Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντίσταση στα κοράκια

Της Μιχαλούς

Και πριν καλά καλά ρίξουμε το κόντρα ξύρισμα μας και τη χαλάουα μας, άρχισαν τα όργανα, μεγάλοι οίκοι ο ένας μετά τον άλλο, ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, μετά τη δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της, ουσιαστικά μετά τη δεύτερη χρεοκοπία της.

Ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός οίκος UBS, επισημαίνοντας σε έκθεσή του, μας το φτύνει κατάμουτρα ότι «την ώρα που με ‘κούρεμα’ 53,5% στα ελληνικά ομόλογα και ενώ η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από το PSI υπολογίζεται σε 105 εκατ. ευρώ, το πραγματικό όφελος για την Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 27 δισ. ευρώ, γεγονός που αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε ένα μη βιώσιμο μονοπάτι που δεν της αφήνει περιθώρια να ξεφύγει τα επόμενα χρόνια. Είναι πρακτικά αδύνατο να γλιτώσει την έξοδό της από την ευρωζώνη".
Εν τω μεταξύ στη νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η τρόικα εκτιμά ότι ίσως το 2022 θα επιστρέψει στις αγορές.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά», αναφέρει η ανάλυση, όπου σημειώνεται πως μετά την ανταλλαγή ομολόγων, το ελληνικό χρέος υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και αν υπάρξει φέτος ύφεση μόνο 4,2% μπορεί να υποχωρήσει στο 116,5% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 90% το 2030. Φυσικά οι προϋποθέσεις αυτές είναι χέσε ψηλά και αγνάντευε.

Ακόμη τονίζεται πως υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να διακοπεί η πτωτική πορεία του χρέους ή και να αντιστραφεί από διάφορα σοκ. «Βάσει ενός εναλλακτικού, λιγότερου ευνοϊκού αλλά πιο πιθανού σεναρίου, το ποσοστό χρέους το 2020 θα παραμείνει πάνω από το 145% του ΑΕΠ»!!!

Η ανάλυση αναφέρει επίσης ότι το χρέος θα μειωθεί αρχικά μετά το «κούρεμα» των ομολόγων των ιδιωτών, αλλά θα αυξηθεί και πάλι στη συνέχεια στο 164% του ΑΕΠ το 2013 λόγω της συρρίκνωσης της οικονομίας και της ατελούς δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Εφόσον ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή, αποκατασταθεί η ανάπτυξη και υπάρχουν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, θα αρχίσουν οι σταθερές μειώσεις του λόγου του χρέους. Η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει τις καλές πολιτικές έως το 2030 για να μειωθεί το χρέος κάτω από το 100% του ΑΕΠ», σημειώνει η έκθεση.

Εκείνο που ξεχνούν να μας πουν όλοι αυτοί οι προφεσόροι είναι ότι μέχρι να γίνουν οι εκτιμήσεις ο ελληνικός λαός θα τα έχει παίξει

Στο χέρι μας είναι να μην τους κάνουμε τη χάρη.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]