Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η θετική κόψη του νομίσματος

Από σεμνότητα δεν μας τα λένε. Συνέβησαν όμως. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Παπαδήμος έδωσαν με αυταπάρνηση πυγή και ύδωρ (για τοπικό ξέπλυμα μετά το πέρας των συνομιλιών) προκειμένου να μείνουν άθικτα τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Συγκεκριμένα, οι πράξεις της αυταπάρνησής τους κλιμακώθηκαν και κορυφώθηκαν ως εξής:

Πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς, αφού έβαλε τον χαρτοφύλακά του στα δόντια για να μπορεί να καμουφλάρει τον πόνο δαγκώνοντάς τον, άνοιξε το πουκάμισό του, ξεγύμνωσε το – σημειωτέον – παντελώς αγράμμωτο (τύπου γαλακτομπούρεκο) στέρνο του και ξάπλωσε κατάχαμα κραυγάζοντας μπουκωμένος «Πατήστε με Λουλούδες!». Επειδή, όμως, το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είχε μείνει από μίζα και δεν έπαιρνε μπρος, σηκώθηκε ρουθουνίζοντας, ανασκουμπώθηκε, έσπασε στο γόνατο το αιχμηρό σφουγγαράκι που έχει πάντα στην τσέπη για να καθαρίζει τα γυαλιά του και, αφού ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να του βρει φλέβα ταμπονάροντας το μπράτσο του με το δάχτυλο, χαρακώθηκε μπρος στα έκπληκτα μάτια των δανειστών. Με το αίμα του, που, αν δεν είχε κοπεί με το απορροφητικό σφουγγάρι, θα έρρεε ζεστό, έθεσε νοητά στο χαλί τις προσωπικές του κόκκινες γραμμές, Α αρνητικό (Α θετικό είναι η ομάδα του αίματός του, αλλά την υποβάθμισε μόνος του για να συμπαρασταθεί στην ελληνική οικονομία). Ύστερα, σε μια πρωτοφανή κατάσταση παλινδρόμησης στη νηπιακή ηλικία, έκατσε ξεμαρλούκωτος κατάχαμα κι έπαιξε αυτοκινητάκια.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εζήλωσε πάραυτα τη λόξα του Αντώνη και βουρκωμένος (από τον βούρκο της ηρωικής συγκυβέρνησης) γονάτισε μπροστά στα πόδια του Πολ Τόμσεν και ζήτησε να τον ατιμάσουνε αποκαλώντας τον «Τσίπρα» και φέρνοντάς του να κόψει τα νύχια ενός Πακιστανού άστεγου. Προσφέρθηκε επίσης να βεβηλώσει τις φωτογραφίες των τριών (Παπαδόπουλου, Πατακού, Μακαρέζου) και του κούκου (Γλίξμπουργκ), φτύνοντάς τες αλλά χωρίς εν συνεχεία να τις καθαρίσει με το μαντήλι του, όπως στοργικά έπραττε μόνος στο γραφείο.

Πριν καλά - καλά ραγίσει η καρδιά των τροϊκανών, ζητώντας να γίνει Σαλώμη (με τον τρόπο του αξέχαστου Αρούλη Σπηλιωτόπουλου) και να χορέψει τον χορό των 7 πέπλων συγκάλυψης, άρχισε τις ακρότητες ο Λουκάς Παπαδήμος. Για να αποδείξει την ταύτισή του με τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, βίασε μονάχος του την άρθρωσή του κι άρχισε να μιλάει με αξάν Λαμίας, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε κατανοητό από τους ξένους ομοτράπεζούς του. Γι’ αυτό και ο ανεξέλεγκτος πρωθυπουργός (με την έννοια της μη εκλογής και του μη ελέγχου ταυτόχρονα) αναγκάστηκε να συνεχίσει τη θυσία, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά να γίνουνε «σταυροστραβοί», δηλαδή να αλλάξουνε γυαλιά και να αποδεχτούν οριστικά το γεγονός ότι θα ζήσουνε όλη την υπόλοιπη ζωή τους στουκάροντας από τοίχο σε τοίχο κι από σερβάν σε σερβάν.

Ο μόνος που δεν επιδόθηκε σε καμιά πράξη αυτοεξευτελισμού για τη σωτηρία της χώρας (στη συγκεκριμένη φάση) ήταν ο ΓΑΠ, ο οποίος δεν έχει πράγμα χειρότερο να κάνει στον εαυτό του από το να παραμείνει όσο καμένος ήταν. Και παρέμεινε.

Αδυνατώντας να συλλάβει την τόση φιλοφατρία των πολιτικών αρχηγών, η τρόικα παραδέχτηκε, α λα Τσώρτσιλ, ότι στο εξής «δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες διαπραγματεύονται σαν αδελφές, αλλά ότι οι αδελφές διαπραγματεύονται σαν Έλληνες» και επιδόθηκε σε πράξεις παραμυθίας και γούτσινγκ - γούτσινγκ προκειμένου να ησυχάσουν οι τρεις άντρες. Μέχρι που τους έταξε μαλλί της γριάς κι έστειλε να κουρέψουν την πλησιέστερη ουρά του ΕΟΠΥΥ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά κι επειδή όσο υπάρχουν αρχηγοί με τόση μπέσα (σύντμηση του «μπαίνω μέσα») υπάρχει και ελπίδα, σώθηκαν δικαιώματα που θεωρούνταν χαμένες υποθέσεις:

- Δεν μπαίνει χέρι στον 13ο και 14ο μισθό. Απλώς αλλάζει η αριθμητική και ο πρώτος αριθμός στο εξής δεν θα είναι το 1, αλλά το 13. Κατά τον ίδιο τρόπο, έτος 1 για την Ελλάδα, μετά την τρόικα, τη χρεοκοπία και την επαλήθευση της προφητείας των Μάγιας, θα είναι το 2013.

- Δεν θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός στον οποίο θα μπει η χώρα μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Ελλήνων (ΧΥΤΕ) στο διάστημα.

- Θα περιοριστεί στο 23% ο φόρος ολοκλήρωσης διδύμων ζωτικών και άλλων λειτουργιών. Δωρεάν εισπνοή, 23% και εκπνοή. Δωρεάν είσοδος, 23% και έξοδος.

- Θα καταργηθεί η ελαστικότητα του ωαρίου εν είδει στείρωσης των αδέσποτων Ελλήνων που ζουν και κινούνται στην Ελλάδα των δανειστών.

Ζήτω, το λοιπόν…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν πρόκειται για κόκκινες γραμμές αλλά για κόκκινα στρινγκ...με πούπουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]