Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καρατζαφέρης προτείνει ελεύθερη χρήση όπλου από τους αστυνομικούς


Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για θέματα υγείας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε την αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου οι αστυνομικοί να διατηρούν το νόμιμο δικαίωμα να κάνουν χρήση όπλου ακόμα και σε περίπτωση που δεν έχουν δεχτεί επίθεση.

Παράλληλα ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να λάβει περισσότερα νέα και κυρίως αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να μειωθούν τα περιστατικά της εγκληματικότητας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απάντησε πως «θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους».

Βέβαια, τα παραπάνω αποτελούν ευχολόγια και αβρότητες μεταξύ πολιτικών που γνωρίζουν να ελίσσονται αλλά ελάχιστα έως καθόλου δεν γνωρίζουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους σε περίπτωση αποτυχίας.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα και την έκρηξη που αυτή σημειώνει σε ολόκληρη την χώρα, αλλά κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, πώς θα καταφέρει ο λαλίστατος Χρυσοχοΐδης να την αντιμετωπίσει, όταν ο ίδιος και το κόμμα του φέρουν ακέραιη την ευθύνη της αύξησης των λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην αύξηση του εγκλήματος; Θα προτιμήσει, δηλαδή, ο κύριος Χρυσοχοΐδης να στείλει τους αστυνομικούς προς την αντιμετώπιση του εγκλήματος (οργανωμένου ή όχι) και δεν θα τους παρατάξει μπροστά στο Σύνταγμα; Προφανώς, τόσο ο κύριος Καρατζαφέρης όσο και ο κύριος Χρυσοχοΐδης ψεύδονται εάν ισχυρίζονται κάτι τέτοιο κι αυτό επειδή και οι δύο είναι υπέρ της προστασίας των πολιτικών και όχι των πολιτών.

Όσον αφορά, την πρόταση προς τον κ. Χρυοχοΐδη από τον κύριο Καρατζαφέρη, περί οπλοχρησίας εκ μέρους των αστυνομικών, ίσως θα ήταν καλύτερα εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σκεφτόταν πολλές φορές την πρόταση πριν την εκστομίσει. Κι αυτό, επειδή, γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος πως το επίπεδο εκπαίδευσης των αστυνομικών στην χώρα μας, δεν ξεπερνά το επίπεδο εκπαίδευσης κορασίδων εσώκλειστων σε καθολικό μοναστήρι… Οι αστυνομικοί (οι περισσότεροι) δεν είναι σε θέση να στοχεύσουν, πόσο δε μάλλον να επιτύχουν στόχο που τους απειλεί. Επιπλέον, μήπως θα έπρεπε να γίνονται συνεχή ειδικά ψυχοσωματικά τεστ, καθώς και τεστ νοημοσύνης σε όσους εισάγονται στις σχολές Αστυνομίας; Διαθέτουν οι σημερινοί ένστολοι αστυνομικοί την ψυχολογία, την αυτοσυγκράτηση και το σθένος να χειρίζονται όπλο;

Καλό θα ήταν, γενικότερα, πριν προτείνουν κάτι οι πολιτικοί αυτής της χώρας, να έχουν αντίληψη σφαιρική και όχι τυπική επί του αντικειμένου που καταθέτουν τις προτάσεις τους. Έχει αναρωτηθεί, άραγε, ο κύριος Καρατζαφέρης, πως θα αντιδρούσαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εάν τους δινόταν η δυνατότητα να κάνουν και χρήση του όπλου που φέρουν;
Κύριε Καρατζαφέρη, θέλοντας να πιστεύουμε πως έχετε αγαθές προθέσεις και προσδοκάτε το συμφέρον των πολιτών, ειλικρινά πιστεύετε πως η σημερινή αστυνομία (με την ηγεσία, τους αξιωματικούς και το προσωπικό που διαθέτει), είναι σε θέση να προστατεύσει τους πολίτες, όταν άκριτα και με το πρόσχημα «εκτελούμε διαταγές» συντελούν στην διατήρηση μίας κυβέρνησης που κινείται εκτός Συνταγματικών ορίων, όπως ο ίδιος ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πριν μερικές ημέρες;
Τέλος, καλό θα ήταν να αναλογιστούν οι πολιτικοί (ανεύθυνοι ως συνήθως) σε ποιόν θα πέφτει το βάρος της ποινικής ευθύνης, σε περίπτωση απειλής χρήσης βίας ή άσκοπης χρήσης πυροβόλου όπλου κατά πολιτών… Να γνωρίζουμε κι εμείς από τώρα και όχι να περιμένουμε ΕΔΕ οι οποίες ποτέ δεν αποκαλύπτουν, παρά μόνο συγκαλύπτουν την ανικανότητα (όπου και αν εκδηλώνεται…)


ΥΓ: Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη να αποτελεί μέρος της εισόδου μέτρων μεγιστοποίησης της αστυνόμευσης της χώρας, την οποία επιθυμεί διακαώς η συγκυβέρνηση και οι εντολείς της...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. πιστευω οτι αν αφησουν τα πιστολια ελευθερα,
    δεν μπορει, καποιο θα βρη και τον σωστο στοκχο!
    αλλωστε δεν εχουμε σκοινι για ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας ετοιμαζουν οι γραικυλοι στρατιωτικο νομο .
    Αν τους ακουσετε ολους το ιδιο λενε , με φερετσεδες .
    Ακομη και ο τσιπρας , καταδικασε την λαίκη οργη και αγανακτηση στους προδοτες .
    Δεν θα παραδοδουν και ας παψουν μερικοι να πιστευουν οτι οι εκλογες θα πεταξουν στα σκουπιδια το κοινοβουλιο .
    Θα δουμε και θα ακουσουμε πραγματα και θαυματα !
    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ !

    ΦΩΣΤΗΡΑΣ !

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΩΝ .... ΟΠΟΤΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι καλα!!! Μετα θα μας σκοτωνουν οι φιλτατοι μπατσοι γιατι παραβιασαμε το Stop,δεν σταματησαμε σε μπλοκο κ.ο.κ.
    Καθως και καθε αδαης που δεν μας παει,θα εχει το λογο του να τραβηξει κουμπουρα εναντιον μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]