Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

(Ν)τροπολογία για τα χρέη των κομμάτων

Με αυτό το ήθος, το ύφος και θράσος ενεργούν συγκυβερνώντας και εξαναγκάζουν έναν ολόκληρο λαό να πληρώσει την δική τους πολιτική ανυπαρξία και ανικανότητα. Οι ίδιοι που εμπαίζουν βάναυσα τη λογική, που βιάζουν κατά συρροή το Σύνταγμα, που έχουν ανοίξει πόλεμο κατά ενός ολόκληρου λαού, θέλουν να εμφανίζονται ως αδιάφθοροι και σωτήρες!!! Αυτοί, που αδίστακτα αποπειράθηκαν να διαγράψουν τα χρέη των κομμάτων τους, με τροπολογία που αφορούσε την κτηνοτροφία, αντιμετωπίζουν τους Έλληνες πολίτες σαν ζώα προς… σφαγή, την οποία έχουν αναλάβει εργολαβικά και επιθυμούν διακαώς να συνεχίσουν να την επιβάλουν και στο μέλλον.

Στη ρύθμιση προβλεπόταν μεταξύ άλλων διαγραφή ανεξόφλητων τόκων μείωση επιτοκίου από το 8% στο 4% και αύξηση παρακράτησης από το 60% στο 50% της κρατικής χρηματοδότησης εξαιτίας των οφειλών προς τις τράπεζες.

Άρον-άρον και πριν «φουντώσουν» για τα καλά οι αντιδράσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τράβηξαν» πίσω τροπολογία που με σκανδαλώδη τρόπο ρυθμίζονταν τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες που φτάνουν τα 244,2 εκατ. ευρώ.

Στην επίμαχη τροπολογία, που κατατέθηκε πάντως σε εκπρόθεσμο χρόνο στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ολομέλεια και υπογραφόταν από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη και τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Αν. Λυκουρέντζο, προβλεπόταν μεταξύ άλλων η διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων, η μείωση του επιτοκίου στο 4% σταθερό σε σχέση με το 8% που ισχύει σήμερα, ενώ προβλέπεται αύξηση της παρακράτησης από το 60%, που αποτελούσε την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, στο 50% της κρατικής χρηματοδότησης, εξαιτίας των χρεών τους προς τις τράπεζες.

Το εξοργιστικό είναι ότι τα κόμματα μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν στις τράπεζες τα χρέη τους, αλλά απλώς εκχωρούσαν ως εγγύηση στις τράπεζες τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση που τους αναλογούσε, προκειμένου να λαμβάνουν δάνεια, με αποτέλεσμα να υπερχρεωθούν.

Αυτό, ωστόσο, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί το πολιτικό σύστημα είναι η τελευταία παράγραφος της τροπολογίας, η οποία αναφέρεται στην τελευταία δόση του 2011, την οποία και δεν έχουν λάβει ακόμα τα κόμματα.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση από τη δόση αυτή δεν θα γίνει καμία παρακράτηση υπέρ του χρέους προς τις τράπεζες, παρά μόνο θα παρακρατηθούν οι τόκοι. Σε προηγούμενη, ωστόσο, παράγραφο προβλέπεται πως μέχρι τέλος του 2011 οι οφειλές από τόκους διαγράφονται (!), άρα δεν θα παρακρατηθεί τίποτα.

Πάντως, μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν μοιράστηκε η τροπολογία στους βουλευτές και στα δημοσιογραφικά γραφεία, ο επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ Κ. Τασούλας έσπευσε να πει ότι η φράση περί «διαγραφής των ανεξόφλητων τόκων» δεν υπάρχει πλέον στην τροπολογία, ενώ λίγο αργότερα έκανε γνωστό ότι η η επίμαχη ρύθμιση δεν θα συζητηθεί καν στην Ολομέλεια, θα τεθεί και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων, δηλώνοντας την πρόθεση να ερωτηθούν και άλλα κόμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, φαίνεται πως υπερισχύει η άποψη η παρακράτηση επί της κρατικής χρηματοδότησης για τα χρέη των κομμάτων να παραμείνει στα επίπεδα των 60%, όπως ήταν και πριν.

Η ανανεωμένη πλέον τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί εκ νέου σήμερα στη Βουλή, ώστε να συζητηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία, «για πολιτικά κόμματα των οποίων οι δανειακές υποχρεώσεις δεν υπερβαίνουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, οι ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις ανέρχονται στο 20% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης που δικαιούνται, ενώ για πολιτικά κόμματα που οι δανειακές υποχρεώσεις τους υπερβαίνουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, οι ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις ανέρχονται στο 50% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης».

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - Αύξηση το 2011 5,2 εκατ. Ευρώ

H χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2011 ήταν 54 εκ. ευρώ, δηλαδή αυξημένη κατά 5,2 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2010, που ήταν 48,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά μόνον το ΠAΣOΚ και η ΝΔ λαμβάνουν τα 38,8 εκ. ευρώ (21,8 εκ. και 17 εκ. ευρώ αντιστοίχως), ενώ το ΚΚΕ 5,2 εκατ. ευρώ, ο ΛΑΟΣ 4,4 εκ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9 εκ. ευρώ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,8 εκ. ευρώ. Απέσυραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την τροπολογία που ρύθμιζε με σκανδαλώδη τρόπο τα χρέη των κομμάτων.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αφου προκειται για τροπολογια που κατατεθηκε από ΠΑΣΟΚ ΝΔ που κολάει το "τα κόμματα"; ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ; ΤΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη 2η μόλις παράγραφο γράφει: "Άρον-άρον και πριν «φουντώσουν» για τα καλά οι αντιδράσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τράβηξαν» πίσω τροπολογία που με σκανδαλώδη τρόπο ρυθμίζονταν τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες που φτάνουν τα 244,2 εκατ. ευρώ". Δεν το είδες; Ως εκ τούτου, λαμβάνω το σχόλιό σου μάλλον ως άκυρο και κυρίως τους υπαινιγμούς που αφήνεις σε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΑΡΘΡΟ. Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΔΑΝΕΙΟ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ....ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ! ΓΙΟΥΟΥΟΥΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]