Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κερδοσκόποι πηγαίνουν στο ταμείο, αλλά κανείς υπεύθυνος δεν πήγε στην φυλακή...

Η στιγμή που ξεκίνησαν όλα
Αν ήθελε κανείς να αναζητήσει τις απαρχές του… κακού ριζικού μας, δηλαδή το πώς έφτασε η Ελλάδα ως εδώ, και κυρίως πως εισήλθε ασθμαίνοντας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, αναπόφευκτα θα στεκόταν στην ιστορική σημειολογία της σημερινής ημέρας.

Ήταν 15 Φεβρουαρίου του 2010, την επομένη του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τότε αποκλειστικός διαχειριστής της ελληνικής οικονομίας, προσερχόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup, για να περιγράψει το… ταμείο της Αθήνας ως Τιτανικό.

Ήταν η στιγμή που ξεχείλισε το ποτήρι για τις διεθνείς αγορές και τους κερδοσκόπους, οι οποίοι μυρίστηκαν αίμα και… το βρήκαν. Άσκησαν τόσο εκκωφαντική πίεση στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία, εκτοξεύοντας τα spreads δανεισμού, ώστε μας έβγαλαν από τις αγορές, και μας βύθισαν στο αδιέξοδο του Μνημονίου.

Είχαν προηγηθεί φυσικά, η αποκάλυψη του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου σε γεύμα εργασίας των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα τέλη του 2009, ότι κυβερνά «μια διεφθαρμένη χώρα», το… τσίμπημα του ελλείμματος του 2009 προς τα πάνω, από τη Στατιστική Αρχή, και η ακατανόητη άρνηση της Ελλάδας να συζητήσει έστω εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως τα κεφάλαια από τη Ρωσία και την Κίνα.

Με όρους ιστορικής ειρωνείας, ο «Τιτανικός» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου απέφερε περισσότερα κέρδη από τον κινηματογραφικό «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος σάρωσε τα Όσκαρ. Ο δικός μας «Τιτανικός», ακόμη… στέλνει στο ταμείο τους διεθνείς κερδοσκόπους, αλλά δεν έχει στείλει -και ούτε διαφαίνεται κάτι τέτοιο- κανέναν από τους υπεύθυνους εν Ελλάδι στην φυλακή. Τυχαίο; Καθόλου...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]