ.μ που τελείωνε το πάσο για εμάς τους Ξένους.. ΤΌΛΜΗΣΑ να το πω στην γειτονιά μου στο καφενείο με Βάφτισαν δεξιό αμέσως ( εποχές ήτανε πολύ δύσκολες με τα πράσινα και μπλε καφενεία) .. Ήταν ένας λόγος και άρχισα και τους έλεγα το τι θα συμβεί, όχι μαντεύοντας το μέλλων αλλά διάβασα την εποχή Μπατίστα στην Κούβα και την εποχή Κάστρο..

    Έτσι θεώρησα να και θεωρώ τους μεγαλύτερους πραγματικούς επαναστάτες τον ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΏΤΗ όμως τους σκότωσαν νωρίς και το ήξεραν και οι ίδιοι ότι δεν είχαν σχέσει με κυβερνήσεις αλλά με ΛΑΟΥΣ, ελεύθερους Λαούς..

    Ξέρω ότι η ζωή κάνει κύκλους, σήμερα λοιπών το υπάρχων παγκόσμιο κατεστημένο έφτασε στο τέλος του, ΤΟ ΠΆΡΤΙ τελείωσε δυστυχώς για πολλούς η τεχνολογία πρόλαβε τον άνθρωπο άρα θα κουρευτούν ζωές, θα γίνουν τεράστιες πολιτικοοικονομικές συγκρούσεις με πολλά θύματα ξέρω ποιο σύστημα θα επικρατήσει, του νέου ανθρώπου, μας περάσαν τα μικρο τσιπ σε όλους αρχίζοντας δεινοντας μας κινητά και διαδίκτυο , αύριο θα μπουν στα σώμα μας,(σημειώστε είμαι άθρησκος, ΟΧΙ άθεος,και ποιος είμαι εγώ που μπορώ να ερμηνεύσω το τι είναι ΘΕΙΟ ΚΑΙ άγνωστο)

    Έχομε πόλεμο ώστε να γίνει ανακατατάξει σε μια νέα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΖΩΗΣ που ούτε εγώ δέχομαι όμως γιαυτό υπάρχουν οι Ήρωες που όμως θα πρέπει να πεθαίνουν ..

    Με κοριούς οι παρέλασης:

    Με γενετικό ντόπινγκ τα ρεκόρ:

    Με τροποποιούμενα τρόφιμα η τροφή..

    Με Γενόσημα φάρμακα η υγεία:

    Με κομπιούτερ η μόρφωση στην παιδεία:

    Με δορυφόρους και αεροφωτογραφίες η κατασκοπεία και ο πόλεμος :

    ΤΙ ΆΛΛΟ ΥΠΑΡΧΉ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΈΡΟΜΕ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΛΊΓΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ήμουν κόσμιος στο σχόλιο, έγραψα ορθογραφημένα και Ελληνικά, είπα την άποψή μου αλλά φαίνεται δημοσιεύετε μόνο όσα σας συμφέρουν και συμβάλλουν στην αποδόμηση του Ελληνικού κράτους έστω και αν ακούγονται "πατριωτικά" αυτά που κάποιοι γράφουν... αν δεν δημοσιευθεί ξανά το σχόλιό μου, διαγράφω το μπλόκ. Το ελάχιστο που έχω να κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αφου η μαλακια εγινε επιστημη, μας επνιξει η γλυτζα!
    κλειστε τα σχολεία.δεν θα αφησουν κανεναν ζωντανο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο κοσμος δεν εφαγε ΤΙΠΟΤΑ . Οι πραιτωριανοι του συστηματος , μαζι με τους 300+1 , απο το '74 , καταστρεψαν την Ελλαδα , αφου συνχρονως εκαιγαν και τα μυαλα των προβατων .
    Ετσι , σαν Εθνος αφησαμε τον δρομο της Αρετης και πορευθηκαμε της Κακιας .
    Ηθικη ειναι η κριση και αν δεν ΜΕΤΑΝΟΪΣΟΥΜΕ και να γυρισουμε ΠΙΣΩ , αυτο θαναι και το τελος μας .
    Το διαβολοκουτι που βαλαμε σε πρωτη "μουρη" στα σαλονια μας και επειτα και στα υπνοδωματια ! μας διαλυσε πρωτα την οικογενεια και επειτα το ηθος μας .
    Εδω ακριβως ειναι και η ριζα του κακου .

    Ολοι λενε να τους κρεμασουμε . Μαζι σας και εγω . Αλλα πρωτα ομως να "κρεμασουμε" τον ανηθικο ευατον μας , που απο το '74 ψηφισουμε ανηθικους , αθεους , απατριδες , αμορφωτους , κλεφτες , επιορκους , τυχοδιωκτες , τεμπελιδες , λαμογια , γραικυλους και ανθελληνες .

    Ομως... ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ....
    Αν αλλαξουμε εμεις , θα εξαφανιστουν αυτοι .
    Ο Ηρακλης διαλεξε Σοφα και θα υπαρχη , οσο υπαρχη αυτος ο κοσμος . Εμεις διαλεξαμε αντιθετα και αν δεν ΜΕΤΑΝΟΊΣΟΥΜΕ θα ΧΑΘΟΥΜΕ , οπως χαθηκαν τοσες αλλες φυλες . ΟΥ ΜΗ ΓΕΝΗΤΩ .

    ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΕΘΝΗ ΕΛΑΤΤΟΝΟΥΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΕΙΠΕ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΚΑΝΤΙ!!!
    Η ΟΥΣΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΟΥ ΕΙΠΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το χειροτερο αρθρο γεννησε τα ωραιοτερα σχολια.απο τις λιγες φορες αλλα με γεμιζει αισιοδοξια.τιμωρια στην καλπη να τελειωνουμε με τους μαλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αρκετοι λενε οτι εφαγε κ ο κοσμος ! μαλλον για να νιωσουμε ενοχες!! αλλα ο λαος εφαγε τα ψιχουλα!!!!! οι βο(υ)λευτες με τους κουμπαρους, φιλους κ.α. εφαγαν φεταρες (οχι απλα φετες)!!!
    στειλτε τους ολους στα τσακιδια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]